5 év után elmúlt a ganglionom

2010.02.06. 13:28

 

Sziasztok, szeretném megosztani veletek a történetemet. Mintegy öt évvel ezelött a bal csuklómon kialakult egy púp, ami nem fájt egyáltalán, de zavaró volt. Mivel nem fájt, nem foglakoztam vele különösebben. Többen is mondták, hogy menjek el orvoshoz, egyszerű műtéttel eltávolítják, de ezt inkább nem vállatam. Természetesen folyamatosan figyeltem magamat, hogy máshol nem nő-e hasonló csomó, de nem vettem észre semmit, rendszeresen járok szűrővizsgálatokra is. Kb három éve  visszahívtak egy  tüdőszűrés után. Nem tudom Ti hogy vagytok ezzel, nekem ilyenkor minden elképzelhető borzalom az eszembe jut, így volt-ez akkor is. Visszamentem, és azt mondta a doktornő, nem tudja mi az amit lát, de lehet, hogy nagy a baj, és a felvételen  valahol a szegycsontom alján mutatott egy nagy foltot, ezért  SOS CT vizsgálat. Szerencsére a CT kimuttatta, hogy egy zsírszerű képződmény (lipoma), mely nem  kórós, nincs szükség semmilyen beavatkozásra. Ez 2006 végén történt, onnantól “békésen” éltem együtt most már két ciszta szerű képződménnyel.

Két nagy fiam van, egyikük nagyon intenzíven sportol, számára nagyon fontos, hogy a szervezete mindig megfelelő állapotban legyen, ezért vettem otthonra egy “házi vízművet”, ami oxogénnel dúsított Pi vizet gyárt, és elkezdtem én is ezt a vizet inni. De nem csak iszogatni, hanem naponta minimum 2 litert, de hétvégén 3-4 litert is megittam egy nap. Persze a mellékhelységet is elég gyakran látogattam:) Kb. 2-3 hónap után eltünt a csuklómról a csomó, és ami leginkább megnyugtatott, hogy nemrég voltam mammográfiás vizsgálaton, ahol ultrahangos vizsgálatot is csináltak. Megkértem a doktornőt, hogy a szegycsontomnál is vizsgáljon meg az ultrahangos készülékével, elmondtam a korábbi diagnózist. Kicsit számítottam rá de most már teljesen megnyugodtam: onnan is letünt a lipoma.

Én azt tanácsolnám mindenkinek, hogy mielőtt kés alá fekszik egy ganglionnal, “mossa át” a szervezetét, adjon egy lehetőséget magának, hogy elkerülje a műtétet.

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close