Meniere’s

2010.03.22. 14:43

Szóval, lassan álatorvosi ló leszek! ( az olyan, amit bemutatnak az álatorvoslást tanulóknak).

Van hippertoniám ( magán diagnózisom: nevelési áralom, Apukám német drill alapelméletű nevelésének következménye ). Életem most már nyugodt, nyugdíjas, elégedett azzal ami van, a gyógyszereket szedem, de lelki defekt tartósan kiugrasztja máig is tenziómat.Szó se róla!

Volt magas koleszteri szintem, erre is jó gyógyszert kapok, amit hűségesen eszem.

Kiderült egy, az alapesethez tartozó szemfenék vizsgálatnál, glaukoma gyanúsított lettem, félévente komtrollra járok. Már csak azon egyszerű oknál fogva is, mert a Meniere betegség inputját a látás inputja a köztagyamban nappal korrigálja. Így az output elviselhető eredményű. Kivéve sötétben.

A legkeményebb a Meniere szindróma. Erre szigorúan szedem a Betaserc nevű csoda gyógyszert, ami nagyon hatásos. Azonkívűl sokat mozgok, naponta minimum 20 km-t biciklizek, nyáron úszok a Balatonba, köszönöm jól vagyok, csak a baro(m) méter változásait követem hűségesen. Általában a melegfront van rám szédítő hatással. Olyankor a jó hűs, sötést szobában, van, hogy egy délutánt s a rákövetkező éjszakát átaluszom, lehetőleg mozdulatlanúl.

Nemrég kiderűlt vese homokos vagyok. Észrevétlenűl, csak a vizeletemben találtak, szintén az éves általános kontroll vizsgálaton.

Ja! És magas volt a húgysavam, pedig bár szeretem a húst, nem tellik rá. No, az erre adott gyógyszert is szorgalmasan szedem, normál szintre is süllyedtem.

Most viszont azt rakta össze kreatív agyam: nincs összefüggés a dolgok közt?

Ha a húgysav kalcit kristályokat rak le izületeimben – persze csak ha hagyom! – és ne adj Isten ennek következtében királyi betegségem, azaz köszvényem lenne, nem lehet a fülem labirintjaiban ugyanezen kémiai folyamat hozza létre azokat a fránya kristályokat?

Márpedig, hm…. bocsánat, egy bugyuta laikus kérdése: ami jó a húgysav csökkentésére nem jó a Meniere betegség kialakulásának lassítására?

Hála Istennek a szédülgős állapotom stagnál, mióta a Milurit nevű húgysav elleni gyógyszert eszem.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close