Most már biztos, hogy Hepatitis

Téma címkék:
2010.02.01. 07:47

Szép jó estét!

Most találtam meg ezt az oldalt és háát…megkell mondjam- érdekes!

Nálunk hasonló a helyzet! Páromat 2009 januárjában “elvittem” egy fül-orr-gégészeti műtétre, és történt egy rutin labor. Nahát mondanom sem kell, GOT-GPT az egekben volt…Nekem ez nem tetszett. Egészségügyis létemre, mondtam neki- “gyere be. leveszünk egy ismétlő vért”. Az meg is lett, de itt már még magasabbak voltak az eredmények. Májusban elmentünk a belgyógyászatra, elmondtuk panaszunkat, UH, vérvétel….szokásos dolgok. Aztán hetente jártunk vissza vérvételre és májustól augusztus volt az,mire azt mondták: “mostmár biztos,hogy HCV.” Augusztus után októberre kaptunk a kedves bizottságtól nagykegyesen engedélyt az Interferon kezelésre. (más osztályon ennyi idő alatt meghal egy beteg….) Hol is járunk? Május-október, ennyit kell várni,hogy azt mondják- kapsz kezelést….

Elkezdtük októberben 8.000.000 körüli víruszsámmal, 4hét után 1.700.000 és 12hetes után 740.000. Matematikailag is sok ez a csökkenés. De azt mondta az orvosunk,hogy nem hat a gyógyszer! Be kell fejezni a kezelést,mert a protokoll nem engedi tovább! Na most kérdezem én- KIT ÉRDEKEL A PROTOKOLL,MIKOR A SAJÁT SZERETTÜNKRŐL VAN SZÓ….?! Egyik orvos azt mondta a kezelés elején páromnak,hogy legyen hálás a barátnőjének. Én megkérdeztem,hogy miért?! Ezt a választ kaptuk: Mert lehet 5év múlva nincs köztünk…. Jah, köszönöm és ezt egy  32éves embernél.   Én nem hagytam annyiban az orvos protokoll szerinti döntését és tovább mentük egy másik orvoshoz. Ő már azt mondta,hogy a vérrendszere kibírja a további kezelést.  Visszamentünk a kezelő orvosunkhoz és mondtuk neki,hogy vállajuk a kezelés kockázatait! Így is lett… azóta is tart a kezelés. 17.hétnél járunk és reménykedve várjuk a javulást.

És igaza van Lion62nek! nincs érdekvédelmi szövetség,aki meggátolná a prokoll ellenes dolgokat! Nekünk azt tanították eü.jogon,hogy a betegnek joga van az ellátáshoz! Az én véleményem az,hogy nem pont az eü-től kéne elvenni a pénzeket,hanem a minisztériumból. Annyi pénzt szednek fel egy év alatt,hogy egy átlag ember el sem tudja képzelni,hogy mennyi lehet az! ÉS ha az ők hozzátartozójuknak mondanák azt,hogy nem kapsz tovább gyógyszert,mert az állam nem támogatja,akkor éreznék azt,amit mi érzetünk akkor az orvosnál.

Nem sokat tudtam segíteni ezzel a kis levéllel,de remélem csatlakoztam egy értékes emberek által létrehozott kis “csapazhoz”.  Igen, valóban jó lenne egy klubbot létrehozni! Csak akarni kell!

Szép estét mindenkinek :-)

 

#1151 kriva75 hozzászólása: 2010.08.08. 16:08

Sziasztok!

Végre rátaláltam erre az oldalra ahol talán több mindenki tudja elmondani a véleményét, mivel ismeri a Hepatitis B vírust.

A héten a férjem rosszul lett és a kórházban kiderült, hogy Hepatitis B vírussal fertőzött. Azonnal bent is fogták, másnapra már teljesen besárgult még a szeme fehérje is. Azt mondták minimum 2 hét kórházi kezelés.

Teljes lehet a gyógyulás? 36 éves, erős szervezetű, szinte soha nem beteg.

A másik ami nagyon foglalkoztat, hogy honnan kaphatta el? Engem teljesen levert a víz, mikor utána olvastam, hogy kizárólag nemi úton és vér útján terjed.  Ő esküldözik, hogy soha nem lépett félre (3 éve vagyunk házasok) hogy feltételezhetek róla ilyesmit.

De mivel nem volt orvosi beavatkozása az utóbbi években, nem használja más tisztálkodóeszközét, nincs tetoválása, kérdem én akkor hogy máshogy kapta el mint nemi úton??

Pár héttel ezelőtt mesélte, hogy volt egy szerencsétlen incidensük a munkájában, eltört egy szennyvízcső (Erdélyben építenek uszodát) és beterítette őket. Lehetséges, hogy került a szájába vagy a szemébe vagy a kezén lévő sebbe, karcolásba?

Lehetséges így is elkapni?

Teljesen tanácstalan vagyok, kérlek írjon aki hozzá tud szólni!!

Köszönöm előre is!!

 

Kriva

klmaan
#1150 klmaan hozzászólása: 2010.03.07. 23:30

Sziasztok!

Irtam pár sort, és kiváncsi vagyok Rátok, Nővérkemiiskolc!

Lehet, hogy nem jó helyre irtam, mert az én nevemnél léptem be. Egy kicsit bonyolult nekem ez a levelező oldal. Miért nem lehet sorba látni, és ha olvasni is akarom az összes írást?

Na! Várom a hozzászólásotokat!

Üdv Mindenkinek és áldott husvétot is kivánok !

Szeretettel: Klmáan

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close