Vajon reménykedhetek-e még?

Téma címkék:
2011.01.20. 18:38

Sziasztok! Én egy 30 éves ötgyermekes boldog édesanya voltam január 3.-ig.Karácsonykor elkezdett fájni a hasam és a derekam de ünnepek lévén megoldottam pár fájdalomcsillapítóval. Január 3.-án elmentem a házi orvoshoz aki vesekő gyanújával küldött be a kórházba. Urológus nem talált semmit átküldött a sürgősségire. Bejártuk a sebészetet, belgyógyászatot sehol nem találtak semmit. Elküldtek a nőgyógyászatra ahol nem tudtak fogadni csak egy hét múlva. A hét leteltével mire mentem nagyon erős darabos vérzésem volt iszonyú fájdalmakkal. Kaptam vérzéscsillapítót és közölték, hogy van egy elváltozás a méhszájon. Bevittek a műtőbe megtörtént a kimetszés majd négy nap után haza engedtek. 10 nap és kész a szövettani eredmény.

Ezen a héten kedden mentem érte ahol közölték,hogy méhnyakrákom van és menjek vissza 24.-én ahol várni fog egy onkológus ő majd közli velem hogyan tovább. Semmilyen kérdésemre nem kaptam választ se a fájdalmaimra gyógyszert. Várjak megint egy hetet azzal a tudattal,hogy rákos vagyok és nem mellesleg a legkissebb gyermekem 7 hónapos. Belevetettem magam a kutatásba internet,könyvek stb… Kutattam, hogy a tüneteim alapján vajon mire számíthatok. Nagyon félek. Felőröl ez a tehetetlenség,várakozás és bizonytalanság.

A tüneteim: Rendellenes húslé szerű folyás, erős alhasi és deréktályi fájdalom, csomóban hullik a hajam, nincsen étvágyam, állandóan pisilnem kell és a kimetszés óta fogytam 3 kilót. Aki járt már hasónló helyzetben vagy már esetleg átélte és vannak tapasztalatai vagy esetleg orvos kérem segítsen mert nagyon kétségbe vagyok esve hiszen ott vannak a gyerekek és nekem még élnem kell!!!

#3864 ferenc57 hozzászólása: 2011.11.11. 07:33

Szia! Nekem van információm!!!   Keress meg légyszíves.

fmatkovics@gmail.com

Kösz.   Segítünk.

 

#3863 -anyuci2006- hozzászólása: 2011.01.26. 13:49

Ja és az éjszakai izzadás valószínű a stressz miatt van. Műtét után lesznek “klimaxaid” legalábbis nekem vannak (jön egy hőhullám, majd lefordulok a székről, ilyenkor friss levegő és elmúlik) de ha nem koncentrálok rá van hogy napokig nincs.

Nyugalom lesz még dolga velünk az orvsoknak az öregkori elfekvőben.

És különben is még férjhez kell adnod (ki kell nősítened a fiaidat) a gyerekeidet és unokáznod kell, aq férjed agyára kell menned az öregkori szenilításoddal és valószínű vannak dolgok amiket még meg kell tenned az életedben.

Írd össze egy papiron miket KELL még csinálnod és miket SZERETNÉl csinálni az életedben rájössz, hogy nincs idő betegnek lenni annyi dolgod van még.

Ha akarsz higyj istenben vagy bármiben, de legyen célod és ha túlvagy a műtéten és a kezeléseken akkor húzol egy vonalat és ez a múlt és jön a JÖVŐ.

Nekem 2010 januárban a kollégáim azt mondták májusra elfelejtem az egészet és így is lett és ekkor mondták, hogy januárban biztattak de ahogy kinéztem nem hittek benne hogy így is lesz (olyan szarul néztem ki) de látod itt vagyok, élek és virulok, bár a kisördög ott van az agyam hátsó részében, hogy ki kell várni az 5 évet. 1,5 már megvolt. Jön a tavasz, baromira várom a nyarat és ősszel már megvan a 2 év stb. stb..

#3862 -anyuci2006- hozzászólása: 2011.01.26. 13:40

Szia Tyúkanyó!

Én 2009 decemberétől 2010 januárig kaőptam sugárkezelést kemóval kombinálva.

