Most derült ki, mi is a baj – egy fiatal lány története.

2010.07.11. 10:02

Szia!

Gondoltam, nem megyek el a cikked mellett. Jómagam is borderline vagyok, azzal a különbséggel, hogy engem úgyszólván le se tojtak, mi zajlik a kis lelkemben. Tehát veled gyerekkorodban nem tudtak mit kezdeni. De legalább észrevették. Van egy nagyon jó írás és film: Észvesztő, angolul Girl, interrupted. H még nem kláttad, nézd meg. Olvasd el Joachim Gneist szerető gyűlölségét. Persze nem kötelező. Csak bíztatni tudlak, hogy állj a sarkadra, és ne engedj a penge és egyebek csábításának.

Ez jellemző ránk, csak azért írtam. Ha valaki melletted van, bárki, gondolok itt a családod és a barátodra. Azt megkérdezhetem,hogy antipszichotikumot kapsz-e aborderline-odra? Az első pszicológusom mindig azzal jön, hogy a gógyszerek tettek skizofrénné, szerintem nem. Csak azért vagyok képes koherensen válaszolni, mert van bennem egy erős border-lány, az ilyen emberek általában jó írói készséggel “verettek” meg. A begyógyszerezés is egy út, csak el kell dönteni, mit akar az ember. A borderline-ok célképzete nagyon törékeny, tűnékeny, nekem nincs is, csak meghalni.

Az öngyilkossági ráta is jóval magasabb, mint máshol. Ha szereted a fiúdat, nem teszed ki a begyógyszerezés tortúrájának. Most már tényleg annyit tudok csak mondani, hogy talpra fel, fogd meg az ezüstös szálat, ami a jövőbe vezet. Egy szebb jövőbe, az lesz a helyes utad. Mellesleg szerencséd van azzal a másfél nappal, én már másfél hónapja rothadok a miskolci pszichiátrián. Minden jókat! Edraan

#2121 Univesum hozzászólása: 2010.07.20. 06:06

Sziasztok !

A nevem…………35 éves nő vagyok. 17 éves korom óta kezelnek generizált szorongásos zavarokkal, pánik betegséggel, agorofóbiával, depresszióval, borderline személyiség zavarral, érzelmileg labilis hangulat zavarral. SSRI hangulat javítót nem bírom, csak Frontin tablettát szedek.

Munkaviszonyban összesen 4 évig voltam.

Van egy 11 éves kislányom, akit együtt neveltem fel a párom és a szüleim segítségével. Ők tartottak el. Mivel a gyermek Édesapja elhagyott, a szüleim nyugdíjasok, segíteni nem tudnak többet !

Ha elhelyezkedem, nem vagyok stabil és megbízható munkaerő. Rendszeresen heves szívdobogásom van, elájulok, verejtékezem, remegek, fáj a gyomrom, rohamokban keletkező pánik jön rám, hiperventilációs állapotot redukál a testem, fulladIok, a kapun kilépni nem merek.

Időnként öngyikosságot követtem el, 40 % -ban egészségkárosodásban szenvedek, melyet egy bizonyos bizotság döntött el. Az össz jövedelmünk a kislányommal 13.700 Ft családipótlék és 10.000 Ft gyermektartás díj. Éhezünk, én az utobbi időben 5 kg fogytam, ezévben 3 hónapot voltam kórházban. Ott közölte velem a kezelő orvosom, százalékoltassam le magam.

A Társadalom Biztosító nem járul hozzá semmi féle segély nyújtásához, a fellebezésemet is telefonon elutasították. Azt mondták őket ez nem érdekli, menjek az Önkormányhoz ” koldulni”. Az önkormányzat sem segít. Én ezt a hangnemet kikérem magamnak !

Rájöttem, hogy a Társadalom perifériájára szorultam, és a fent említett okokból kifolyólag, halálra vagyok ítélve.

Kérdésem a következő: Ha megpályázok egy állást és leírom a valóságot, milyen tünetekkel rtendelkezem, vaj’ felvesznek-e dolgozni !?

Ha igen, örömmel megyek!!!

 Legyen egy kísérőm, melynek segítségével kitudok lépni a kapun és állandó orvosi felügyelet, ha esetleg a fent említett rosszúllétek jelentkeznek. Várom az állásajánlatokat !

Ha nem segítenek, legalább annyi segélyt adjanak, hogy egy jó nagy adag gyógyszert kiváltani tudjak, hogy ki végezzem magam.

A gyermekemnek nem engedhetem, hogy a szenvedésemet nézze és ő tartson el. tehát nyolcadik osztály után, ne tanuljon tovább, hanem menjen el dolgozni szegény.

 

 

#2120 Lilcat hozzászólása: 2010.07.14. 18:34

szia Edraan!!

háát igazságszerint az én lelkivilágommal sem foglalkozott senki mint a mellékel ábra mutatja nem véletlenül alakult ki a a BPD-m!!gyerekkorombva csak azér hordtak pszchiológushoz mert rossz gyerekl voltam….de nem értek el vele semmit,és akko valószínüleg még csak kilakulóban volt a borderlineom mert utána történt velem a szexuális kihasználás és egyéb traumák!!

