Ganglion

Téma címkék:
2009.10.05. 05:12

Sziasztok!

Nekem kb. 3 éve jelent meg egy pici csomó a bal csuklómon,nem tudtam mi lehet az, arra gondoltam hogy csont kinővés, de mivel soha nem fájt így orvoshoz se mentem vele.  Viszont a múlthéten észre vettem hogy megnőtt és bizonyos mozdulatoknál fáj, és el zsibbad a kezem. Elmentem a háziorvosunkhoz aki meg állapitotta hogy egy ganglion van a csuklómon, amit majd ha már állandó fájdalmat okoz meg kell műteni.Utánna olvastam kicsit, olvastam erröl a maszirozásról is de nekem ha kicsit erősebben megnyomom fáj. Tudnátok segiteni hogy ez vajon mitöl jött elő, és hogy a műtéten kivül még milyen megoldások vannak.

Elöre is köszi Katica

#719 mbeus2 hozzászólása: 2009.10.05. 17:41

Szia Katica!

A növesztésen azt értettem, hogy ha sokáig vár az ember (tapasztaltad te is )sajnos nő!

Befelé is! Nekem a hüvelykujjam felé futó ideget nyomta eleinte “csak” zsibbadt az ujjam, aztán fájt, majd kezdtem nem érezni. Na akkot ijedtem meg és szántam rá magam a műtétre.

1 nap ambulánsan altató orvossal beszélgetés+labor. Előtte való nap kellett befeküdnöm a kórházba (ez függ a műtétet végző orvostól is!) , de előbb nem fektetnek be!!! 2. nap műtét, hónaljban érzéstelenítettek nagyon féltem tőle, mert nem bírom a beavatkozásokat, de semmire nem emlékszem , 3. nap hazamenetel. Rá 4 napra menetem vissza először kötözésre utána 2 nap múlva + varrat szedésre. Műtét után 2 héttel kezdtem a gyógytornát + fizikoterápiát. 14 kezelés volt mindegyik (ez is a dokin múlik mennyit rendel). 6 héttel a műtét után dolgoztam, mint írtam a konyhán!

Nem fáj, nem érzékeny sem a heg illetve a kezem sem a frontokra.

Én nem bántam meg, hogy megműttettem!

 

#718 Katica1 hozzászólása: 2009.10.05. 13:26

Szia mbeus2!

Mire gondolsz azzal, hog nőveszteni nem érdemes? A doki szerint akkor fog  állandó fájdalmat okozni ha kb fél dió nagyságú lesz, de azt már nem magyarázta meg hogy a fél dió méret az kifelé lesz akkora vagy belül, mert átméröre már most majdnem akkora.

A műtét az milyen volt? Altatásban csinálják,meddig kell bent maradni, utánna meddig kell pihentettni?

Bocsi a sok kérdésért de sajna a dokink nem túl bőbeszédű.

#717 mbeus2 hozzászólása: 2009.10.05. 05:59

Szia Katica!

Nekem kb. 6 éve volt szintén a bal csuklómon. A doki azt mondta megerőltetéstől van. Én is kerestem alternatív gyógymódot, sajnos nem találtam a csomóm nőtt, így a vége műtét lett. Szerencsére azóta nem újult ki pedig életvitelemben semmi nem változott (konyhán dolgozom 40-80 literes fazekakat és lábasokat kell emelgetni). Növeszteni nem érdemes!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close