Epekő eltávolítása gyomortükrözéssel

Téma címkék:
2009.11.11. 20:20

   Andor nem akart gyávának látszani, amikor a harcba indul. Ezért a gyomortükrözés előtti napon megnézte a Rambó-I című filmet. Megpróbálta a fájdalmakat jajszó nélkül viselő hős elszánt arckifejezését magában rögzíteni. Majd a várvédő Zrínyi Miklós jutott az eszébe, aki a legszebb ruháját magára öltve, zsebébe aranypénzt dugva maradék katonáival kitört a törökök által ostromlott, égő várából, vállalva a hősi halált. Ez annyira föllelkesítette, hogy másnap reggel ő is fölvette a legszebb, lila-piros csíkos, – pizsamáját, a zsebébe a vészhelyzet kivédésére gondolva néhány WC papírt dugott, mást nem, mivel nemhogy aranya, de még egy kanyi vasa sem volt. Ilyen elszántsággal, gyalog indult el a „csata” színhelyére.

   Belépve a terembe körülnézett. Szeme azonnal megakadt egy áldozataira váró, egész helyiséget betöltő transzformeren. Nem sok ideje maradt a bámészkodásra, mert belépett az asszisztensnő, aki mögött nagy csattanással becsapódott az ajtó. Hősünk összerezzent az éles hangra, ekkor jutott el a tudatába, nincs többé menekvés, a kihívást vállalnia kell.

  – Feküdjön föl az ágyra! – hallotta az ellenszegülést nem tűrő parancsszót. Andor ekkor vette észre, hogy három lépcsőfokon kell fölmásznia, hogy elérje a gépezetben elhelyezett, paplan és párna nélküli fekvőhelyet. Miután elhelyezkedett, megkezdődött a kihallgatása.

  – Van fogprotézise? – jött az első kérdés.

  – Nincs! Miért, talán itt lehet kedvezményesen egyet vásárolni?

  – Ne viccelődjön kérem! – hallotta a rendreutasítást, majd tovább folytatódott a kihallgatása. Közben megérkezett a helyszínre a hadműveletet vezető főorvos. Fölvett a sarokból egy körülbelül 4 m hosszú, ½ colos locsolótömlőt.  Andor körülnézett. Növekvő félelem töltötte el, amikor látta, hogy a teremben semmiféle locsolást igénylő növényzet nincs. Ezt kell tehát lenyelnie, gondolta magában kétségbeesetten.

  – Kap valami krémbevonatot a cső külső, szájba kerülő része? – kérdezte félénken a főorvostól.

  – Igen! – hangzott a rövid válasz.

  – Van valami ízesítése a krémnek? – kérdezte egy kicsit fölbátorodva a jó hírtől – mert én a téliszalámisat nem szeretem! Választ nem kapott, csak egy szájfeszítő protézist, a szájába, így többet nem tudott kérdezni. Ez a műanyag szerkentyű volt hivatva arra, hogy megvédje a csövet a szétharapástól. Bizonyára attól tartottak, hogy az előzetesen koplalásra ítélt beteg, egy harapásnyi gumicsővel próbálja meg mardosó éhségét csillapítani.

   Az asszisztensnő kegyes volt Andorhoz. A keresztfán szenvedő Krisztus Urunk is kapott egy ecetes spongyát szenvedése könnyítésére. Ehhez hasonlóan ő is kapott egy érzéstelenítő spriccet a torkába és útjára indulhatott a gumicső is a bendőjébe. A belek csavarodását követő cső, minden irányváltása nagy fájdalmakat okozott, útját fájdalmas nyögések kísérték. De jajszó nem hagyta el ajkait. Nem hozott szégyent példaképére, Rambóra!

   Végül a cső megérkezett a beleken átvezető kacskaringós útján a munkahelyére. A nagy szenvedésnek vége volt. Andornak így egy kis pihenő jutott, feje mellett függőlegesen kinyújtott karjára hajtva a fejét, érdeklődéssel figyelte az asszisztensnő és a főorvos munkáját. Valami műszert igyekeztek a csőben lejuttatni, és eközben hangosan irányították egymást, most jobbra, most balra, előre hallotta, és ezeket az irányváltásokat a gumicső is követte, ide-oda rángatva hősünk fejét. Ezek biztosan csocsóznak a képernyőt nézve – ötlött föl benne. De aztán hirtelen egy gyíkocska ficánkolását észlelte a gyomrába. Hazudott volna, ha azt mondja, hogy ez a gyíkocska nem okozott fájdalmat neki, de hát mi volt ez a csőledugáshoz képest! Közben a főorvos megdicsérte a gyíkocska munkáját asszisztensnőjének.

