Az én történetem és véleményem

Téma címkék:
2010.09.29. 18:01

48 éves vagyok, 1988-ban méhnyakrákkal műtöttek. Azóta minden rákszűrési eredményem rendben van! szerencsére, de a hajam égnek áll, amikor látom a TV-ben, egyre sűrűbben, hogy beszélgessek el lányommal       / jelzem, 2 lányom van/  hogy milyen lehetőségek vannak a betegség megelőzésre. Emberek!, 90 ezer Ft a védőoltás fejenként!, az két leánygyermek esetében 180 ezer Ft!!! A beszélgetésen kívül nincs más lehetőségem. Mindkettő tanul még, két havi fizetésem lenne elég a védőoltásra, és akkor még nem ettünk, nem fizettünk rezsit! Talán a reklámköltség felét átadhatnák támogatásként az egészség megőrzéséért! Tudom, hogy van város, ahol ingyenes a védőoltás, sajna mi nem ott lakunk!

#2952 ferenc57 hozzászólása: 2011.11.11. 07:34

Szia! Nekem van információm!!!   Keress meg légyszíves.

fmatkovics@gmail.com

Kösz.   Segítünk.

 

#2950 pozsonyie hozzászólása: 2010.10.06. 14:08

Kedves Pumbi!

véletlenül jutottam el erre az oldalra, de mikor olvastam a történeted és problémád, gondoltam írok némi infot, hátha ezzel tudok segíteni. gyógyszerész vagyok, így elsőkézből szolgálhatok azzal az információval, h a glaxo cég aki a cervarix nevű HPV oltást gyártja, akciót szervezett gyógyszertárakban, így fele annyiért lehet megvásárolni (15900/db) a vakcinát, mint normál esetben. a vakcinát a 13-19 éves kor közötti lányok kaphatják meg, ha a háziorvos felírja. az akció december közepéig tart, de tavasszal lesz még egy kampány.

remélem, tudtam segíteni.

#2949 lili79 hozzászólása: 2010.10.05. 18:35

Kedves Anyuka és volt Sorstársam!

Nekem nincsenek gyermekeim, a saját bőrömön tapasztaltam meg a méhnyakrák rémét. Ha vissza tudnám forgatni az időt, nem kétséges: beoltattam volna magam! Amikor már megtörtént a baj, sajnos az oltás hatásában csak reménykedni lehetett, több orvos mondta, hogy kiválthat kedvező immunválaszt, így nem volt kérdés, hogy kérem az oltást. Az oltás a fertőzés előtt viszont szinte 100%-ban megvéd a leginkább rákkeltő HPV fertőzésektől, kb. 5 évig hatásos, nekem így mondták. Így a 90.000,- Ft talán nem is tűnik olyan soknak. Ezt sem egyszerre kell kifizetni, egy adag 30.000,- Ft, az első adag után egy hónap múlva adják a másodikat, majd hat hónap múlva a harmadikat.

Remélem, hogy sikerül a városotokban is megszervezni a lányok oltását! Vigyázzatok magatokra!

#2948 szaboibolya hozzászólása: 2010.09.30. 05:48

Kedves Pumbi!

Csatlakozom hozzád. Nekem is 2 lányom van és sajnos én sem tudom ki fizetni a védőoltást. És mi sem olyan városban lakunk ahol ez ingyenes. Úgyhogy marad a beszélgetés. Az egészségügyi miniszternek erre is oda kéne figyelni. Ha az influenza elleni védőoltásból is tudtak elég nagy mennyiségűt ingyenesen kiadni, akkor ebből miért nem?!

Üdv:Ibolya

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close