Borderline

Téma címkék:
2010.11.02. 12:52

22 éves vagyok. 15 éves korom óta kezelnek pszichés problémákkal.15 évesen akkut skizofréniát diagnosztizáltak nálam, többször kezeltek intézetben.Másfél év után, abba hagytam a kezeléseket. Olyan gyógyszereket adtak, amik majdnem megöltek.13 féle készítményt kellet szednem, és ezektől csak rosszabodott az állapotom. Orvosaim tudták, nem akarom ezt tovább csinálni, mert megölnek a gyógyszerekkel. Azt mondták, 3 milióból 1- nek vannak ilyen tünetei ezekre a készítményekre, de valamit valamiért.

Végül erőt vettem magamon, és abbahagtyam a kezelést. Mikor ezt közöltem az intézetben az orvosommal, kinevetett, és azt mondta:”Soha nem vettelek ember számba, mindig is hülyének tartottalak!”

Ennyit az orvosokról…

Évekig nem kezeltettem magam, majd később megállapították, nem is vagyok skizofrén, hanem orvosi mulasztás történt, teljesen félrekezeltek.

Tavaj jöttek először  a rohamok… Igen súlyos pánikrohamaim vannak. Borderlin-nak diagnosztizáltak.

Gyermekként a bátyám állandóan vert. 10 épves voltam, mikor szexuálisan zaklatott. Tizenéves koromban az erőszak, a verés, csak egyre felerősödött, a mai napig így van ez. Megfogadta, addig ver, amíg meg nem halok. A felismerhetelenségig össze szokott verni.

Apám nem  avatkozik közbe. Anyám hasznot húz a betegégemből, kihasznál.Ennek anyagi támogatását, a tartós betegség miatt.

Óvodásként a rokonaim “szarzsáknak” neveztek.A nagyanyám állandóan szitkozódott, lelki terrorban tartott.

Mindig el voltam nyomva, meg voltam alázva. Most vagyok a legmélyebb ponton. 16 évesen vagdostam a kezemet, de erről hamar leálltam.Szexuális zavaraim vannak. Voltam prostituált.

Nem érzem az életem értelmét.

 

#3207 kalman hozzászólása: 2010.11.05. 03:11

Na Laci.Akkor lehet hogy bennem társra találsz.Jársz valamilyen közösségbe Ha igen hívj meg engem is.De csak komoly betegek érdekelnek.

#3206 gyomorfekely hozzászólása: 2010.11.04. 15:18

Szia!

Beszélgethetünk bármikor. Hasonló körbe vagyunk bezárva. Tartsd meg magadnak azt az embert óvatosan, el ne illanjon. Nálam ez már megtörtént, többször. Mindig kell valaki, hacsak egy ember is, de kell. Vagy több, itt sokan gondolnak Rád.

#3205 gomby88 hozzászólása: 2010.11.04. 13:24

Kedves Zetor!

Nagyon szépen köszönöm a kedvességed, és a bíztatásod!Megnyugtató, hogy vannak akik megértik a problémámat, és nem távolodnak el tőlem. Mégegyszer nagyon köszönöm neked! Szép jövőt, boldogságot!

#3204 zetor hozzászólása: 2010.11.04. 12:30

Kedves Gömby! Nagyon együtt érzek Veled! Rengeteget olvastam a borderleinról, mert nekem is pszichológiai problémáim vannak és sokáig nem kaptam diagnózist.  Nemrég végre kaptam, hogy rekurrens depressziós vagyok-gyakran visszatérő, rövid depressziós időszakok,  szerintem nagyon hasonlítok a borderleinra, csak pszichológusom szerint nem merítem ki teljesen egyik személyiségzavart sem, mégis mindegyikből van bennem. Én sem értem, igazából csak azért írtam neked, hogy virtuálisan megfogjam a kezed és vállonveregesselek és úgy általában üdvözöljelek itt, a várószobán.  Sajnos mostanában kicsit hanyagolom a saját történeteiemt, de annál több elgondolkodtatót olvasok mástól.  Mit tudnék tanácsolni?  Úgy hiszem, három évvel vagyok idősebb nálad és én is inkább gyógyszer-ellenes vagyok.   Ez már egy kis lépés, hogy keresed a hasonszőrűek társaságát, hogy beszélsz a problémáidról….Szerintem próbálj még pszichoterápiákat, nem tudom, az önkormányzatotok biztosít-e ingyenes pszichoterápiás kezeléseket, illetve ezeket te már kimerítetted-e.  Itt a várószobán többen is írtak budapesti, direkt borderleinokra szakosodott pszichoterápiás csoportot-nem ingyenes…Rengeteg jó könyv van, én például imádom Csernus Imre írásait és A.J.Christian-t is. Nagyon fontos, hogy ne zárkózz be a kis világodba! Szerintem az lenne a legjobb, ha minél előbb elkerülnél ebből a beteg családi légkörből. Azért is fogott meg az írások, mert ezek a családon belüli megaláztatások nekem is nagyon ismerősek.   Legyenek céljaid, mindegy, hogy tanulás, vagy dolgozás, csak legyél velük minél kevesebbet, feledkezz bele valami hasznosba, építőbe.  Tudom, hogy amit írtam, nem sok.  De nagyon drukkolok neked, hogy  megtaláld az életed értelmét!

