Ganglion,vagy Heberden?

Téma címkék:
2010.11.05. 12:54

Sziasztok! Három hónappal ezelőtt hirtelen kijött egy hólyagszerű dudor a jobb hüvelykujjamon. A munkahelyemen járt egy sebész és megmutattam neki a csomót.Azt mondta ez Heberden csomó és, ha szedem az Omega 3-at, kb.3 hét múlva elmúlik.A felesége hozott is az autójukból 90 napi adagot 8.000.-Ft-ért. Éppen elfogyott, de a dudor nemhogy elmúlt volna, hanem nagyobb lett. Fájdalmat nem okoz, de esztétikailag csúnya . Ma elmentem a helyi sebészetre és ott elő is jegyeztek a műtétre /2 hét múlva/ és mi ez? Ganglion. Most kezdek utána nézni, hogy mi is ez? A hüvelyk ujjon még nem olvastam, hogy lenne ilyen valakinek? Hallottatok már, hogy itt is előfordult? Üdv:Merci

klmaan
#28986 klmaan hozzászólása: 2019.11.20. 23:23

Sziasztok!
A Heberden-re tud valaki egy jó trükköt? Valamint a folyamatosan fájó, duzzadt, merev ujjakra?
Jártam már vele dokinál, kaptam is ilyen-olyan kezelést, de egyre rosszabb. Félek, hogy egyszer csak nem tudom majd használni a kezeimet.
Mindenkinek gyógyulást!
Üdv szeretettel: Klári

#3221 dizelmerci hozzászólása: 2010.11.05. 17:03

Kedves Titanilla és Edi46! Nagyon köszönöm, hogy ilyen gyorsan válaszoltatok, az igaz, hogy semmi meggyugtató nincs benne, de megpróbálom  valamelyiket,mielőtt a dokihoz kerülök, vagy mindkettőt és majd jelentkezem. Üdv Benneteket: Merci

#3220 Titanilla70 hozzászólása: 2010.11.05. 16:53

Kedves Merci! Nem javaslom a műtétet, mert szinte biztos, hogy kiújul.! Annó fiatal leánykoromban nekem az orvos megmondta, hogy megműti szivesen, de tudja, ki fog újulni. Nekem csuklón volt. Egy ismerős akkor- nem tudom olvastad e irásomat – tormaszeszes borogatást ajánlott, patikában lehetett kapni- néhány nap után elmúlt, hála Istennek azóta sem jött elő /több mint 50 éve/ Igaz nagyon fájt éjjela borogatás alatt, de megérte.

#3219 edi46 hozzászólása: 2010.11.05. 15:29

Kedves Merci!

Van bizony. Nekem is volt a jobb hüvelyk ujjamon. Az első műtét után 2 év elteltével újra előjött. Újból elmentem, de már nem a kézsebészetre, hanem egy közeli magán klinikára. Ambulánsam eltávolították. Szépen gyógyult a helye, de ahogy begyógyult, már éreztem, hogy újra nő. Garanciálisan újra műtöttek. Igérték, hogy jó lesz. De újból kinőtt.

Állatorvos ismerőstől kérdeztem, mit tenne, ha egy lónál vagy szarvasmarhánál tapasztalna ilyen. Azt mondta: lápisz (ezüstnitát). Borzasztóan agresszív szer. Hetekig kínoztam magam vele. És végül nyertem. Azóta tünetmentes vagyok (2 éve). Ha megerőltetem az ujjamat, és úgy érzem, kiújul, akkor bekenem egy Aloe alapú zselével, ami az izületekre jó, majd befáslizom. Néhány hapi pátyolgatás után elmúlnak az ijesztő tünetek. Nem marad más hátra, kímélem az ujjamat, és ha bajt érzek, jön a fásli! Nálam ez vált be.

Sok szerencsét!

di

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close