Ganglion műtét

Téma címkék:
2010.04.20. 18:57

Úgy néz ki, hogy nekem is műtét lesz a vége! Nagyon félek tőle. Azt szeretném kérdezni azoktól akik már túlestek rajta, hogy be kell-e feküdni a kórházba vagy csak leszedik és jöhetek haza? Kérlek válaszoljatok!

 

#1632 Andrea30 hozzászólása: 2010.04.23. 12:57

Én bementem reggel 7-re,levetkőztem az ottani pánt nélküli hálóingre(akár mesztelen is maradhattam volna,nem sokat takart,nincs pénz normális hálóingre a kórháznak),majd jött az altatóorvos,de én nem altatást kértem,hanem hónalj érzéstelenítést,a ganglion a csuklómon volt,az altatástól én nagyon rosszul vagyok,egy kis bódítót,lazítót kaptam a műtő ágyon amitől beájultam(valószínű csak adtak egy kis altatót)már a hónaljba szurkálást nem is éreztem,sajnos csak kikészültem ettől a gyenge altatótól is.Picit maradnom kellett emiatt tovább,azaz délután háromkor a zárójelentéssel indultam haza,ha nem hánytam volna hamarébb is hazaengednek,végül hazudtam,hogy nekem semmi bajom már,mert egy éjszakát emiatt maradnom kellett volna.Nekem a jobb csuklómon volt így sokáig nem tudtam csinálni csak balkézzel valamit,de még most is érzékeny és nem nagyon hajlik a csuklóm így két hónap után sem,a szorításom sem az igazi,de majd szép lassan alakul.Több évig viseltem a csuklómon,de már eléggé fájt tőle a kezem és nagy is volt így megműtettem,nem bánom.

#1631 kisvakond hozzászólása: 2010.04.22. 19:20

Szia!

Jobbulást kívánok. Az enyém most egy hetes, ma volt a varratszedés, de szenvedek most vele rendesen. A csuklóm hátoldalán volt, és már sok éves huzavona után mentem el vele a sebészetre végül. Jelenleg nem mozog úgy igazán, ha pedig próbálkozom, igen fájdalmas. Szerintem mozgasd majd, amennyit csak tudod, az enyém nagyon nem akar mozdulni, de nagyon le volt szorítva több mint egy hétig. Lehet nem volt a legjobb ötlet  a kézsebész részéről így kötözni, úgyhogy sztem te se tegyél rá fáslit majd. Nekem be kellett feküdni vele és az aludni is csak felkötött karral lehetett, utána pedig fel kellett tartani a kezemet egy héten át. Áááá. Szörnyű.

#1630 Isabella hozzászólása: 2010.04.21. 19:22

Nekem nem kellett befekudnom, sőt, még aztanp megműtöttek, amikor bementem a problémámmal sebészeti ambulanciára. Befásliták, de azt már másnap le lehetett venni. Körülbelül 2 hétig cserélgettem rajta a steril kötést, és most szépen begyógyult, tökéletesen működik.

#1629 andika79 hozzászólása: 2010.04.21. 05:32

Nekem be kellett feküdni előző nap, aztán másnap műtötték. Altattak aztán haza is engedtek a műtét napján. Majd gyógytornára kellett vele járnom, mert letapadtak az inszallagok. Ne fáslizd be és ne sokat pihentesd mozogjon rögtön ahogy persze birod mindig csak annyit.Nálam az volt a baj hogy két hétig fásliztam kiméltem mert a dokim nem volt elérhető. Ez volt decemberbe és még a mai napig se mozog tökéletesen nekem valószinű megismétlik a műtétet a letapadt inszallagok miatt. Igaz nekem ez már a 3. ilyen műtét az első kettőt nekem is helyi érzéstelenitéssel csinálták. Az nem sokat ér.

 

Jobbulást!

#1628 Andinagyanyo hozzászólása: 2010.04.20. 19:27

Valószínű, hogy helyi érzéstelenítéssel megúszod, még nem hallottam olyat, akinek be kellett volna feküdni. Ne félj, nekem 2 volt, nem fájt egyik sem…igaz, nem is kellemes, de szerintem egy középfül-gyulladás borzalmasabb :-)

Jobbulást kívánik Neked!!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close