Érdeklődés a borderlineról

Téma címkék:
2010.04.19. 13:29

Az én történetem nem rólam szól, hanem a 19 éves lányomról. Nála a pszichiátere 2 hónapja diagnosztizálta a Bordeline-t. Kórházi befekvős lehetőséget javasolt, mert szerinte ez jelenthet megoldást. Más lehetőséget azért nem vázolt, mert SZTK alapon nincs más lehetőség szerinte. Azóta kerestem egy kineziológust, aki megállapította,hogy még nem teljesen alakult ki a betegség, de sajnos jó úton halad a lányom. Egy fájó pontja van ennek a kapcsolatnak, horror összegbe kerülne havonta (több mint a fél havi fizetésem konkrétan  80e/hó) és nem tudom finanszírozni.. (szomorú, de ez a valóság)  Vannak időszakok azóta is,hogy nagyon jó hangulatban van, és kezelni tudjuk az egymás közti problémákat – hangulatváltozásaival együtt – de vannak időszakok mint most is, mikor kezelhetetlen, csapongó, dühös és hárít minden kommunikációt. Ezért Tőletek akik benne vagytok ebben a harcban, olyan segítséget kérnék adjatok ötleteket, hova lehet fordulni, ahol érdemben is foglalkoznának vele/velünk és anyagilag is elérhető. Hol vannak ilyen helyek, pszichológusok , bárki, aki ismeri ezt a betegséget. Segítségeteket köszönöm előre is!

#1618 stardust hozzászólása: 2012.06.06. 20:41

Kedves Anyuka! Nekem is 19 éves korom körül tetőzött a betegség, folyamatos hangulatváltozások, egyszer a világot szerettem volna megváltani, máskor az ágyból nem akartam felkelni. Sőt ehhez társultak a törés-zúzások. Mi is végigjártunk rengeteg pszichológust és végül egy magándokinál kötöttünk ki. Sajnos tisztában vagyok az árakkal, nem olcsó, de én már találkoztam TB által finanszírozott orvosokkal is, aki körülbelül elaldut a beszélgetés közben…De a pszichoterápia mindenképpen fontos, nekem az segített. Most 25 éves vagyok és 1 éve léptem kb a gyógyult státsuzba, így tudom befejezni végre az egyetemet és a munkámat végezni, de tökéletesen megértem az aggodalmad, az én édesanyámat is szinte felemésztette a tehetetlenség, hogy ő mit tud segíteni. Ha budapesti vagy, én ott tudok ajánlani egy remek doktornőt, aki nekem “megmentette” az életemet, csak utána tőlünk elkölközött pestre. Illetve, ha bármiben segítségedre tudok lenni, nagyon szívesen válaszolok:)

 

#1617 zetor hozzászólása: 2010.04.21. 19:54

Üdv! A városodban/kerületedben működő pszichiátriai szakrendelést hívd! Elvileg az önkormányzat fizeti a bejelentkezett lakosai bizonyos számú pszichoterápiás kezelését!  Legalábbis nekem Bp. XV.kerületében ezt mondták…..

Jobbulást kívánok a lányodnak!

Zetor

#1616 csarasz hozzászólása: 2010.04.19. 16:14

kedves anyuka,

szerintem érdemes lenne a thalassa-házat vagy a tündérhegyi rehabot megpróbálnotok. bővebb infót itt a neten fellelhetsz szerintem min a kettőről, de azért belinkelem őket:

http://www.thalassahaz.hu/

http://www.tunderhegy.hu/

én is borderline vagyok, érdekes módon nekem az segít, ha lefoglalom magam olyan dolgokkal, amik elvonják a gondolataimat a saját problémáimról, persze akkor jönnek más fajta problémák..

most éppen németül tanulok, s ez lefoglalja minden időmet, teljesen rá vagyok feszülve…

sok sikert a rehabhoz, ha elmentek valahova, de azért azt tudnod kell, hogy az ilyen helyeken nem szeretik nagon a borderline-ok düh kitöréseit, a jó kis acting-out nem jön jól…

talán kéne neki is valami új életcél, vagy valami drasztikus élet és szemléletmódváltás…

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close