Szimbiózis egy idegen világgal

Téma címkék:
2010.09.13. 16:54

Nem akarlak világ! Így nem! Nem akarom érezni a rosszat, mikor bennem az ördög gonosz és széttép minden lelket. Nem akarom érezni a gondoskodást, ha az csak egy pillanatig tart! Nem akarom érezni a szerelmet, ha nem örök. Nem akarom látni mások jókedvét ha én szenvedek. Önző vagyok? Aligha! Csak egyszerűen normál ember akartam lenni, olyan aki bármikor képes bárkit kidobni,és nem szenved. Olyan akartam lenni, akit megbecsülnek és nem lenéznek…olyan akartam lenni, akit szeretnek. Akit tudnak szeretni! Nem bírom már tovább! Bárhol, azt mondom bárhol csak itt ne, csak így ne! Ez leginkább a másvilágon valósulna meg. Igen, félek. Attól félek nekem nem sikerül. Nem akarok nyomorék lenni. Néha belegondolok abba hogy mi lesz a tárgyaimmal, mi lesz a plüssökkel…mi lesz a nevető tárgyakkal a szobámban? Ott a pokolban nem lesznek szívecskék és nem lesznek tárgyak? Mit fogok egész nap csinálni? Az én szenvedésem olyan erős, hogy még a túlvilágon sem szűnne meg. Sokszor irigyelem a halottakat. Hogy bár cserélhetnék velük. De még attól is félek. Mi lesz a zenével, ami gondolatokat adott a versekhez? Mi lesz az ésszel ami naponta új és új ötletekkel állt elő? Mi lesz azokkal a ruhákkal amiket hordtam? Nem tudom. Talán kidobják, vagy odaadják valakinek. Mi lesz az emlékkel 10 év múlva? Mi lett volna ha már 10 éve sikerült volna? Nem lenne farcolás a kezemen, nem szenvedtem volna, és nem derült volna ki, hogy egy átkozott sorsba születtem. Mit ér a ház ha nincs benne otthon? Ha egy hideg tégla nem ad meleget! Mit ér a szoba ha sötétben félek? Mit ér a szó, ha nem merjük kimondani? Mit érnek az érzések, ha büszkék vagyunk ezért nem mutatjuk ki? Nem, nekem itt kell hagynom ezt a világot…ezt a Földet. Otthon soha nem lesz már a házból, a tégla nem fog felmelegedni. Ennyi év után az alapoktól kellene kezdeni, egy apró kis köldökzsinórtól, melyet soha de soha el nem kellene vágni, és nem kellene arra vágyni, hogy másban találom meg mindazt amit nem kaptam meg! Ó te átkozott köldökzsinór!

Te szakítottál el abból az otthonból amit magaménak tudtam, te voltál az aki megmutattad, hogy önállóan lélegezzek! Most ki mutat nekem utat? Amikor a keresztem a másvilágra mutat?! A köldökzsinór csak egy álarc. Gondoskodik rólad míg összeköt. Aztán kidob. Mocskosul kidob, nem lehetsz már többé a védelmében, nem veheted az ő levegőjét, nem eheted az ő ételét, minden megszűnik. Minden megszűnik. Ó te gyalázat! Te utolsó bánat! Mérges öntudat! Szétterjed eremben lüktető vérem nyomában nincs magyarázat! Nincs többé magyarázat! Hogy hol romlott el, nincs többé felelet. Sem kérdés! Egyedül maradtál, nézz szét! Szív külön dobban, lélek fáj csak egyre jobban! Gyalázat! Bűntudat! Miért szakítottál ki, miért üldöztél el? Vége a szép napoknak. Felnőttem. Kisgyermekként még nem tudtam, hogy a játék és minden amit „kiharcoltam” magamnak az nem minden. Nekik kellett volna utat mutatniuk, hogy ez így nem a megfelelő. Bárcsak lett volna bármi, bármi kis papírangyalkám, vagy bármi játék nem drága szőke hajú babák, bár olyan helyen nőttem volna fel ahol nincs fürdőszoba, vagy bármi, csak ne lettem volna borderline-os. Iszonyú fájdalom! Iszonyú gyötrelem! Iszonyú a tudat, hogy két ember, jó és rossz harcol egymással! Borderline! Határvonal! A vonal jobb oldalán a gonosz, a bal oldalon a jó, középen én magam!

