Hepatitis B

Téma címkék:
2010.01.26. 12:38

Szép jó reggelt!

Nekem a Hepatitis B tipusal kell együtt élnem. Szintén véradó voltam, és nekem még a fáradságot sem vették, hogy értesítsenek, hogy vírus hordozó vagyok, csak amikor a következő alkalommal mentem “segítséget”nyujtani és a szokásos procedúrán átestem, akkor hivatott a professzor és ott közölte velem a tényeket. Mind ez 1985-ben történt.

Semmi konkrétumot nem közölt velem csak, hogy nem adhatok többet vért. Ennyiben is maradt a dolog, míg a férjem 1986-ban besárgult és vírusos májgyulladást diagnosztizáltak nála. Akkor közöltem az Infektológussal, hogy JA! nálam észlelték a vírust egy évvel ezelött. Akkor nézték meg a családomat, azaz a két pici gyerekemet is és kiderült, hogy ők is hepatitisB vírushordozók. Hogy konkrétan honnét szedtük össze a mai napig nem tudnak választ adni. Szexszuális úton a részemről kizártam, mert a férjem volt az első férfi az életemben, és ez forditva is igaz. Vérátömlesztésen nem esett át egyikünk sem. Ezek után el jártunk gondozásra egy darabig, de semmi érdemleges nem történt.

A házasságunk megromlott, válás lett a vége, de mégis együtt maradtunk, mert ezzel a “betegséggel” szinte lehetetlen új életet kezdeni. A gyerekeink felnőttek és szegényeknek a megaláztatások sorát kellett végig élniük. A lányom amikor párkapcsolatot alakított ki a fiúnak elmondta a problémáját és a lehetséges következményeket. A fiú vállalta. Született egy fiú unokám, de a korházban úgy bántak a lányommal mint aki leprás. A fiam szintén így járt, és mág sorolhatnám a sok negatívumot amit el kell viselnünk azóta is. Félek már orvoshoz menni mert bármilyen problémánk is van , nem igazán jó ha sok gyógyszert szedünk mert a májban felgyülemlett mérget nagyon nehéz kitisztítani.

Köszönöm hogy “meg halgattatok” és további szép napot kívánok. Andrea

#1127 makrancoskata hozzászólása: 2010.04.01. 20:21

Kedves Andrea!

Az A és B az gyógyítható,van,hogy magától is elmúlik.A C ami sajnos csak az Inferonos kezeléssel gyógyítható eredménnyel.Ha nem nagyon magas számú a C-virus a szervezetben,nem is biztos,hogy azonnal meg kell kezdeni a kezelést.

Engem 3 évig nem értesítettek,arról,hogy a véradáson felfedezték a hepa B és C virust. /A B.magától eltünt/ Ezért be is pereltem a kórházat.peren kivül megegyeztünk,ki is fizették.Bár próbálták megmagyarázni,hogy olyan lassú lefolyású a  virus okozta májgyulldás,hogy az nem vezetett egészségkárosodáshoz.Elmagyaráztam én is nekik,hogy ha a szervezetben egy vírus bújkál 3 évig és fennáll a gyulladás ezáltal az józan paraszti ésszel is okoz kárt,és ha minél előbb elkezdik kezelni annál nagyobb az esély a gyógyulásra.Ezek után fizették ki a kártéritést.

Mindenesetre,ha az orvos javasolja menj neki a kezelésnek.

 

Kivánok én is vidám és kellems nyuszizást.

 

Kata

#1126 lion62 hozzászólása: 2010.04.01. 07:55

Kedves makrancoskata!

 

Köszönöm a felvilágosítást és a bíztatást.A hasi Uh és a gyomortükrözés negatív lett,a vírusszámlálás még nem érkezett meg,de a többi laboreredményem tökéletes.Hála isten.Sajnos én is sokat látott nővér vagyok és épp ezért “félek” minden beavatkozástol.Sokat böngészem az ezzel foglalkozó szakirodalmat és az interneten is olvasgatok sokat.Én szombathelyen élek és egy tüneményes főorvosom van,aki fent van a májambulanciás oldalon is.

Amit a korábbi leveledben írtál,hogy ha orvoshoz fordultunk volna időben akkor gyógyítható lett volna,erre csak azt tudom reagálni,hogy 1986-ban még gyerekcipőben járt az orvostudomány ebben a témában és én azóta is rendszeresen tartottam a kapcsolatot az orvosommal.Az interferon akkor még ismeretlen volt vagy legalább is kisérleti stádiumban.A B tipusu vírus vér és válladék utján terjed,és az A tipus az ami étel és állatokon keresztül.De lehet,hogy én tudom rosszul.

Én annak ellenére,hogy mit mond az orvos,minden évben kétszer zöldtea kapszullával méregtelenítem a szervezetem mert az nem árt semminek,sőt jobb a közérzetem tőle és erősíti az immunrendszerem is.

Mégegyszer köszönöm a véleményedet és további jó egészséget kívánok és engedd meg,hogy kellemes húsvéti ünnepeket is kívánjak .