  – 3 epekövet vadászott össze maradék nélkül, mondta. Egy csusszantás, és a cső kint volt a szabadban.

  – Leszállhat, végeztünk, hallotta az elbocsájtó szép üzenetet. Andor lányos zavarában a lépcsőket elkerülve akart leszállni az 1,2 m magas ágyról. Szerencséjére már ott volt a betegszállító, aki gyorsan elkapta őt. Hősünk már teljesen magánál volt. Megkérdezte megmentőjét: én tolom a kocsit visszafelé vagy maga?

varoszoba2
#824 varoszoba2 hozzászólása: 2013.05.13. 16:38

Kedves Klorofill!

Civilke az éjjeli bagoly új történetként válaszolt, itt találod:

http://www.varoszoba.hu/show/2013/05/11/klorofillos_felvilagositas

Üdv: VSZ

#823 klorofill hozzászólása: 2013.05.09. 15:58

Kedves Civilke!
Áruld el, kérlek, hogy hol végeznek ilyen kőeltávolítást! Évek óta próbálom megtudni, de minden orvos azt mondja, hogy epekövet csak műtéttel lehet eltávolítani. Nagyon nehéz információt találni az ilyen alternatív lehetőségekről.
Köszönöm előre is!
Klorofill

#822 klorofill hozzászólása: 2013.05.09. 15:53

Kedves Civilke!
Nagyon örülük, hogy megtaláltam ezt a bejegyzésedet. Évek óta próbálom megtudni, hogy hol végeznek ilyen gyomortükrözéses kőeltávolítást, de még senki sem tudta megmondani. Kérlek, áruld el, hogy kihez lehet ezzel fordulni, melyik kórházban lehet érdeklődni. Eddig mindegyik orvos, akit kérdeztem, azt mondta, epekövet csak műtéttel lehet eltávolítani. Pedig tudom, hogy van más lehetőség is, de valami miatt nagyon nehéz ezekről információt szerezni.
Köszönöm a válaszodat előre is!
K.

#821 civilke hozzászólása: 2009.11.15. 22:33

Kedves Barátaim, örülök, hogy kis írásom elérte célját: nevettetek! Ez egyben biztatás számomra a folytatáshoz. Nem fenyegetésképen mondom, ez a szösszenet része egy hosszabb, humorosnak szánt elbeszélésnek, melynek címe: A birodalom visszavág. Amikor összetalálkozom a múzsámmal, mindig írok majd egy részt. Ez lesz a karácsonyi ajándékom a fórumtársaknak. Szegényeknek… Ez a rész azért került be, mert tapasztalatom szerint a 2 lapnál hosszabb írást már nem szokták elolvasni.

Civilke

#820 rabbi hozzászólása: 2009.11.14. 18:07

Tisztelt Civilke!                                                                                                                  Ismet megkonnyeztetett!Alig lattam a konnyeimtol elolvasni”kaland”-jat,raadasul az alattam levo faszerkezetu padlozat remegett rekeszem ritmikus mozgasatol.Remelem ma mar tud on is felszabadultan vegezni rekeszfejleszto gyakorlatokat.Ezek a gyakorlatok teszik sikossa torkunkat,amikor az elet kivanja lenyomni torkunkon locsolotomloit valtozatos alakzatokban.On hosszueletu lesz,ha gyakorlatait rendszeresen vegzi.

#819 Norimuc hozzászólása: 2009.11.12. 17:06

Jaj, Civilke! Egyszerre sírtam és nevettem! Andor jó, hogy túl van az egészen.Gondolom, ha teljesen kipiheni magát, már akár a kocsit is tolhatja – bevásárlókocsit:)))), persze egyszerre ne túl nehezet:(((

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close