Én magam, aki segít, aki nőnek érzi magát, én magam, aki pozitív energiát ad másoknak, a nevetős, olykor szórakozott Hajnal. Jobb oldalon a borderline foglal helyet a trónon, ő a gonosz, az átkozott a sebhelyes, aki abból táplálkozik, hogy megpróbáljon minél több embert elmarni tőlem és sorstársaimtól. Aki attól boldog, hogy belső tudatunk darabokra szakad, aki abban leli örömét, hogy aminek belül kell lennie, az kívülre kerül. A vért látja örömnek, minden cseppje mámor, mint nyáron egy hűsítő zápor, a gonosznak ez kell! Bal oldalt pedig daybreak néven egy örök filózófus, elmélkedő, rejtett személyiség foglal helyet, akit szeretnek, és ő is szeret. Tervei vannak és ötletei, általában vidám és kis butaságaival megnevetteti az embert. Benne egy gyerek veszett el. Sír ha úgy tartja kedve, nem érdekli ki látja. Ettől jó ember. A gyermekkor minden őszintesége egy oldalban összefűzve könyvként előtted kiterítve vár, hát olvasd. Mire emlékszem? Volt egy cumim. Igen, mint minden gyereknek J sőt, nem is egy volt.. de akkor is a legszebb, a legjobb egy piros színű volt. A többit ki lehetett dobni, de Őt nem. Nem emlékszem ezekre, csak úgy mesélte anyu. Igen. Van anyukám. Ambivalens érzésekkel gondolok rá, függően attól, hogy milyen vonalon állok jelenlegi helyzetemben. Úgy 2 órája váltogatom szinte percről percre ugrálok át egyikről a másikra. Pedig nem is vagyok sportos! J Na igen. Nem vagyok az. Itt a vonalon állok.

Hol jobb, hol rosszabb változásokon esem át. Most éppen stagnálok. Gyermekkorom eme tulajdonságával kapcsolatban nem szívesen beszélek, mély sebek vannak. Ez kihat a kapcsolataimra most is. Emlékeim tárházában van az óvoda, melyben én úgy érzem, otthonra leltem. Már nem emlékszem, hogy milyen voltam kiscsajként, viszont még ma is bennem él a Mesebolt című könyv. És egy játékbaba amit egy fotózás erejéig meg is örökítettek. J duplajó érzés volt az ovi. Arra is emlékszem halványan, hogy lopós voltam. Élelmiszerboltban…Ej, nem szép dolog, de hát kisgyermekként? Csokiimádat.. J talán?!..Nem volt hosszú hajam, sőt, elég fiús. Miért nem lehet egy vagány kiscsajnak hosszú haja? A barátnőmnek szőkés göndör haja volt…irigyeltem. Mi lettünk a legjobb barátnők. Állandóan ott voltam náluk, iskola után. Anyu eltiltott tőle…nem értettem. Rossznak láttam anyut, náluk pedig jó volt lenni. Úgy érzem, ő volt az aki máshoz üldözött.. Együtt ettünk a bnőmmel és az anyukájával rizsfelfújtat, teát, vagy éppen lekváros kenyeret. Minden finomabb volt. Én nem hiszem, nem gondolom, hogy tőlük lennék ilyen. Miért nem lehetett hosszú hajam, és miért voltam eltiltva??? Választ kérek, miért lettem borderline-os? Miért nem tapasztalhattam meg azt amikor azt mondod: szeretlek! Mért nem mondtad: hiányoztál! Miért nem voltál mellettem, miért üldöztél el magadtól?

