Ganglion 6 hónapos kislánynál??

Téma címkék:
2010.07.02. 23:18

Sziasztok.

Azért írok, hogy tanácsot kérjek tőletek, mi a jó döntés ilyen esetben?

A kislányom kb. 6 hónapos volt amikor a jobb tenyere bal szélén, a csuklónál észrevettünk egy dudort.

Először azt hittük megcsípte valami, de csak nem múlt el. Az orvos gangliont állapított meg, és azt mondta ki kellene szedni onnan, leszívással vagy ha az nem sikerül, ki kell vágni.

Borzasztóan megijedtem, ilyen kicsi gyereket műteni. Mivel elmondta hogy a korára való tekintettel csak altatásban lehet, nem járultam hozzá. Abban maradtunk, hogy figyeljük, és fél évente kontroll.

Azóta már 2x voltunk vissza, az orvos próbál rábeszélni, hogy vegyük ki, de én még hezitálok. Nagyon féltem a kicsit. Soha nem fájt a gyereknek, és jól használja a kezét is, tehát nem akadályozza semmiben, csak ott van.

Szerintetek mi a jó döntés ilyen esetben. Én szívem szerint békén hagynám, legalább addig, amíg nem okoz panaszt, de a család másik fele azt mondja vetessük ki minnél előbb, nehogy baj legyen, nem jó hogy ott van.

Kérlek titeket mondjátok el mit gondoltok erről. Köszönöm.

2011.10.12.

Gondoltam megírom a változásokat, hátha másnak is reményt adok vele.

A lányom most volt 3 éves. A ganglion a csuklóján, már csak max. bors méretű. Alig látszik, nagyon kell keresni, ha ki akarom tapintani.

Szépen lassan egyre csak csökkent a mérete, és remélem teljesen fel fog szívódni.

Nem kezeltük semmivel, magától javulgat.

Az egyik hozzászóló szerint kialakulhatott a stressz miatt, ami a kicsit és engem ért korábban.

Elgondolkodtam,és valóban a ganglion kialakulásakor volt egy elhúzódó  családi viszály anyóssal-apóssal, ami kihatott mindkettőnk lelki világára. De az elmúlt 2 évben, ez a probléma megszűnt, a ganglion múlóban. Eddig nem hittem az ilyesmiben, lehet hogy nincs összefüggés a két dolog között, de én azért mégis ezt hiszem.

Ezért részemről azt tanácsolom mindenkinek, akinek hasonló problémája van, még a vágás, műtét előtt gondolkozzon el, hátha elkerülhetőek ezek a fájdalmas beavatkozások.

Köszönöm hogy végigolvastad.

Sziasztok

#2013 csabam hozzászólása: 2010.07.15. 21:15

Szia!

Szerintem jól érzed,ha nem hagyod műteni.

Az alternatív módszerek közül a pránanadi módszer segítségével könnyen megoldható,hogy megszünjön.Keress környezetedben valakit aki ezzel az energiával dolgozik.Segítséget tudsz kérni a 30/288-9238-as telefonszámon,ahol azt is megmondják,hogy ki az a személy aki hozzátok legközelebb eső helyen kezel pránanadival.Üdv: csabam

#2012 novbianca hozzászólása: 2010.07.07. 16:02

Azért nem szokták leszívni, mert a lyukacska amin keresztül telítődik a ganglion megmarad és valószínüleg ugyanolyan használat melett újra telítődik. Ha műtik ezt a lyukacskát bevarrják! Legalábbis a dokim ezt mondta!

 

#2011 moroczt hozzászólása: 2010.07.04. 20:36

Szia!

Én csak azt nem értem, hogy miért nem leszívással kezdenek. Lehet hogy unalmas vagyok,de megint, sokadszor leírom: a leszívás szinte teljesen fájdalom mentes,egy tűszúráshoz hasonló, talán lidokainnal még annyira sem érzi az ember talán – én már nem emlékszem,hogy pontosan milyen volt….de nem fájt, az biztos.
5 perc, dumával együtt…és talán ez besegíthet az esetleges “kidurranásban” is, ha esetleg “visszatelődne”. (Nekem a doki szinte szószerint röhögve csinálta – annyira mulatott hogy bevagyok ijedve :-) ) Szerintem egy próbát megérne. A vágás a legutolsó szerintem is.

#2010 novbianca hozzászólása: 2010.07.03. 18:25

Szia!

Biztos hogy nem nyúltak hozzá, lehet el sem vitték orvoshoz vele vagy csak háziorvoshoz, de mivel nekem volt műtétem ezért csak megállapítottuk a családban : “olyan mint az enyém, de neki nem fáj” :)

én nekik is ezt mondtam sztem felesleges hozzányúlni amíg nincs panasz!

#2009 dmmrt hozzászólása: 2010.07.03. 08:31

Szia.

Köszönöm. Igazából én is ezen a véleményen vagyok. És nem fáj neki szerncsére.

Olyan kicsi még, nem akarom ennek kitenni: kórház, altatás, fájdalom .. ha nem muszáj.

Az ismerősöd gyerekének sem nyúltak még hozzá? Köszi

 

#2008 novbianca hozzászólása: 2010.07.03. 08:08

Szia!

Nekem is van egy rokon gyerek kezén ő sincs még 2 éves sem. Nekem az a véleményem, amit a legtöbb orvos is mond, amíg nem fáj nem kell vele törődni. Nekem kiműtötték, nemrég visszatért. Amíg nem okoz olyan fájdalmat mint a múltkori biztos hogy nem szedetem ki!!!Sok embertől hallottam, hogy mivel nem okozott panaszt hagyták és egyszer csak “kidurrant” és azóta sincs meg!

Szerintem a baba úgyis jelezni fog ha neki fáj!

Bianka

#2007 dmmrt hozzászólása: 2010.07.03. 08:02

Köszönöm véleményed. A gyerek most lesz 2 éves.

Nem ismerem, az alternatív lehetőségeket, de szívesen olvasnék róla.

elérhetőségem: marta.deme@freemail.hu

Köszönöm

#2006 zizi hozzászólása: 2010.07.03. 04:01

Kedves dmmrt

ennél az esetnél is bebizonyosodik  hogy a ganglion  nem csak a megeröltetéstől alakul ki -mindenesetre  várj vele  ,ne kapkod el ,ugyanis  az a ganglion műtétnek lehetnek kellemetlen következményei -itt a városzobán olvashatsz pár történetet a műtétekről  bár azért egy kisbaba egész más kategória ,hiába ugymond rutinműtét.

Több tanáromnak  is elküldtem az irásodat   remélem válaszolnak rá  nemsokára ..

viszont az a gyanum hogy a válaszuk nagyon magán jellegüek lesznek  és ezt nem  szeretném  egy forumra bemásolni  ….majd esetleg   ha gondolod, bemásolod

Ezért kellene egy elérhetőség  is ….

Alternativ módszerekhez  hogy állsz hozzá ??? homeopátia ,természetgyógyászat ,GNM  EFt ?  ismered e ezeket ?

bár régebben irtam hogy ne keressenek ganglion ügyben  de látom sok sok embernek okoz gondot  -valahogy nem tudom megérteni miért kellene egyből vágni  ,főleg egy babánál ……És ha megérted miért is alakul ki a ganglion , amikor szó sincs semmiféle fizikai behatásról eröltetésről  ,azt is megérted  miért  is vagyok ellene a műtétnek ..

Üdv :zizi

 

 

 

 

 

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close