Ganglion műtét

Téma címkék:
2009.11.05. 21:02

Sziasztok!

3 hete estem át a ganglion műtétemen. Azért írom le, mi hogyan történt, mert műtét előtt nekem is jó lett volna elolvasni egy történetet.
A problémám a ganglion miatt az volt hogy nem tudtam már támaszkodni és nagyon fájt estére a csuklóm. Elmentem a háziorvoshoz aki tovább küldött a sebészetre, majd onnan tovább küldtek a miskolci kézsebészetre.
Ott megvizsgált egy orvos akiről később kiderült a Világ Kézsebész Szövetség főtitkára.
Elmondta hogy hiába szívnák le mert úgyis visszajön hiszen van egy kis lyukacska amin keresztül felgyűlik az izületi folyadék. Azt is elmondta hogy 10 operáción átesett emberből 4nek kiújul, majd ha ezt a 4 et megműti abból 1 nek ismét de 3. operáció után már nem szokott előjönni. Miután elmondott részletesen mindent dönthettem. Operálnak avagy sem. Mivel nekem eléggé fájt már ezért a műtét mellett döntöttem. Leghamarabb egy hétre rá tudtak előjegyezni.
Elérkezett a műtét napja. Délután 1kor kellett megjelennem a kórházban. A legrosszabb része az volt hogy se enni se inni nem lehett kb 9 óra után. Ez elég kellemetlen volt , mert miután bekísértek minket (10 embert) az ágyainkhoz kiderült 5kor kezdődnek az operációk. Addig se enni se inni. Túléltük :) Kiderült a műköröm tilos lenne de mivel nem tájékoztattak erről minket már nem tudtuk leszedni (megműtöttek azért). Majd bejött a főorvos felírta ki miylen műtétre vár majd később jött a nővérke és elmondta a sorrendet. Én harmadik voltam. kaptunk egy steril köppenyt és irány a műtő. Ott várt az aneszteziológus aki elmondta hogy lehet altatásban vagy érzéstelenítésben. Én az érzéstelenítés mellett döntöttem mert elmondta hogy ez az érzéstelenítő műtét után sokáig hat, az altatás pedig csak addig amíg felébred az ember. Kaptam kb 5 injekciót a ganglion köré és vagy 3at a felkaromba. Ezek nem voltak túl kellemesek sőt… Viszont a másik karonba kaptam egy adag szurit amitől 2 perc múlva aludtam és csak az ágyamba fekve eszméltem. És valóban reggl fél 5ig zsibbadt a kezem rendesen.
Másnap átkötözte az orvos aki este is megnézett minket. Egy szép szoros fáslis kötésben elhagytam reggel a kórházat. 1,5 hét után varrat szedés majd műtét után 2 hétre utolsó kontoroll. Ez volt tegnap. Úgy tűnik semmi nem fog látszani az egészből és már a kezem ereje is kezd visszatérni. Remélem vkinek hasznos lesz ez az írás…

Mindenkinek sok szerencsét ha ilyen esete lenne!!!

#21181 Kaufer Kitti hozzászólása: 2015.06.29. 22:35

Sziasztok!

Ugyan ez a helyzetem nekem is, a bal csoklomban van ganglion. Voltam vele dokinál azt mondta addig nem szeretné megműteni amíg nem nagy a dudor a csuklomban. Nektek mi a véleményetek? Érdemes megműteni? A műtét milyen? Bizonytalan vagyok ebbe az egészbe, de nagyon fáj..:/

#804 sophie29 hozzászólása: 2011.05.11. 19:22

Sziasztok :)

Én ma estem át ezen a műtéten…már több éve birtokomban volt a ganglionom a bal csuklómon.Én is azért mentem el dokihoz ,mert állandóan fájt és már alig tudtam mozgatni…nekem a doki(dr. Hábel Tamás az ÁEK kézsebésze)azt mondta,hogy ez nem húzódik vissza és csak kiírtani lehet egy ambuláns műtét keretein belül.Altatásról szó sem volt, de nem is kértem volna.Szurikat én is kaptam,utánna elszorították a karomat egy vérnyomásmérővel…ezektől teljesen élettelen lett a karom…látni nem láttam a műtétet,de megnézhettem hogy mi lakott bennem :D Vágtak is és égettek is valamit ott bent.

A műtét nem vészes de utána(mikor az érzéstelenítő hatása elmúlt)fááááááááááj :(

nNem szabad lógatni,és felfelé kell taertani(bocs csak egy kézzel írok :))

Én azt mondom,ha már évek óta megvan és problémát okoz,akkor műtét!!!

A Kedvesemnek is van de neki nem fáj,a pukli viszont ott van.

Az bennem is felmerült,hogy olyan lesz mint régen???

A mütétről én a youtube-on tájékozódtam…csak erős idegzetűeknek:)

Szép estét nektek!