Ó te átkozott borderline, hogy gyökeret vetettél belém és esőként táplál a család! Minél többet vagyok itthon, minél többet és többen bántanak neked mind csak eső, hogy erősebb legyél! Hogy legyőzz! Hogy kimondjam: GYŐZTÉL! Hát tudod, azt hiszem még kicsit várok. Várok a magyarázatra, várok az őszinte szóra. Nem tudom, hogy érdemes-e. Talán néha újra ismét és újra és ismét…csak hogy ne kelljen éreznem. Csak hogy ne kelljen gondolkodnom. Hat már a méreg. Nyugodtabb vagyok. Szívem kell csak csillapítani bármi áron.. kockázattal jár, de muszáj! Nem lehet, nem lehet több közöd, nem lehet közötök hozzám! Férges vagyok! Hozzádbújok gyermeki tekintettel és őszinte szóval, és megfertőzlek gonoszsággal, titokban pedig megölöm a lelked! Ennyit érsz BORDERLINE! Határvonal! Ennyit értek ti! Ti, akik azt hiszitek könnyű. Ti, akik azt hiszitek így jó, hogy eldobtok! Büszkék lehettek arra, hogy ennyi lelkierőtök van! Hogy CSAK ennyi. Ember vagyok én is! Borderline-os, de EMBER! KÖNYÖRGÖM, én is olyanból jöttem ki, ahonnan TI! Nem vagyok elmebeteg, nem vagyok gyilkos. Legfeljebb önmagam gyilkosa. Ahhoz hogy elpusztíts egy lelket, először a testet kell megölnöd! Hát csodálatos egy találmány! Lélek nélkül csupán ösztönnel lehet, hogy így is menne! állatként kóborolnék naphosszat, ha úgy tartja kedvem az úton az autók között….talán még ez a kockázat is jobb mint a borderline. Line=vonal hm….mint a sinus, talán olyan…egyszer fent, másszor lent. Emberi élet. Olykor megváltanád a Világot, egyetlen szóval, máskor pedig kegyetlen bánásmódban részesítenéd elsősorban önmagad, és társaid, akik bántottak. Fórumokon azt írják, hogy legyünk büszkék ama tehetségünkre amit e „betegség” kapcsán magunkénak tudhatunk. Hát én nem vagyok büszke! Mire?

Hogy verset írok, és közben a párkapcsolataim mint a dominó dőlnek sorban össze? Szép, meg is tapsolom magam. Ironikus egy fogás az biztos. A versekkel sok mindenre nem megyek. Talán a tudat, hogy „agyamban verssé sűrűsödik a szó, avagy szavakká hull a vers” az magyarázza meg e különlegesség mivoltát. Mert ha még ezt sem kaptam volna, hogy le tudjam írni versben amit érzek, akkor nem nyílott volna ki az a virág. Akkor csak zöldellt volna, és szedegethettétek volna le a száraz, megsárgult, meggyalázott leveleket. Így legalább néha gyönyörködhetsz a virágban. Bár nem sok ideig. Nagy viharok járnak erre mostanában. Lelkemben hatalmas villámok cikáznak felégetve minden szép érzést, lerombolva minden szép pillanatot, meggyalázva, megszégyenítve minden nap. Várj, még nem adhatod fel! Mondom magamnak! Őszinteséget akarok! Tudni akarom mit tettem, tudni akarom mit követtem el amiért nem lehetek egyenlő. Tudni akarom miért nem maradhatok életben! Zenélj…súgd a fülembe még velem vagy és mellém bújsz..érzem az illatod…érzem tested melegét. Itt vagy.

Én meg állok hontalan. Vágytalan. Üresen. Kihaltan. Kiszáradtan. Már kiszáradtam. Szégyenszemre nem tudok neked szerelmet adni. Nem tudok melletted lenni. Nem tudlak támogatni erős sem vagyok. Összeomlottam. Nem az vagyok aki voltam. Itt állok hontalan.

Kerestelek. Mindenkiben akartalak. Senki nem volt az akinek lennie kellett volna. Nem mutattad meg, hogy Te vagy az egyetlen! Nem tanítottad meg mit várjak másoktól, nem volt kötelék köztünk. Elvágtad. Elengedtél. S végül elűztél. Most menekülök.