A filmajánlást köszönöm mindenképp megnézem majd!!

kapok gyógyszert rudotelt szedek mert az orvosnak mondtam h régen anyám ajánlására szedtem mert apám 20évig azon élt és valéamennyie csökkentette a tüneteimet!4

pluszba most még felírt egy sertralin nevű gyógyszert is de azt most még nem szedem mert a rudotelt egy hete kezdtem el megint szedni és tom h legalább két három hét míg érzem a hatását,azt mondta h ha a rudotel nem nyomja el eléggé az inpulzivitásomat akkor kezjem el azt is szedni és ha valamilyen kellemetlen mellékhatás van akkor azon még lehet variálni mert nagyon sokféle ilyen készítmény van és megkeressük a nekem megfelelőt!!

Amúgy én is a Miskolci erzsébet kórház női zártosztályán volam….és csak ezután látott szakorvos,életemben elösször!!nagy szerencsém van ezzel a fiúval (lekopogom) mert végigcsinálta a túladagolást velem itt mosták ki a gyomrom a lakásukba és akkor még alig ismert a család és ezután is velem maradt és támogat és elfogad ő is meg a családja is!!

amúgy gyerekkorom óta önromboló vagyok:volt mikor úgy akartam lefeküdni aludni h elszorítottam a csuklómban a vérkeringést nem is tom milyen szándékkal mert fiatalabb voltam és nem tudtam mi a következménye,téptem a hajam,haraptam magam,szurkáltam magam,vertem a fejem a falba,mikor idősebb lettem jött az érvagdosás:üveg,penge,kés,sniccer mndent kipróbáltam de mindig józanon és nem volt elég hatásos, ez a második begyógyszerezésem volt 111 szem gyógyszert ettem meg bár nem meghalási szándékjkal ez ilyen kényszer cselekvés amikor nem tudom kezelni a fájdalmamat!!

13 éves korom óta gyógyszerfüggő és drogos voltam ami sajnosd sokat rontott az elmeállapotomon főleg az LSD!!

asnnó xanaxxal kezdetm aztán rudotel,aztán frontin meg citpopram!most maradt a rudotel meg a másik a it még nem kezdtem el de ez most orvosi utasításra!

a drogozással felhagytam mert tudom h csk rontja nagymérékben az állapotom sullyosságát!

a gyógyszerre szükségem van h elviselhető legyel magam és mások számára!!

a teápiát egyenlőr nem kultiválom de amint romlik az állapotom vgy megint szétesik körülöttem minden mindenképp elkezdem a terápiát!

tök irónikus h nővérem pszichológus ésd azt mondta ha terapeutára van szükségem szóljak neki mert ő tud nekem nagyon jó orvost!!

amúgy a diagnózis a BPD mellett,:nem meghatározott szorongás

-poszttraumás stresszz zavar

-érzelmileg labilis személyiségzavar

 

na rólam ennyit!

Amúgy embertelen és mélységesen felháborító ami a Miskolci zártosztályon megy emberi jogokat igen durván sértenek figyelmenkívül hagynak és eberhez nem méltóan bánnak a betegekkel,sőt sok olyan is bent van akinek semmi keresnivalója bent a másik h ott senkit nem kezelnek csak szanagyógyszerezik leszdálják őket olyan mértékben h a nyáluk folyok és egész nap csak alszanak ez nem kórház hanem siralomház!!

most ennyi sziasztok!! és jólétet mindenkinek!!

#2119 Lilcat hozzászólása: 2010.07.13. 15:07

szia! jó lenne veled többet storyzni és ha gondolod és tényleg bent vagy miskolcon be is mennék hozzád,plusz lehet találkoztunk is bent én kb 3 hete voltam bent hétvégén!!az 1.esben votam a megfigyelőben,de te lehet a C épületben vagy én a zárton voltam…ha valamire szükséged van vagy csak szeretnél valakivel beszélgetni írd meg hol vagy mgetalálható mert én mezőcsáton lakok és szivesen meglátogatlak!!üdv Lilcat

#2118 csarasz hozzászólása: 2010.07.11. 18:55

jó ez a film, leszedtem én is, csak még nem néztem végig, majd később fejezem be, eddig nem is hallottam róla, de jó a szereposztás is. ha tudsz még olyat, ami szintén a borderline-ról szóló film, akkor lődd már fel ide a címet, lehet angolul is, ez is úgy kenem. jah a gneist könyv nekem is tetszett. eddig még senki nem mondta, hogy jó, pláne BDK-k…  nekem még a kuritárné könyve tetszett, mondjuk elég tömény, meg sokminden nem úgy van, ahogy leírja, mert tényként közöl bizonyos dolgokat, de ez van…

na várom hátha tudsz valamit még!!!!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close