Meggyógyultam!

Téma címkék:
2010.03.21. 18:48

Kedves “Mézesmaci”!

Köszönöm szépen az érdeklődésedet, nagyon jólesik. Eddig úgy néz ki, hogy túléltem, és valóban jól is vagyok. Rendszeresen járok az orvosomhoz 3 havonta kontrollra, pontosan betartom az utasításokat. Sajnos azonban a sugárnak volt rossz mellékhatása a sok jó mellett, a cukrom magas lett, diétával és gyógyszeresen azonban rendben lehet tartani, nem vészes. Most voltam a vesevizsgálaton, enyhe pangás van benne, valószínűleg az is a sugár eredménye, de tudod azzal is úgy vagyok, egye fene, mindenben időben vagyok, gyógyszer van rá, és akit egyszer már úgy istenigazából megcsapott a halál szele, az már tudja, hogy minek van nagyobb súlya az életben. Erre csak diéta kell, hát hol van ez a rettegett ráktól, igaz? Mióta megtudtam, hogy beteg vagyok, voltam, azóta úgy gondolom, hogy az ember tehet magáért a legtöbbet. Amikor bent feküdtem a kórházban, volt mellettem egy korombeli nő, minden napja azzal telt, hogy iszonyúan sajnálta magát, zokogott, nem evett, nem aludt, csak az ágyában befeléfordulva a falnak sírt. Rettenetesen sajnáltam, de nem hagyhattam, hogy feladja, és amíg bent voltam, eljutottunk odáig, hogy mellém ült az étkezéseknél, mert úgy jobban esett neki is, nekem is az a nehezen lemenő kemoterápia utáni erőltetett falat.

Sajnos én hamarabb kijöttem, mint ő, és később megtudtam, hogy mikor nem volt, aki mellette álljon, ismét visszaesett, és sajnos nem sokára meg is hallt. Nekünk betegeknek össze kell fognunk, nem igaz az, hogy belehalunk! FRÁSZT!!! Meg kell erőltetni ugyan magunkat, mert nehéz az evés, ivás,de együtt megy. Mindenkinek, aki ilyen cipőben jár kitartást, erőt kívánok, higgyétek el, ezen múlik a gyógyulás. Szívesen megosztom bárkivel a tapasztaltakat, ha féltek, ha nem tudjátok, hogy mi vár rátok, írjatok! Itthon vagyok, ráérek, egyébként 81%.-os rokkantnak minősítettek, évenkénti felülvizsgálattal. PUSZILOK MINDENKIT,ÍRJATOK!!!

JUCÓ

#1455 ferenc57 hozzászólása: 2011.11.11. 07:36

Szia! Nekem van információm!!!   Keress meg légyszíves.

fmatkovics@gmail.com

Kösz.   Segítünk.

 

#1454 juco hozzászólása: 2010.03.22. 07:38

Kedves “Mézesmaci”!

Nagyon örültem a levelednek,saját email címemre kaptam meg.Jó ez a közösségi oldal,olyan sokan vagyunk hasonló cipőben.Szeretném tőled megkérdezni,hogy a leszázalékolásod még mindíg fennáll?Milyen időközönként kell visszamenned a bizottság elé,és vettek-e vissza a minősítésedből?Sajnos nekem júniusban újra bizottság elé kell állnom,és tele vagyok kételyekkel,hogy mi lesz,ha visszaminősítenek,és még ettől a kevéske(51000 Ft) pénztől is kevesebbet fogok kapni.Akkor vissza kéne mennem dolgozni,de nem hiszem,hogy tudnék még,vagy egyáltalán fogok-e bírni valaha is ugyanúgy dolgozni tudni.(ápolónő voltam).Mostanában már ilyeneken töröm a fejem,hogy mi lesz ha..,mert három gyereket nevelek,özvegyen,nehéz.Kíváncsi vagyok,hogy hogy alakul tovább az életünk,írj,írjatok!!

Puszilok mindenkit:

jucó

#1453 mezesmaci hozzászólása: 2010.03.21. 19:46

Kedves Jucó!

Millió puszim küldöm így ismeretlenül is Neked,mert a hozzááládos megegyezik az enyémmel.

Sokan azt hiszik ha sajnáltatják magukat,és befelé fordulnak ,és elútasítanak minden segítséget azzal el van intézve minden .

Pedig ez nem így van.
Mindenkinek keményen megkell küzdeni a betegséggel a gyógyulása érdekében.

Azt többnyire mindnyájan tapasztaltuk,hogy maga a betegség diagnosztizálása,vmint a műtétek,kezelések vizsgálatok,sugár stb…piszokul kitudja készíteni az embert:
De ha Mi erősek vagyunk és hiszünk a gyógyulásban és meg is akarunk gyógyulni,akkor próbáljuk meg figyelmünket elterelni a bajról,és örüljünk a mának,a családnak,az unokáknak,a barátoknak,volt kolegáknak és igen is erőnhöz képest éljünk teljes boldog életet.
Sajnos én is cukros lettem a sugár után következő évben,és a sugár nagyon megviselte a bélrendszerem,vmint a hólyagom.
De kérdem én kedves Jucó így 8 évvel az életmentő műtét a sugár után,a sok megpróbáltatások után szerinted helyes lenne befelé fordulni és nemörülni az élet adta szépségnek,no ha párkapcsolatomat is megviselte az állandó műtétek minden évben más-más társ betegség kialakulása,és az hogy sexuális élet számomra fájdalmassá vált.
De örülök a mának a holnapnak annak hogy unokám mazsorettezik és gyönyörű okos.

A másik uncsim népitáncol és szép nagy lány már,és a többiek is mind szép nagyok már.
Számomra ők és gyermekeim jelentik a boldogságot.
Szeretem az embereket imádok barátkozni nagyon,kár hogy itt privát levelet nemtudunk írni egymásnak.
De minden sors társamnak segítek én is bármiben szívesen ha tudok,és azt mondom igen is éljünk mert szügség van ránk és fogjunk össze mert együtt könnyebb…
Üdvözletem és millió puszim küldöm neked Jucó és mindenkinek aki olvas.
Szeretettel

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close