Ganglion műtétem.

Téma címkék:
2009.10.31. 22:46

Sziaszok!

Nekem egy túlerőltetés közbeni csavaró mozdulattól jött ki a ganglion a csuklómon, azonnal éreztem hogy baj van.

Vidéki kisvárosban elmentem a kórházba az ottani orvosok leráztak hogy kiújul műtét után is. 13 hónapot kínlódtam vele, állandó ínhüvelygyulladással. Majd a BP. Sportkórházban műtétre jegyzett az ország egyik legnagyobb szaktekintélye, amit a Nyírő Gyula kórház kézcentrumában végeztek el, helyi érzéstelenítéssel.1 napos sebészet volt.Kb. 45 percet voltam a műtőben.

Rá 3 hétre már 20 köbméter földet lapátoltam 1 délután alatt ( estig) . Nekem sikerült, azóta is dolgozom vele, tudom mik a korlátok, nem virtuskodom vele.A műtéti heg nem gyulladt be, de a bőr a varrás miatt mint egy zippzár olyanná vált a csuklóm tetején 1-2 hónapra, mostanra már ez is helyrejött.A helyi doki nyugdíjas korú, hivatása már csak nyűg számára , arra sem méltatott hogy megnézze a kezemet, úgy hajtott el ,  7 hónap alatt kétszer próbálkoztam jelentkezni a műtétre nála. De a doktornő is megmondta ez magától sohasem jött volna helyre, azóta is hálás vagyok neki : Dr. Kovács Rita kézsebész.

Üdvözlettel: Csaba

#751 novbianca hozzászólása: 2009.11.05. 21:01

Sziasztok!

3 hete estem át a ganglion műtétemen. Azért írom le, mi hogyan történt mert műtét előtt nekem is jó lett volna elolvasni egy történetet.
A problémám a ganglion miatt az volt hogy nem tudtam már támaszkodni és nagyon fájt estére a csuklóm. Elmentem a háziorvoshoz aki tovább küldött a sebészetre, majd onnan tovább küldtek a miskolci kézsebészetre.
Ott megvizsgált egy orvos akiről később kiderült a Világ Kézsebész Szövetség főtitkára.
Elmondta hogy hiába szívnák le mert úgyis visszajön hiszen van egy kis lyukacska amin keresztül felgyűlik az izületi folyadék. At is elmondta hogy 10 operáción átesett emberből 4nek kiújul, majd ha ezt a 4 et megműti abból 1 nek ismét de 3. operáció után már nem szokott előjönni. Miután elmondott részletesen mindent dönthettem. Operálnak avgy sem. Mivel nekem eléggé fájt már ezért a műtét mellett döntöttem. Leghamarabb egy hétre rá tudtak előjegyezni.
Elérkezett a műtét napja. Délután 1kor kellett megjelennem a kórházban. A legrosszabb része az volt hogy se enni se inni nem lehett kb 9 óra után. Ez elég kellemetlen volt , mert miután bekísértek minket (10 embert) az ágyainkhoz kiderült 5kor kezdődnek az operációk. Addig se enni se inni. Túléltük :) Kiderült a műköröm tilos lenne de mivel nem tájékoztattak erről minket már nem tudtuk leszedni (megműtöttek azért). Majd bejött a főorvos felírta ki miylen műtétre vár majd később jött a nővérke és elmondta a sorrendet. Én harmadik voltam. kaptunk egy steril köppenyt és irány a műtő. Ott várt az aneszteziológus aki elmondta hogy lehet altatásban vagy érzéstelenítésben. Én az érzéstelenítés mellett döntöttem mert elmondta hogy ez az érzéstelenítő műtét után sokáig hat, az altatás pedig csak addig amíg felébred az ember. Kaptam kb 5 injekciót a ganglion köré és vagy 3at a felkaromba. Ezek nem voltak túl kellemesek sőt… Viszont a másik karonba kaptam egy adag szurit amitől 2 perc múlva aludtamés csak az ágyamba fekve eszméltem. És valóban reggl fél 5ig zsibbadt a kezem rendesen.
Másnap átkötözte az orvos aki este is megnézett minket. Egy szép szoros fáslis kötésben elhagytam reggel a kórházat. 1,5 hét után varrat szedés majd műtét után 2 hétre utolsó kontoroll. Ez volt tegnap. Úgy tűnik semmi nem fog látszani az egészből és már a kezem ereje is kezd visszatérni. Remélem vkinek hasznos lesz ez az írás…

Mindenkinek sok szerencsét ha ilyen esete lenne!!!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close