 

Üdv:Zetor

#3203 fazekas54 hozzászólása: 2010.11.03. 06:32

Kedves Gömby88 szeretnélek megnyugtatni,hogy nálam lakik egy nő,

aki 44 éves és probálunk ajta segiteni.Ha érdekel akkor vedd felé velem a kapcsolatot,

Tsz: 06706335284

Ugy néz ki,hogy menni fog a dolog.

#3202 kalman hozzászólása: 2010.11.03. 04:37

Arégi cimem valamiért nem müködik az ujra irj légysti.Kalman

#3201 kalman hozzászólása: 2010.11.03. 04:34

Sajnos nagyon ismerős a történeted probáltad már a /nap-kor /oldalt mind sokat megjárt beteg ez tűnik eddig a leg ehetőbnek.Én szerecsés vagyok mert nekem nagyon jó orvrost küldöt a sors meg pszihologust is.

#3200 gomby88 hozzászólása: 2010.11.02. 20:43

Szia!

Nagyon köszönöm, hogy írtál!Annyira szívesen beszélgetnék Veled! Végre! Te vagy az első ember, aki megért!Van egy ember az életembe, aki sokat segít, és akire az életem is rábíznám. De félek, őt is elveszítem. Teher vagyok neki. Nagyon.De ha ő sem lesz, akkor nincs értelme az életemnek…

A tanítványa voltam, évekkel ezelőtt.Ha tudok szeretni, akkor őt nagyon!A mai napig a családommal élek, a bátyámmal egy szobában.. úgy érzem,megfulladok…

Még tanulok, de képtelen vagyok ebben jól teljesíteni. Sajnos. Nincs kitartásom. Ami van, az csak arra a pillanatra, azután mintha mindent kitöröltek volna belőlem… A munkahelyemről ki akarnak rúgni… Nincs életem. Bénultnak és semmitevőnek érzem magam.Nagyon naív vagyok. Csúnyán kihasználnak.És hihetelen agresszív is. Idegen embereket bántok az utcán… Nem érzem ennek a súlyát. Ez irányíthatatlan.Olyan érzésem van, hogy nekem mindent szabad. Mindent. És ez ösztönösen jön.A pánikrohamaim is egyre erősödnek…A barátaim mind elhagytak…Olyan mintha be lennék falazva örök életmre és hiába kiabálok, nem hallja meg senki. Hatalmas fájdalmaim vannak…

Bárcsak tudnák beszélni Veled!

Remélem azért rendeződnek a dolgaid, kitartást!

#3199 gyomorfekely hozzászólása: 2010.11.02. 19:48

Szia Sorstárs!

Remélem, nem haragszol a megszólítás miatt. Igenis értelmes lány vagy, ahogy olvastalak, mindenestre arra következtetek. Az anyámat nem tekintem anyámnak, és a bátyám engem is vert rendszeresen, molesztált. Ötévesen majdnem elvett a gyámügy. Nekem is kijutott a hányatott gyerekkorból. Borderline és skizofrén vagyok, anyám különös anyagi örömét leli a leszázalákolásomban, ahogy benned a Te anyád. Én is széthasogattam a karom, szexundoros és pánikos vagyok, nekem már nincs esélyem; de Neked még lehet. Nekem egyetlen vigaszom, támpontom a pszichiáterem, aki mondta, hogy bármikor beutal egy hónapra, ha nem bírom. Fiatalok vagyunk, kicsesztek velünk, elvették a gyermekkorunkat, a fiatalságunkat, akár meg is halhatunk, mondaná az a kétségbeesett hang a torkunk alján, de van remény, egy kevés mindig van, nekem anyapótléknak a pszichonéni, Neked is kell valaki. Ha hírtelen máshogy nem, itt emberekre találhatsz, nem véletlen, hogy írtál hozzánk. Itt üdvözölve vagy mint egyenlő fél. Minden jót.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close