Támogattál. De kaptam tőled örökségbe egy terhet. Miért kellett? Felnőttem. Már nem foglalkozol velem. Nem kereslek más férfiakban. De elfogadni így nem tudlak. Nem pénz kell. Támogass. Nem anyagi javakban. Érzékelni akarlak!

A másik felem voltál. De árnyékként elrontottál. Jobbnak láttak Téged, s most nem vagyok féltékeny. De Te sem vagy velem. Ez a legrosszabb nekem.

Hiányoznak. Velem vannak, s mégsem. Utat tör a szenny, a gyűlölet, a magány, Borderline-NE utálj!

Felnőttem! S nem vagyok erős. Fuldoklom. Egy darabig visz a víz, arcom fürdeti a napfény, de vihar jön…már készülőben van..körülöttem minden vad…zord kegyetlen. Én voltam az egyetlen aki ebben a szemtelen világban is őszinte akart maradni..de nem akarok zavarni…csak választ akarok, s utána ha fáj nem maradok. Ennyi. Addig megyek vezekelni.

2010. szeptember 13.

#2850 daybreak hozzászólása: 2010.10.15. 19:05

legyél velünk akkor többet. üdvözlettel

daybreak

#2849 Anti-toxin hozzászólása: 2010.10.15. 18:35

sok sikert eröt ad az irásod.KÖSZÖNÖM

#2848 Ikszypszilon hozzászólása: 2010.09.20. 17:53

Együtt tudsz élni egy idegen világgal.

Én drukkolok Neked, daybreak !

#2847 Ikszypszilon hozzászólása: 2010.09.20. 17:41

Ez élet.

#2846 daybreak hozzászólása: 2010.09.20. 17:37

akkor nem ismersz. meg olvastam hogy mennyi minden történt veled, és így sem rémlik, hogy ismernélek

#2845 Ikszypszilon hozzászólása: 2010.09.20. 17:30

Nadrágos kantáros :)

#2844 daybreak hozzászólása: 2010.09.20. 17:26

mennyire kantáros? :D szoknyás? :D

#2843 Ikszypszilon hozzászólása: 2010.09.20. 17:22

Ha van egy kantáros plüss cicád, akkor ismerlek. Ha nincs, nem ismerlek, csak innen.

#2842 Ikszypszilon hozzászólása: 2010.09.20. 17:19

Igen.

Hasznos kapcsolatok kiépítése, előnyők fenntartását szolgáló tevékenység a cél.Köszönöm megértésed.Szeretettel,XY

 

#2841 daybreak hozzászólása: 2010.09.20. 17:17

hol találkoztunk volna?nem is ismersz :)

#2840 Ikszypszilon hozzászólása: 2010.09.20. 17:15

Látom, és tehát van célod. Kitartást kívánok ! Talán találkoztunk, nem tudom.

Megnézem, ok.

További szép estét kívánok :)

 

#2839 daybreak hozzászólása: 2010.09.20. 16:53

honnan tudod, hogy kitűnő vagyok? :D érdekes…amúgy hírbemondónak készülök..vagyis szeretném…a lobbis jelentését keresd meg a keresővel

üdv

#2838 Ikszypszilon hozzászólása: 2010.09.20. 16:11

Nem baj, ha nem érted. Én az első és az utolsó mondatodat, emelném ki.

Nem akarod a Világot, ez öngyikossági hajlam és depresszió.

Erre keresned kéne egy orvost, hogy ne a halállal foglalkozz.

Vannak fontosabb dolgok!!! Mivel nyelvtanból és irodalomból kítűnő vagy, megírhatnád milyennek képzeled a túlvilágot.

Mi az a lobbis ?

Ha van kedved válaszolsz.

Sok szeretettel gondolok rád, ez komoly. Mentségemre szóljon, soraimmal nem akartalak megbántani. Ez a várószoba.

#2837 daybreak hozzászólása: 2010.09.20. 15:55

ikszypszilon!

nem értem soraidat, de lehet hogy jobb is,

lehet te is csak az vagy, mint a többi lobbis!

 

#2836 Ikszypszilon hozzászólása: 2010.09.20. 10:41

Nem zavarsz kedves daybreak :) !