Én már az elős kezelés utén 2 órával elkezdtem hányni és ez végig kisérte a kezelést. Jótanácsaim a következőek: a kezeléstől nem kell félni tán 1-2 perc az egész nem érzel semmit, DE feltétlenül kend be magad a kezelés után testápolóval és a különböző nyílásokat (végbél, hűvely, …) bepantennel kend be – csak kezelés után, előtte tilos – mert különben égésu hólyagok lehetnek (nekem mindenhol volt és nagyon fájt – igaz nekem csak utólag mondták a krémezést). Én 28 kezelést kaptam és kb. két hét után hasmenésem volt. Ha hánysz és hányingered van akkor rágcsálj ropit és sósmogyorót – állítólag jobb ha rágcsálsz és tudsz hányni mintha nem – én nem ettem mert nem tudtam és baromi rossz volt, igyál gyömbért és light kólát de hedegen és úgy, hogy kikevered belőle a buborékot – állitólag olyan agyagok vannak benne ami elveszi a hányingert. A sugárkezelés legrosszabb része, hogy nap mint nap menni kell és végig kell várni míg rád kerül a sor – ez sokszor órákat vett igénybe amíg a kezelés 1-2 perc.

A műtét sem egy nagy dolog (a következményeimet kivéve) így utólag. Engem hétfőn műtöttek, délután már az őrzőben voltam, kedd reggel megmosdattak és saját lábon kleett átmennem a saját szobámba és már fel-fel kelhettem, először fáj hisz köldökk fölött 3 újnyival volt a vágás vége és a szeméremdomb közepén kezdődött. A legnehezebb a felülés (felkelés az ágyból), de napról napra jobb, először fáj de minél többet mászkálsz és mozogsz annál jobb lesz – és azért is KELL felkelni és mozogni nehogy a belek összetapadjanak. Akkor baromi elesettnek éreztem magam de ma már nem tűnik olyan vészesnek.

Lesznek megalázó helyzetek de röhögni kell rajta és valahogy viccel elütni a dolgokat és akkor könnyebb. Engem 2009. szeptember 28-án műtöttek és a komplikációk miatt 30 napig voltam bent és ezalatt még 4-szer megműtöttek,és a decemberi sugárkezelésig DOLGOZTAM. Decemberben kezdődött a sugár és kemó (fogytam 41 kilót) az nagyon gáz volt, de februárban kivették a csöveket a vesémből (következmény) és márciusban visszamentem dolgozni és edzésre jártam (kézilabda).

Nekem bajaim azzal vannak, hogy kilyukasztották a bal vesémet és az már nem is működik és jobbat akarják megmenteni, de ÉLEK, dolgozom és edzésre járok.

Hosszú lesz de túlleszel rajta, gondolj a gyerekekre. Miattuk érdemes küzdeni.

Ha gondolod email címem: gabi.vetek@invitel.hu írj ha akarsz és beszélhetünk, vagy ha megírod mikor hol műtenek egyeztethetünk és meglátogathatlak, hogy lelket öntsek beléd.

A LEGESLEGFONTOSABB (én elkövettem azt a hibát, hogy nem kérdeztem) mindig kérdezz, hogy mikor mit csinálnak veled, minden papírt amit aláakarnak iratni veled olvass el és ha valami nem tiszta kérdezz, akard tudni mi hogy fog történni a műtétnél és akkor tudni fogod mi az ami nem jó és tudod mi történik veled.

 

Üdv és gyógyulás  -anyuci2006-

 

#3861 Edyt77 hozzászólása: 2011.01.26. 08:46

Szia kedves Tyúkanyó!

2009 nyarán estem át méhnyakrák utáni sugárkezelésen az Onkológiai Intézetben.Épp most megyek a kétéves kontrollra.Nagyon szÍvesen segítek bármiben is tudok,az egyik barátnőm természetgyógyász én egészségügyi suliba végeztem.Megadom a telefonszámom és az e-mail címem is keress nyugodtan bármikor Farkasné Edit 0630/7547732 edyt77@citromail.hu Nagyon drukkolok és ne félj! SZIA

#3860 pagino hozzászólása: 2011.01.25. 19:07

Szia Tyúkanyó!

