Ilyen ma megtörténhet

Téma címkék:
2010.11.27. 11:27

 

Kálváriám a fogorvossal!

2008-ban infektológiai kezelésem 7. hónapjában felkerestem a lakóhelyem szerint illetékes fogorvost egyik metszőfogamból kiesett tömés pótlása céljából. A rendelőben a fogorvost tájékoztattam fertőzöttségemről, ekkor vizsgálat és további kérdés nélkül közölte, hogy beutal a helyi szájsebészeti szakrendelőbe és ott fognak ellátni.

A szájsebészeti rendelőben elmondtam a problémámat, mire közölték, hogy a rendelés végén fognak ellátni, amit tudomásul vettem. A vizsgálat után a kezelőorvos közölte, hogy a szájsebészet konzerváló beavatkozást nem végez és a szomszédos megyeszékhely infektológiai (nem elírás) szakrendelésére utalt. A kezelőorvostól meg is kérdeztem, hogy biztosan oda kell-e mennem amire határozottan igennel válaszolt.

A történtekről fogorvosomat telefonon tájékoztattam. Másnap az esti órákban felhívott és közölte, hogy beszélt a szájsebészettel és a szomszédos megyeszékhely fogászati centrumába kell mennem az infektológiára szóló beutalóval.

Infektológiai kezelőorvosom közbenjárására a szájsebészet azt a tájékoztatást adta, hogy ellátásomat vállalja. A kapott időpontban soron kívül behívtak és az előző heti ambuláns lapot kérték, miután azt nem adtam át a kezelőorvos az előző heti számítógépes állomány felhasználásával visszautalt a körzeti fogorvoshoz. 4 sikertelen kísérlet után a betegjogi képviselő segítségével sikerült elérnem azt, hogy végre ellássanak.

A történtek miatt panaszt tettem, melynek eredményeképpen az Egészségbiztosítási Felügyelet(ebf) fogorvost 100 000 Ft, a megyei kórházat 20 000 Ft bírsággal sújtotta.

 

Címem gyogyult.hcvs@gmail.com

Üdvözlettel: egy vírusmentes sorstárs

#3383 gyogyult_hcvs hozzászólása: 2011.02.21. 19:11

Sorstársak!

Ma végre megtörtént az amire 4 éve (kezelésem kezdete óta) vártam. Harmadik PCR vizsgálatom negatív eredménye alapján véglegesen vírusmentessé minősítettek.

Vírusmentes szép jövőt kíván:

a gyogyult_hcvs

 

#3382 gyogyult_hcvs hozzászólása: 2010.11.29. 15:50

Szia Klmáan!

Köszönöm a meghívást, ott leszek a szombati gyűlésen.

#3381 gyogyult_hcvs hozzászólása: 2010.11.27. 18:34

Szia Stella50!

Természetesen tudom, hogy a vírus ismét megjelenhet de 2 negatív eredmény birtokában optimista vagyok. Következő kontroll jövő év elején esedékes.

Természetesen mai napig tájékoztatást adok állapotomról ahol az szükséges. Az óvatosságról annyit, hogy egyik rendelőben az orvos (tájékoztatásom után) a nővérrel együtt maszkot gumikesztyűt vett és az eszközöket is külön gyűjtötték. Más rendelőben viszont valóban nem vettek kesztyűt vérvételkor.

Köszönöm a hozzászólást

#3380 Stella50 hozzászólása: 2010.11.27. 16:56

Szia SORSTÁRS!                                                                                                              Először is azt mondom,hogy nyugtával dicsérd a napot! Az még nem jelent semmit,ha negatív leleted van!Ezzel az orvosnak is tisztába kell lennie!Egészségügyi dolgozó vagyok  és a könyvekbe is benne van amit kaptunk,hogy a későbbiekben a vírus ismét megjelenhet,aktivizálódhat ún.relapszus következhet be és azoknál  ismételt kezelés válhat szükségessé.Megyeszékhelyen lakom és járok rendszeresen a hepatológiára.

A gépbe biztos benne van figyelmeztetés a betegségről legalább is egyszer a sűrgősségin kellemetlen tapasztalatom volt a doki rögtön lecseszett miért nem azzal kezdem!Könyörgöm mi baja lehet,ha nem érintkezik a véremmel elvégre az a fertöző,de csak ha nyílt sebével érintkezik a vérem!

Alig tudtam levegőt venni,de a kolleganő vérvételkor sem vett fel  gumikesztyüt  többször szóltam,de már meguntam nem szólok.Hallgatni arany na meg egyik sem vette fel a gumikesztyüt hiába közöltem a betegségem.!Fogszabályzásra vittem a lányom jól olvasod —–neki ajándékba adtam valószinű szüléskor a leírt statisztika 3%-ba bele estem!!!!:(:(:( Húzta a doktornő a száját az biztos.:(:(:(Engem nem küld, el a fogorvosom tegezem is és tudja hol dolgozom évek óta oda járok és szó nélkül kihúzta a lányom 1 fogát ami szükséges volt a fogyszabályzás miatt vagy rendszeresen ellát engem is.Őt tájékoztattam akkor vallottam be a betegségünket,mert nyílt seb és vérzés van foghúzás után.Sterilizálni meg ugyan úgy kell az eszközöket!!!Dupla teher dupla csapás van a vállamon!!!!A történetem még nem olvashatod,de hamarosan összeszedem magam és megírom azért is,hogy tudjak segítne a sorstársaimnak.Én nagyon magamra maradtam a gondokkal és még mindig vannak problémáim és megoldatlan dolgok amire képtelen vagyok!Nem találom a helyes utat a választ képtelen vagyok rá!

Sokan hordozzák és nem is tudnak  róla én is csak egy véletlen szűrés során akadtam fel a hálón sok évvel ezelőtt. Jól  tetted,hogy a betegjogi képviselőhöz fordúltál ne hagyd magad!Nem tehetünk róla,hogy ez a betegségünk van !!!! Lehet nem kellett volna egészségügybe dolgoznom vagy fogat huzatni stb.Bárki elkaphatja !!!!Vagy az is hordozza aki nem tudja és nem is gondolja.Talán én most sem tudnám,ha nem csinálják a szűrést a klinokán,ahová más betegségem miatt járok.

Annyit tudok ,hogy a Hippocrates-i esküt leteszi az orvos és  az egészségügyi dolgozó is titoktartásra kötelezett! Úgy tudom,hogy csak  a beleegyezéseddel adhat csak tájékoztatást a betegségedről !!!!!Gondolom ez az évek során nem változott!!!

Sőt biztos nem!Ennyi most egyenlőre !Hamarosan igérem olvashatod a történetem nem lesz kurta!! Elérhetőségem írhattok ide is      stella5050@freemail.hu

 

 

 

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close