Nehéz már neked az élet ?

Nehéz már az élet terhe!?
Nehezedre esik már elviselned!?
Eldobnád hát messzire!?
De ez semhat meg senkit sem!?
Este, beborul az ég!?
Hatalmas viharfelhők jöttek feléd!?
Csak egy kicsiny lámpa ég!?
Nem vágysz már boldogságra, fényre!?
Pár sort írtál azoknak
Kik úgy érzed számodra fontosak…

Ég veletek “barátok”!?
kik sok örömet és bánatot okoztatok!?
Tőlük egyszerűen köszönsz el:
Remélem boldogok lesztek örökre!

Mástól már nem búcsúzol!? 
Csak egy véget jelentű sebet ejtessz karodon!?
Látom, hogy a vér, mely az életet jelenti
Gyors lendülettel folyik ki belőlled
De nem sokáig látom,
Hisz utolér halálod.
Szemeid örökre lehunyod
Nem érdekel már SEMMI utánna!?!?!

Te döntésed minden!!!

Én nem akarok veszekedni.

 

 

#2835 daybreak hozzászólása: 2010.09.18. 17:03

Kedves pillangó!

te merre laksz?itt már láttam,hogy terveznek bordis találkozót, de nem tudom, hogy ez hogyan jöhet létre, hiszen nem nagyon van bennünk más iránt együttérzés…te hogy vagy ezzel? mit tud csinálni sok bordi??

#2834 gyomorfekely hozzászólása: 2010.09.18. 13:57

Én is ettől szenvedek, hasonlóan… nagyon hasonlóan hozzád. Itt most Rólad van szó, ezért nem ecsetelem, Sorstárs. Én is borderline meg skizofrén vagyok, ennyi elég bevezetésnek.

A helyzeted Copy Conra emlékeztet, egy dalára, a címe, Lapulok, hallgasd meg, ha teheted. A Metallica Fade to black-je tökéletes példa, de nem traktállak.

Sokat szevedtünk és még fogunk, amíg meg nem csináljuk a magunk kis exitjét. Amolyan angolosan távozunk, akkor majd vége lesz mindennek végre.

Jobb sorsot.

Edraan

#2833 r001 hozzászólása: 2010.09.16. 18:49

Kedves Daybreak!

Amikor én elkezdtem a terápiát 2002-ben, akkor még nem is találták ki azt a technikát amivel igazán hatékonyan kezelhető a Borderline (Mentalizáció alapú kezelés, amivel néhány év alatt korrekt életed lehet). Akkoriban még csak az első cikkek jelentek meg erről. Hihetetlenül becsülöm a pszichológusomat, hogy képes volt értem megtanulni ezt a módszert. Azóta (2008 óta) rakéta sebességgel haladunk előre, de még nem vagyok a végén. Még esek vissza, viszont megéreztem annak a másik életnek az ízét… Csak azt tudom mondani, hogy abszolút megéri végigmenni az úton, ugyanis nincs veszteni valónk, csak a láncainkat veszíthetjük. Tuti lesznek olyan szakik, akik bevállalnak ingyen, és amikor már dolgozni is fogsz tudni, akkor ki tudod fizetni őt vagy bármit, kinyílik a világ. Nem állítom, hogy a terápia folyton méznyalás lesz, viszont ami cserébe következik, azért érdemes megpróbálni. Voltak olyan pillanatok az életem során, amikor azt hittem álmodom, annyira szép volt a VALÓSÁG.

Tanácsolni nem tanácsolok semmit Neked! Alább az opcióid:

a) Maradsz, ahol, és ahogy vagy: az eléggé rossz lesz neked, ugyanis így kell elélned az életedet, hogy rossz neked.

b)Gyógyszeres kezelésre mész: valamit javít, el lehet vegetálni vele.

c)Mentalizáció alapú terápiát (vagy más terápiát) csinálsz: kinyílik a világ, és olyan dolgok történnek meg veled, amiket csak titkon mertél remélni. Ha akarod, akkor találni fogsz szakembert aki fogad – ez tuti. Ki kell menni a világba – ez az első lépés.

d) Persze ki is nyírhatja magát az ember. Itt sokan óva intenek ettől, én azt gondolom, hogy ez is egy opció. Azt gondolom, hogy ezzel kinyírod azt a más világot is, amit igenis megszerezhetsz magadnak.