Legyen további szép napod.Üdv.:Andrea

#1125 makrancoskata hozzászólása: 2010.04.01. 06:53

Lion62!

Már túl vagyok az Inferonos kezelésen.Elmondom a menetet és az eseélyeket,eredményeket.

Ekőször is hosszú procetura,tehát türelem és kitartás kell hozzá.

Első lépcső,ha lehetséges,minden gyógyszert,ami nem feltétlenül szükséges hagyd abba.

A hasi Uh és gyomortükrözés után,vesznek a májból szövetmintát,ami fájdalommentes.Az eredmény után,engedélyezik az Inferonos kezelést a minisztériumnál,mert több hóna kell,hogy megadják az engedélyt.Ekkor 6 hónapig kell a kezelést csinálni,ami abból áll,hogy gyógyszer és hasba önmagadnak beadod az injekciót.Hasonló mellékhatásai vannak mint a kemoterápia.Fáradékony leszel,kicsit hullani kezd a hajad.Hat hónap után,ha a leleted/virusszámlálás/ negatív,folytatják a kezelést és ngy esély van első nekifutással  megszabadulni a vírusoktól..Fontos a zsírszegény diéta,mert a virus a zsírban szeret megbújni és visszaszaporodni.

Nekem sajnos nem sikerült,most fogok másodszor nekifutni…de ehhez elhagytam a gyógyszereim és visszafogytam 25 kilót.

Mindenképpen javaslom a kezelést,mert hosszú távon 10-20-30 év a májrák kialakul!!!!És láttam a kórházban,májrákos haldokolni……no comment.

Tehát indulj neki a kezelésnek!!!!!!!! Nem tudom merre élsz,de Szegeden,Kecskeméten és Budapesten is kiváló szakemberek állnak rendelkezésre.A googleben,minden információt el tudsz róla olvasni.Van szervezetük is Pesten a hepásoknak: Vimor,itt mindig van gyűlés,ahol minden kérdésedre választ kapsz.

Gyógynövényekkel és egyéb hókusz-pókuszokkal ne is próbálkozz,megkérdeztem az adjuntus urat,aki azt mondta,hogy ha valamitől meggyógyul valaki azt ők alkalmaznák.

Remélem segítettem valamit…

#1124 makrancoskata hozzászólása: 2010.04.01. 06:43

Andrea hozzászólásához:

A hepatitis B.általában álatokkal való érintkezés  útján agy étel utján terjed,tehát az simán gyógyítható.Kár,hogy nem kerestek fel szakorvost.Rövid idő alatt meggyógyultak volna!!!A sok gyógyszer valóban nem jó,ha valaki májgyulladásban szenved.

#1123 lion62 hozzászólása: 2010.03.11. 10:58

Szép jó napot mindnyájatoknak!

Múlt héten voltam az Infektológusnál és jövő héten megyek hasi Uh-ra és utánna gyomortükrözésre.a labor eredményeim jók lettek,de az mondta az orvos,hogy az interferonos kezeléssel van esélyem/1a100-hoz/hogy vírus mentes lehetek.Hát!!!!!!Nem tudom,hogy mit csináljak,mert az arány sem olyan bíztató és ahogy olvasgattam a kezelés mellékhatásairól nem igazán nyerete el a tetszésemet.Nagy dilemában vagyok.Ti hogyan döntennétek a helyemben?

Legyen további szép napotok.

#1122 makrancoskata hozzászólása: 2010.03.11. 10:28

2002-ben véradáson voltam.Aztán 3 évig nem mentem.2005-ben ismét elmentem vért adni,amikor közölték és a kezembe nyomták a papírt,hogy már 2002-ben Hepatitis-C vírussal fertőzött voltam.Hosszú procetura után a kórháztól  perten kivül kártéritást nyertem,amiért 3 évig nem értesítettek.Ezek után megkezdődtek a kezelések,ami nagony megviselt,szinte csak vegetáltam.A májeredményeim nagyon rosszak voltak.Meghíztam.Egyéb betegségeim miatt 15 féle gyógyszert szedtem.nagyon jó kezekbe kerültem,bár sajnos a vírus bennem van,és még mindig ellenőrzésre járok,de jól vagyok.Ezt annak köszönhetem,hogy elhagytam minden gyóyszerem,és a májeredményeim tökéletesek lettek.A kezelőorvosom is elcsodálkozott,és mikor elmondtam neki,hogy minden gyógyszert abbahagytam,viccesen annyit mondott,hogy válasszak az infarktus,baleset vagy a hepatitis okozta májrák között.Maradok az infarktusnál:D.Valóban nagyon fáradékony vagyok.Az orvosaimra nem panaszkodom,nagyon jó és lelkiismeretesek.Műtétnél,és minde orvosi beavatkozásnál közlö9m,hogy hepatitis-C-s vagyok.Ennek megfelelően végezték el a mütéteket is rajtam.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close