valami elromlott

Téma címkék:
2010.12.06. 14:17

Valami tényleg nincs rendben. Minden hajnalban felébredek, nehéz elalvások, itt, vagyis ezelőtt már sokkal korábban értettem meg Rimbaud egy sorát: Testem hajnal gyötörte. Nemcsak hogy gyötör, rémálmokkal is bombáz, ami egy normális ember számára lehet normális, nekem kín. Gyakran álmodok a pszichiátriáról. Gondolom, az lehet az oka, hogy rengeteget vagyok bent, a megszokás.

Két napja, hajnal négykor ébredés egy álomból, hatkor ébredés, összepakoltam az ágyat, felöltöztem, egy párna az immár pamlagra, takaró a hideg ellen, elaludtam. Egy sörözőben kerestem két ismerőst, ez a hely pont szemben volt a régi lakhellyel. A tér hirtelen átváltozott kórházzá, a pszichiátriát kerestem, benyitottam egy szűk helységben, mondták, keressek meg egy nőt, a nő megjelent, beöltözött kék egyenruhába, ott az volt az orvosi ruha; ugyanaz a félelem járt át, amikor először mentem pszichiátriára, féltem, reszkettem, a borderline minden tünete átjárt, kivéve a dühöt. Ugyanebben a remegésben ébredtem, zihálás, miegyebek, amikor megmondták, hogy be kell feküdnöm, elsírtam magam, idegen-, világosabban emberundoros voltam, mizantróp, de nem csak undor, hanem félelem játszott akkor. Gyerekként mindig kiközösített számba mentem. Tudom, milyen egyedül bírkózni a körülölelő sötéttel, mégha nappali fényesség van is. Az álomban és azután ilyesfajta érzések béklyóztak. Azért keltem zihálva. A pszichiátria a legfélelmetesebb helye a kórháznak, az ember nem tudja, mit kap, kikkel zárják össze. Két és kétharmad év alatt egy teljes évet töltöttem ott, és már várom a következő alkalmat. Ha nem lennének ünnepek, most rögtön bevonulnék, de anyámék nem értenek meg. Mostanában valami depresszióféle is előkerült. Gyakran elered a könnyem, csak halkan, nesztelenül. A borderline-omat levették az étlapról, hivatalosan skizofrén, személyiségzavaros, depressziós meg még ki tudja mi vagyok. A pszichiáterem folyton ellenőrzi a karom. Leveleket írok neki, őszintéket, nem hallgatok el semmit. A dolog mostanra odáig fajult, hogy a lábamat sem hagyja figyelme kívül. Igen, és tudom, hogy nincs jövőm, ki akarna egy szétszabdalt karú feminint, nem gyerek, férj, család, saját lakhely, mert odafigyelést igénylek. figyelni kell, mikor gyógyszerezem be újbólilag magam. Hívni rám a mentőt. Mikor teszek maradandó kárt magamban. A falcolásokról már nem is tudnak.

#3513 Ikszypszilon1 hozzászólása: 2011.05.05. 07:42

Nem tudom, nem értek hozzá.

#3512 gyomorfekely hozzászólása: 2011.05.05. 07:26

Szerintem valami természetgyógyászati maszlagra, hipnoterápiára vagy a fene tudja. A borderline kinőhető, a skizó nem.

#3511 Ikszypszilon1 hozzászólása: 2011.05.05. 06:59

És? Vaj’ h, mire gondolhatott Ilona…?

#3510 gyomorfekely hozzászólása: 2011.05.05. 06:33

Hát persze, hogy gyógyítható; ostorral meg gumikalapáccsal kiverni a bogarakat a fejemből. Okos hozzászólás. Ha még nem tudod, a skizofréniát nem szokik kinőni. Direkt megkérdeztem a pszichiáteremet, aki nem épp az a hülye típus.

#3509 rabbi hozzászólása: 2011.03.11. 17:47

En is,de legyen humora.

#3508 gyomorfekely hozzászólása: 2011.03.11. 17:30

Próbáltak nálam meditációs terápiát, nadit – kézrátételes – de nem működött, csak felzaklatott.

#3507 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.03.11. 17:21

Én is szeretnék egy fekete hajú nőt ;)

#3506 Ilona1 hozzászólása: 2010.12.25. 16:47

Kedves silencio! gyomorfekély gyogyítható persze nem gyogyszerrel sem pszihológussal!

#3505 gyomorfekely hozzászólása: 2010.12.08. 12:11

Semmi jót, az első, második, harmadik doki a kventiaxra esküdött, ami nem vált be, hiába emelték a legnagyobb dózisra, ugyanúgy hallucináltam, aztán jött egy negyedik orvos, akit csak látásból ismertem, kérte, hogy meséljek magamról, így jobban megismert. Ő felírta az Ypsilát, ami skizofréniára van és van benne hangulatjavító anyag is. 40, 60, 80 mg, elérte a hatását, a feketehajú nő eltőnt. Sajnáltam, mert nagykoponya volt. Kezdtem fáradni, nappal is kellett aludni, volt, hogy vizitkor a dokik ráztak fel. Amúgy semmi, egy hónap alatt max. 2-szer engedtek minket levegőhöz jutni, ne akard megtudni, milyen bűz van odabenn. Memóriatesztet is végeztek rajtam, ct-t, hogy kizárják az agydaganatot, sajnálatomra negatív lett. Amúgy nem foglalkoztak velünk. Mindenki be volt zárja saját elméjének börtönében. Mentek a lekötözések, kényszerinjekciók, ha fellázadtunk.

#3504 Renegade hozzászólása: 2010.12.07. 10:24

Jaj, erre nagyon nehéz bármilyen szépet és jót írni. :-( Egyébként csinálnak veled bármi hasznosat a pszichiátrián? Vagy csak fagyi szinű pirulákat tömködnek beléd?

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close