 

 

 

 

 

 

 

#2832 daybreak hozzászólása: 2010.09.15. 19:05

Kedves r001!

fura, hogy ilyen érzéseket váltok ki belőled. gondolom azért, mert eddig szavaim nem találtak együttérző fülekre, hiszen ez tényleg csak azokat hatja meg, akik benne voltak/vannak és tudják tapasztalatból, hogy milyen. Nem járok még terápiára, és lehet,hogy anyagi helyzetem miatt nem is fogok. Ha úgy látod, hogy gyógyítható, miért zuhansz vissza???

Köszönöm soraidat.

#2831 r001 hozzászólása: 2010.09.15. 14:09

Kedves Daybreak!

Itt ülök egy étteremben, és ahogy olvasom soraid igyekszem valahogy lenyelni a könnyeimet. Pontosan érzem én is azt a hideglelést, amit Te, azt hogy reménytelen minden, hogy másoknak változniuk kéne, hogy az én életem változzon, hogy küzdelem minden nap, hogy nehéz…nagyon nehéz…

Ugyeninnen indultam 7 éve. Még most is zuhanok vissza ebbe az állapotba, amiben te valószínüleg vagy. Az életem legalább külsőre megváltozott, barátaim lettek, összejöttem azzal a nővel akit annyira kívántam, sikeres lettem a munkámban (képzeld irigyeim is vannak – hihetetlen). Kevesebb a vers, több az élet. Őszintén – még nem vagyok teljesen oké, még esem vissza, még nehezemre esik örömet érezni, de már bukok le magam előtt, hogy igenis néha megy az is.

Ha elkezdted, akkor járj továbbra is terápiába! Ma már gyógyítható a Borderline személyiségzavar.

Üdv

 

#2830 daybreak hozzászólása: 2010.09.14. 19:30

kedves Babesz! ha a szeretteim úgy viselkednének, akkor nem érezném ezt!! pont azért írtam le ezt amit érzek…ha szeretteim nem viselkednek úgy, nem lettem volna ilyen…ha a szeretteimnek fontos lennék, akkor megértenék hogy ez van és segítenének…amúgy barátaim nincsenek, nem is kellenek…nem érti ezt meg senki. De amúgy is ha értenéd a borderline-t akkor nem mondanál ilyent. Nem bántásnak szántam, de tanácsot könnyen adok én is. puszillak

#2829 Babesz hozzászólása: 2010.09.14. 18:31

Szia daybreak! Nagyon el lehetsz keseredve,ha ilyet írsz! Én is pánikbeteg és depis vagyok 7 éve,de még eszembe sem jutott,hogy eldobjam az életem! És azzal mit oldanál meg? Semmit! Annyi,hogy a szeretteidnek hagynál bánatot magad után.Valaki csak van ezen a világon,akivel jól érzed magad,barátaid csak vannak! De igenis,örülni kell annak is ha valaki örül.Úgy kell alakítani az életedet,hogy ne szenvedj! Hidd el,én is sok mindenen keresztülmentem,meghalt az egyetlen szeretett testvérem 35 évesen,az édesanyám végig ápoltam mert rákos volt,ő is itt hagyott örökre.Volt egy válásom,a volt férjem kicsinált,és ellenem fordította a gyerekünket,aki azóta is leszar! Én is a padlóról álltam fel,és hidd el,nincs olyan helyzet,amiért én eldobnám az életem.Hülyeség! Se szerelem miatt,sem anyagi gondok miatt.Az anyagi helyzeten lehet változtatni,szerelem meg úgyis múlandó.Ha itt hagy a partnered? Majd lesz másik! Szóval sürgősen tegyél rendet a fejedben,s ha ez megvan,akkor kezded majd kicsit szebbnek látni a világot!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close