Ganglion műtét

Téma címkék:
2010.04.20. 11:30

Sziasztok!

Ma voltam kézsebésznél (nem először) a 4 hónapja kialakult ganglionommal. Egyszer már elég jól összement, de február végén megerőlettem és kiújult és nagyobb lett, mint eddig bármikor.
Műteni kell, ráadásul még rossz helyen is van, a csuklómon belül pont a csukló hajlatnál. Nagyműtéti körülmények között kell megoperálni (feltételezem, hogy altatás mellett), vérteleníteni kell a kezemet könyöktől lefelé. Az artérián fut jelen állás szerint a ganglion, ezért muszáj megműteni, panaszokat viszont egyelőre nem okoz. Elvileg 1 éjszakát kell befeküdnöm majd egy kórházba.

Kérdések:
1. Aki már átesett ilyenen, mennyire fájdalmas a műtét utáni felébredést követően a műtét helye és hány napig lehet érezni a fájdalmat?
2. Mennyi idő kell ahhoz, hogy újra teljesértékűen használni lehessen a kezet?
Elolvasva itt a korábbi történeteket, elég rémisztő, hogy az érzéstelenítés ellenére érezte valaki, ahogy belül matatnak.

Homeopátis szerek mennyire használhatnak? Olvastam egy oldalt, ahol istenítenek több szert, hogy az milyen jó ganglionra. Érdemes ezeket kipróbálni?

#1624 bakurekdora hozzászólása: 2012.05.09. 19:09

2orás mütét volt de utána volt csak ami volt

#1623 bakurekdora hozzászólása: 2012.05.09. 19:07

hát én igy voltam mint ön és szemejszerint átéltem életem legrémesebb mütéti utáni fájdalmakat.nekem is ugyan ugy azon a hejen volt és szerencsétlemségemre megsértettek egy idegszálat és egy inszalagot március22én mütöttek és még a mai napig is az orvosokat járom de javulás még nincs nem akarom elijeszteni de az nem auzt jelenti hogy on is igy lesz tul rajta

 

#1622 Titanilla70 hozzászólása: 2010.09.11. 14:17

A ganglionnal kapcsolatosan , nekem is volt középsulis /hű de régen/ koromban, a legelső tornaórán szereztem. Rengetegetkinlódtam, ráadásul mi gépirást is tanultunk. Hol sinbe rakták/csuklón volt/ hol begipszelték, végül nekem is mütétet javasoltak. Az orvos nagyon rendes volt, őszintén megmondta, nem lesz sokkal jobb, sőt kiújulhat. Ezekután találkoztam egy ismerőssel, akinek megműtötték, és teljesen tönklretették a csuklóját, még csunya is lett. 3 évi kinlódás után  egy szomszéd azt ajánlotta, vegyek a patikában tormaszeszt, és azzal borogassam. Annyi próbálkozás után, gondoltam rosszabb már nem lehet, kipróbálom. Éjszakára beborogattam, iszonyúan fájt a borogatás alatt, de 1 hét alatt elmút, ennek 50 éve. Azt nem tudom, most forgalmaznak e ilye szert, -esetleg más néven-  de jó szivvel ajánlom minden ebben szenvedőnek. Jobbulást mindenkinek!!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close