Kártérítési igény tüdőrák kezelése után

Téma címkék:
2010.01.15. 07:58

Tanácsot kérnék. Férjemnél 2006 nyarán nem műthető tüdőrákot állapítottak meg, sugarat nem kapott, kemoterápiát igen. Egy külföldi úgynevezett multicentrikus, randomizált, kettős-vak fázisú gyógyszeres kezelésbe került be, természetesen írásbeli hozzájárulásával. 2006. kora őszén röntgen leletére a doktornő azt mondta, hogy jobbulást mutat. Majd nagyon rövid idővel ezután a kemoterápiát felfüggesztették, mert rosszabbodott állapota. A gyógyszert tovább szedte. 2007. január 9.-én elhunyt a férjem. Halála előtt pár napra hazaengedték, s amikor mentővel vissza kellett a kórházba vinni, igen furcsa volt, hogy első teendője kezelőorvosának az volt, hogy a megmaradt kísérleti gyógyszerét elkérje.

Rettenetes lelki fájdalommal élek még ma is. Iratok rendezése között találtam rá a kórház és a férjem között aláírt több oldalas megállapodásra. Ebben van egy olyan kitétel, amennyiben a beteget károsodás éri a “potenciális résztvevői kör”-ben való részvétele következtében, kártérítésre jogosult.  Anyagilag is padlóra küldött férjem elvesztése. Súlyos betegséggel küzdöttem  és küzdök, banki kölcsön terheli a lakásunkat, én nyugdíjas vagyok. Iszonyatos sok pénzt emésztett fel a férjem betegsége, egy fillért sem sajnálok ebből, mert ezzel kicsit elviselhetőbbé tettem betegségét. Tudja valaki, lehet-e valahová fordulnom a megállapodással, jogos-e a kártérítési igényem?

#1017 rabbi hozzászólása: 2010.01.21. 04:51

Vegtelenul sajnalom a tragediajukat!Az elet folytatasahoz mindenbizonnyal kellene az a sok penz,amit el kellett koltenie.Egyedul biztosan nem tud karteritest szerezni.Jo ugyved kell hozza,akinek van tapasztalata ilyen ugyekben.Javaslom,hogy a megallapodast nem fix osszegben allapitsak meg,hanem a karterites szazaleka szerint.(Nem tudom,hogy otthon milyen szazalekokban szoktak megallapitani a tiszteletdijat,de az USA-ban 30% korul.)Jo odafigyelni,hogy az ugyved,es a korhaz ne eggyezzen meg az on kihagyasaval.

#1016 kig121 hozzászólása: 2010.01.18. 12:06

Bár nem vagyok hozzáértő személy, de véleményem szerint egy ügyvédnek kéne megnéznie. Ezt szerintem ingyen is megnézik.

Őszinte részvétem a férjéért.

 

Sajnos ezeket a szerződéseket úgy fogalmazzák, meg, hogy a kórházat, orvost ne lehessen támadni. Apróbetűs résznél biztos ott van, hogy csak saját felelősségre, vagy hasonlók. Illetve így hogy a kísérleti gyógyszer nevét nem tudja, illetve nincs Önnél doboz, elég nehezen bizonyítható :S

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close