 

#803 andee hozzászólása: 2011.02.09. 18:07

Sziasztok!

Én is nagyon agonizálok, hogy mit csináljak. Nekem kb. 15 évvel ez előtt már kijött egyszer a suliban a bal csuklómon a ganglion, de aztán 1-2 év alatt visszahúzódott. Most már kb 1 éve küzdök újra vele,a munkám miatt sokat terhelem (kozmetikus vagyok) és azért félek elmenni megműttetni, mert félek, hogy ha egyszer valamibe belepiszkálnak az már nem lesz soha ugyanolyan. És ha újra kiújul, akkor megint mehetek… De én is ott tartok, hogy rátámaszkodni már nem tudok (fekvőtámasz felejtős!) és állandó “partnerem” a csuklószorítóm és a Ben Gay kenőcs. Az a legjobb rá. És behajlítani sem tudom befelé. (külső csukló hajlatomban van)

Szóval, nem tudom mitévő legyek…

#802 szandix hozzászólása: 2010.10.10. 20:36

Kedves novbianka!
Én is szeretném felvenni veled a kapcsolatot ha lehetséges, kérlek írj ide: jurak.szandi@gmail.com
Előre is köszönöm!

Szandi

#801 zsuzska88 hozzászólása: 2010.05.29. 22:01

Kedves novbianka!

Amennyiben megoldható és nem okoz gondot, szeretném felvenni veled a kapcsolatot e-mailben. b.zsuzska88@gmail.com :)

Üdv,
Zsuzska

#800 torilaci hozzászólása: 2010.01.23. 15:11

Szia novbianca!

Én is hasonló műtét elé nézek valamikor a nyár elején. Szintén Szabó doktrohoz készülök. Lenne egy kérdésem, de itt nem szívesen írnám le, ha nem tartod tolakodásnak megadnám az e-mail címem (torilaci@gmail.com) légyszíves írdmeg a Te címed.

Előre is köszönöm.

Üdv.

Laci

#799 novbianca hozzászólása: 2010.01.12. 15:16

Szia Krisz!

Ha miskolcra küldenek a kézsebészetre, sztem nem kell dokit keresned mert szerintem csak Szabó doktor műt. Van még egy Rácz nevű doki is de ő már öreg és sztem csak műtétek utáni ellenörző vizsgálatokon segít be. Szóval Szabó doktor nagyon jó orvos. Ha bevállalod a műtétet kb. 1-2 körülre kell ott lenni, majd 5 körül kezdődnek a műtétek szépen sorban és aznap bent kell aludni. Ebből nem engednek! De másnap reggel 9-10 körüli kontroll, kötéscsere után lehet menni haza!

Ha van még kérdés nyugodtan írj!

Bianka

#798 kriszty12 hozzászólása: 2010.01.12. 12:13

Szia!

Én most fogom kivizsgáltatni magam. Miskolci kézsebészetre küldtek engem is, most próbálok valamilyen jó dokit keríteni. Irnál nekem, hogy összeségébe miket tapasztaltál, meddig kell kórházba feküdni?

Köszi Krisz

#797 novbianca hozzászólása: 2009.11.11. 18:35

Nem tudom hogy mindenki alszik-e , lehet más csak bódult állapotba kerül. De a mellettem lévő nénit altatták és ő hajnal 5kor ébredt és rosszul volt hányt. Mi fél órán belül teljesen észnél voltunk ettünk, semmi bajunk nem volt.

#796 kig121 hozzászólása: 2009.11.09. 08:21

Szia,

Azt a részt nem értem, hogy helyi érzéstelenítést kértél és mégis altattak?

Mert helyi érzéstelenítsénél ébren vagy végig.

#795 Aniko65 hozzászólása: 2009.11.08. 15:34

Szia novbianka!

:))) Bocsi hirtelen én se értettem.A lényeg az,hogy 5-6 évig nem újul ki a ganglion az előző műtét óta,akkor jó,mert nincs ami fájjon.Most ennyi év után kiújult nekem elég nagy és fájdalmakat okoz és megműttetem.

Az orvosok mondják ha nem okoz gondot akkor nem akarnak hozzá nyúlni,mert kiújul.

#794 novbianca hozzászólása: 2009.11.08. 12:10

Szia Anikó!

Köszi szépen! Viszont az utolsó mondatodat nem értem, mert én úgy gondolom hogy ha vkinek 5-6 évig nem fáj akkor NEM érdemes műteni.

#793 Aniko65 hozzászólása: 2009.11.06. 09:19

Szia!

Jobbulást kívánok.Én hétfőn (9-én) megyek műtétre.Ez lesz a 2-dik műtétem.2003-ban műtöttek azóta nem újult ki,de ha már 5-6 évig nem volt ami fájjon és most előjött megint,akkor megéri megműttetni.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close