Kevés vagyok

Téma címkék:
2010.11.07. 19:06

Sziasztok!

Én azért írok nektek,mert van egy nagyon jó barátom, aki borderline! Erőmön felül próbálok neki segíteni,de nem megy! Nem mondogathatom neki folyton, hogy de kérlek akard! Akarj új és jobb életet!! Ha mondogatom neki, csak rosszabb! Tudja ő, hogy mit kellene tennie, tudja, hogy mi lenne a helyes… de mégsem tesz érte! Értelmes, okos, intelligens emberről van szó! Hihetetlen, hogy nem akar élni! Lassan fél éve van ez! Az első öngyilkosságát követően mindent elmondott nekem… Kétségbeestem:( nem tehettem semmit…nem tudtam segíteni neki, pedig ott lehettem! Sokáig furdalt a lelkiismeret, de később ráébredtem, ha nem akkor, aznap, akkor megteszi máskor!:( Bármire képes lennék, hogy segítsek neki talpra állni! Mit lehet ilyankor tenni? Mikor látod egyre mélyebbre süllyedni azt a valakit, aki neked iszonyúan fontos! Mikor látod az élninemakarást valakin, aki régebben semmiért nem adta volna az életét, aki soha nem unatkozott, aki mindig pörgött… Most elveszni látszik!:( Kimeríti a tenni nem akarás minden apró részletét! Rajta kívül mindenki AKAR, csak ő nem:(  Mindent, bármit megtennék ha segíteni tudnék a gyógyulásban neki! Ezt az állapotot megmásítani…. de már tanácstalan vagyok! :(

#3242 pamacs56 hozzászólása: 2010.11.25. 19:51

Már nem tudom hogyan , de kikerültünk a legnehezebb periódusból. Hasonló volt, orvostól orvosig, minden megpróbáltunk, Budapestre is elmentűnk, az orvostudományi egyetemre, Dr Unoka Zsolthoz, aki felvette egy terápiára a lányomat, de egy hét után onnan is eljött. Nem akart élni, önsértéseket követett el.

Kis lépéseket kell tenni, és túlélni  minden napot. Ez ami biztos. Semmi más nem az. Ha ellenkezik is, akkor is orvos kell neki. Bár nálunk jelenleg már nincs orvos, de hosszú ideig volt. Akarni a legnehezebb ilyen helyzetben. Nem akarnak semmit sem. Talán csak saját magukat bántani, vagdalni stb. Fel kell ismernie hogy nélküle nem megy a változás, saját magának is tenni kell érte.. Mellette kell állni, hogy érezze fontos valakinek. Ez nagyon lényeges.

#3241 leszekvalaki hozzászólása: 2010.11.08. 12:23

olvasom, csak olvasom a történetet. Igaz, hogy amíg nem akar, nehéz segíteni. Azt jevesolnám, addig az akarást lenne jó elősegíteni.

Én nem orvosi segítséget mondanék. Pszichoterapeuta vagy pszichológus segítségét ajánlanám. Az orvosok gyakran csak gyógyszereznek (egy pszichiáternek ez a dolga).

egy nehéz periódusban van épp a barátod. :( Ám a határeseti személyiség zavarral küzdőknek gyakran van ilyen krízis állapotuk.

Javasolnám a Budapesten működő Nap-Kör Mentálhigiénés Alapítványban a DBT csoportot!!!! Sok Borderline -ként diagnosztizált embernek segített már.

Ezenkívül… az a támogatás most, hogy ne adja fel! csak kis lépésekben. csak egy napot, egy órát ne. És a remény felkeltése, hogy lehet jobb, tehet magáért, az élete eseményei nem rajta kívül történnek.

Kitartást Neked is!

#3240 kalman hozzászólása: 2010.11.08. 09:26

Akkor miért  nem mondod meg hova menjen “elnedkel” ha ijen okos vagy?

#3239 elnedkell hozzászólása: 2010.11.08. 07:48

Orvos van, csak akarat nincs! A szívem szakad meg, hogy ezt kell látnom! Akarom, hogy akarja! Csak nem tudom hogyan érhetném el…

#3238 kalman hozzászólása: 2010.11.08. 01:51

Sokmindent elöször is kel egy jo orvos ezz egy hosszu játék minden esetre száp tőled hogy segiteni akarsz neki de… jegyezd meg míg ő maga nem akarja te addig nem fogsz tudni csinálni semmit.esetleg iudnéksegiteni beszélgetés személyesen.Énmár váliozóan de átlagosan jólvagyok igaz megjártam aHADAK útját!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close