Ganglion műtét

Téma címkék:
2010.02.19. 22:07

Nekem két hete műtötték a jobb csuklómat. Azt mondták valószínűleg a kézilabdázás hozhatta ki. Körülbelül fél éve észleltem először, egy egészen apró púpot. Nem is foglalkoztam vele, de észrevettem, hogy elkezdett nőni. Bepánikoltam, hogy ez biztosan egy ganglion, mert az egyik ismerősöm, már évek óta küzd vele. Elmentem a sebészeti ambulanciára, műtétet javasoltak, mert veszélyesnek titulálták az elhelyezkedédét. A karácsonyi szünetben nem tudták megoldani, nekem pedig szükségem van a jobb kezemre, ezért elhalasztottam a műtétet. Egyre jobban kezdett fájni a csuklóm, már nem viselt el semmilyen terhelést. Vizsgaidőszakban rászántam magam, elmentem beutalóért. Aznap mikor bementem a sebészeti ambulanciára, még ugyanaznap délután kettőre kaptam is időpontot. Siófokon műtötték, helyi érzéstelenítéssel. Mindössze 25 perc volt az egész. Nagyon kedves, rendes volt az orvos, egész végig nyugatott, biztos latta rajtam, hogy milyen feszült vagyok. Fájni nem fájt egyáltalán, de kellemetlen érzés volt. Ma voltam varratszedésen, még nem mozog ugyanúgy mint “fénykorában”, de folyamatosan rehabilitálom.

#1256 novbianca hozzászólása: 2010.02.21. 20:43

Persze az a lényeg !!! És megértelek mert én is egyetemista vagyok és jó pár tanárnak köszönhetem hogy megértőek voltak és fontos zhákat írhattam meg később, de nekem már annyira fájt hogy nem tudtam letámaszkodni, sőt már az írás is fárasztó volt!

Egyébként ahány kórház annyi szokás! Barátnőmnek az érzéstelenítő nem is angyon atott végig érezte és hazamehetett egyből. Nekem szigorúan bent kellett maradni és bódítottak. A betegtársamnak előtte volt 2 ganglionműtéte őt utána mindig begipszelték, most meg csak fásliztak minket!

Szóval félreértés ne essék örülök, hogy sikeres volt a műtéted! Jobbulást!

#1255 Isabella hozzászólása: 2010.02.20. 20:33

En csak orultem neki, hogy meg aznap megcsinalja, nem lett volna ra modom visszamenni, egy masik idopontban. Nem mondta az ehgyomrot sem, semmi ilyen. Lenyeg, hogy minden rendben volt.

#1254 novbianca hozzászólása: 2010.02.20. 19:08

Kicsit nekem fura, hogy ugyanarra a napra kaptál műtéti időpontot, mert amikor engem műtöttek max reggel lehetett kicsit reggelizni aztán se víz se semmi, mivel sosem lehet tudni, hogy nem lesz-e vmi komplikáció és altatni vagy intubálni kell vkit. Nekem ez picit érdekes, mert ahol engem műtöttek nagyon betartatták ezt a dolgot. Azért gratulálok hogy sikeres volt a műtéted és minden rendben! Nekem kb 4-5 hét alatt jött helyre teljesen, úgyhogy kitartás már nincs sok ;)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close