Nehéz azt megmondani, hogy a sugárkezelés milyen hatással lesz a szervezetedre, mert minden szervezet más. Rám semmilyen hatással nem volt, persze biztosan az is számít, hogy hova lövik. Légyszi, ha szeretnéd, hogy levelezzünk a pagino@citromail.hu-ra írj, mert ide kevesebbet és nehezebben jutok fel. ok? Bővebbet az e-mail címemen.

Oda várom jelentkezésedet. Szeretettel : Marika

#3859 andyka hozzászólása: 2011.01.25. 08:47

Üdv.Tyukanyó! Minden sikerülni fog, csak pozitivan!!!!! Eggyet tudok ajánlani! Nekem is daganat volt a méhemben, kivették a méhem méhszalagot. A többi maradhatott. Nem kellett se sugár, se kemo. Hála én annélkül megusztam. Ja az az ajánlásom, nekem is sokan mondták, hogy már most kezd el szedni az 5OOmg. vagy 1OOO mg. cévitamint. Ez komoly!! Nekem is sokan mondták. Jó egészséget, és gyógyulást kivánok! Andi

 

#3858 tyukanyo hozzászólása: 2011.01.24. 16:52

Először is mindenkinek köszönöm a bíztatást és a támogatást.Nagyon sok erőt ad nekem!!!Ma új dolgok történtek velem.Délelőtt 11 órára mentem az onkológushoz.Elmondta,hogy jelenleg a második stádiumban vagyok. jövő héten csütörtökön megyek MR vizsgálatra amely megmutatja,hogy a daganat pontosan hogyan helyezkedik el.Utánna Bp.-re kell mennem ahol 3 sugár kezelés vár rám.Ezután jön a műtét amely teljes méh,petefészek és mirigyek eltávolításából áll majd melyet előreláthatóan újabb 3 sugárkezelés követ majd.Az orvosi team szerint szinte teljes gyógyulás érhető így el az esetemben.Most,hogy már tudok valamit arról,hogy mi várható és mi áll előttem kicsit nyugodtabb vagyok.Viszont ha van valaki aki már részt vett sugárkezelésen és vannak tapasztalatai és tanácsai azt szívesen fogadom hiszen ezen a téren nem tudom mi vár rám.Az is érdekelne,hogy hozzám hasonló beteg nők tapasztalnak-e erős izzadást éjjelente és tudnak-e arról,hogy ezt mi okozza?Köszönöm mégegyszer mindenkinek a hozzászólást és a bíztatást!

#3857 revi11 hozzászólása: 2011.01.24. 10:41

Kedves Anyuci!

Döbbenten olvasom a kálváriádat.Nem jutok szóhoz,ez hihetetlen.Keressned kell egy normális orvost,okvetlenül!Én drukkolok neked,legyél pozitív,hisz a gyerekeknek szükségük van Rád!!!Ne add fel,írj,ha úgy érzed,hiszen itt sokan olvasnak,és megható,amit egyesek írnak.A segítség akárhonnan jöhet,úgyhogy csak pozitívan,gondolj arra,hogy aki öt gyermeknek életet adott,az egy erős nő,és így még nagyon sok dolgod van itt a földön,úgyhogy hajrá:-)

Szeretettel:egy másik anyuka

#3856 pagino hozzászólása: 2011.01.23. 19:44

Ja igen, tyúkanyó! És ne beszélj magadról múlt időben. 5 gyermekes boldog édesanya voltam. Az vagy most is, csak most nehézségben vagy. A gyermekeid mosolya azonban feledtet minden rosszat, hiszen értük küzdesz, értük harcolsz. Miattuk. Marika

#3855 pagino hozzászólása: 2011.01.23. 19:41

Szia Tyúkanyó!

