Alvászavar – máskép

Téma címkék:
2009.09.30. 19:39

Sorstársaimhoz hasonlóan évek óta szenvedek  az alvászavartól és valamennyi altatót kiprobáltam, feküdtem egy éjszakát alvásklinikán, nem sok eredménnyel. Éjjel 2 órakor menetrendszerüen felébredek, ha szerencsém van visszaalszom, vagy virrasztok órákat. Van többféle ajánéott eljárás, melyek nemcsak az alvás, de az általános egészség szempontjából is jelentősek, de  nem oldják meg az alapkérdést.Igy: ne aludjunk meleg szobában./ én pld. éjszakára teljesen kikapcsolom a fűtést/ ne feküdjünk le telt gyomorral, sőt ha lehet 7 óra után semmit ne együnk, előtte is csak könnyű, sok zöldségből álló vacsorát, ne nassoljunk tv. nézés közben, és meleg vizzel zuhanyozzunk lefekvés elött. Azonban számomra megoldást az agykontroll tanfolyam jelentette, aki nem tudja vagy akarja elvégezni, a ” kézirat az agykontrollhoz” cimű könyvet megveheti. Mi ennek a módszernek a lényege? Elalvás elött  valamennyi zavaró, rossz érzéstől, gondolattól szabadulni kell, és ennek van egy technikája. Teljesen ellazult állapotban, sötét szobában képzeljünk magunk elé egy fekete táblát, arra fehér krétával rajzolunk egy keresztet, a tábla fölé irjuk azt, hogy “mélyebben” majd ezt a szót képzeletben letörölve irjuk  ujra , minden számnál, amit gondolatban szintén odarajzolunk, százzal kezdve, és számoljun, töröljünk irjunk.. tehát, 100, 99, stb, amig el nem alszunk. Nevetséges hokuszpokusznak tünik, pedi gondoljuk végig mi történik. A részletes és alapos technikai megoldások arra kényszeritenek, hogy csak ezekkel foglalkozzunk, és igy kimegy a fejünkből családi, munkahelyi problémáink, nem arra gondolunk, hogy  a sértést, méltatlanságot amit elszenvedtünk, hogy toroljuk meg, csak a müveletre. Ne feküdjünk le soha  haraggal, békülünk ki családtagjainkkal, ne fenyegessük gyermekünket büntetéssel, probáljunk harmoniát teremteni a szivünkben. A harag, düh, bosszú mérgez. Ne várjunk ettől a módszertől azonnali változást, de ne unjuk meg.

Eltart egy darabig, mig agyunk átprogramozodik, csökkentsük közben az altatók mennyiségét, amig végképp nem hagyható el. Nekem bevált, és gyakran végiggondolom a napomat, szinte percről-percre felidézem pontosabban ami még fontosabb magam elé képzelek minden történést, a személyek, akikkel a nap során kapcsolatba kerültem arcát, hangját, stb,stb. Nem jön elő a stressz, a szorongás a másnaptól, csak a képzeletem pozitiv játéka. B.Marika

#711 jendre hozzászólása: 2009.10.02. 09:11

Rabbival értek egyet. Pótmegoldásnak tartom az agykontrollt a valódi megoldáshoz képest: konfliktuskezelés, kapcsolatok rendezése.

#710 rabbi hozzászólása: 2009.10.02. 00:29

Ugyancsak erdekes javaslat.   Nekem ugy tunik,hogy olyan koleves izu.Azt gondolom,hogy amennyiben tarsas kapcsolataink konfliktusait keletkezesuk helyen kezeljuk,es elalvas elott elmenket pozitiv,lazito dolgokkal toltjuk meg,tovabba nincs szuksegunk hokusz-pokuszra.Ez utobbiak talan hasznos elterelo eszkozok lehetnek az elobbi eletbevagoan fontos megoldasoktol.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close