Jó, hogy megosztottad a gondodat, bizonytalanságodat és félelmeidet. Bár méhnyakrákom még nem volt (remélem, nem is lesz, Isten kegyelméből), de más jellegű daganatos megbetegedéseim voltak. Le is írtam itt ezen a közösségi oldalon. Megtalálhatod. Soraidból azt érzem, hogy erős vagy. Van kikre támaszkodnod. De most az a kérdésem, hogy van-e más támaszod a családodon kívül? Van-e hited? Az hidd el, hogy sokat segít ebben a helyzetben. Rajtam is Isten kegyelme segített, őbenne bízom. Kérlek, olvasd el a történetemet és keresd olyan emberek társaságát, akik ismerik Istent. Jézus az ajtód előtt áll és halkan, finoman kopogtat. Melyik ajtón? A szíved ajtaján. Ha meghallod a kopogtatást és beengeded őt, akkor közösségben leszel vele és vele könnyebb lesz az életed, mert terheidet rá vetheted, ő segít azokat hordozni. Istennel igazi túlélőművész lehetsz. Ha Írnál, inkább e-mail címemre tedd a pagino@citromail.hu-ra, ott hamarabb megtalálom, erre az oldalra csak akkor jutok fel, ha itthonról tudok géphez ülni, ez azonban ritkán adatik meg, mert a fiam uralja itthon a terepet, ő most éppen nincs itt, ezért tudok neked írni, aminek nagyon örülök. Örülnék neki, ha írnál e-mailt, azt holnap is el tudnám olvasni napközben is akár.

Szívesen beszélgetnék veled. Most ennyit írok. Kérlek, olvasd el történetemet.

Szeretettel:  Marika

#3854 rabbi hozzászólása: 2011.01.23. 05:21

Kedves Tyukanyo!

Bocsi,hogy en is irok neked,pedig hasonlo gondjaim meg nem voltak,s nagy  valoszinuseggel nem is lesznek,ugyanis nekem nincsennek olyan alkatreszim,mint neked.Azert irok megis,mert meginditott otszoros anyasagod aggodasa.Kerlek hidd el,hogy gyermekeid miatt fogod meguszni ezt a komoly nehezseget.Olyan eros anyai osztoneid vannak,melyek elegseges mertekben fogjak mozgositani immunrendszered.Koncentralj gyermekeidre,s az o nevelesuk tervere!Ne is vetsd fel magadban ennek a kulonleges feladatnak az elmulasztasat!Te nem halhatsz meg,mig feladatod el nem vegezted,es nem is fogsz!Ot gyermeknek adtal eletet,s ezert otszoros eselyed van a tulelesre!Ma 2011.jan.22-e van.Kerlek ird meg nekem 2020.januar 22-en,hogy hogy erzed magad!email cimem:kistrombitas@Yahoo.com  .Szeretettel:Rabbi

#3853 tyukanyo hozzászólása: 2011.01.22. 21:14

Köszönöm mindenkinek a hozzászólást és a bíztatást!!!

#3852 -anyuci2006- hozzászólása: 2011.01.21. 11:03

Szia

Az én történetem a következő:

2009 júniusában elmentem a szokásos nőgyógyászati rákszűrésre ahol P4-es lett az eredmény. Irány a kórház (Szent Imre a Tétényi úton) megcsinálták a szövettant és mivel rosszindulatú gyorsan szaporodó elküldtek a kékgolyóba. Másfél hónap múlva került sor a műtétre – wertheim, azaz mindent kiszedtek nyirokcsomóval együtt.

A kálváriám itt kezdődött: ugyanis műtét közben kilyukasztották a bal vesémnél a vesevezetéket és elfelejtettek szólni. Már haza akartak engedni, de mivel mondogattam, hogy valami nem jó és rosszul vagyok megvizsgáltak (rögtön tudták hol keressék a bajt) és átvittek az urológiai klinikára ahol 2-szer műtötték a vesémet 24 órán belül. Vissza a kékgolyóba és 25 nap után (11 helyett) úgy küldtek át a Bajcsy Zsilinszky kórházba, hogy a bal vesémből (a hátamon keresztül) kilógott a katéter – az urológiai klinika ki akarta venni a bal vesémet. A Bajcsyba megpróbálták rendbehozni a vesémet – eredmény ma már csak a jobb vesém működik, úgy ahogy (azaz állandóan bepisilek, nem tudom visszatartani).

Jött a kemó és a sugárkezelés, ahol ismételt bakik következtek: elfelejtették mondani, hogy sugárkezelés után kenni kell a különféle nyílásokat – mivel ezt nem tudtam diónyi nagyságú hólyagok – égés – lettek rajtam, baromi fájdalommal. A sugarasok olyan gyógyszert adtak hányingerre amit kemo mellett nem szedhetek és fordítva, úgyhogy szenvedtem, hányta és fogytam 40 kilót 1 hónap alatt (egyetlen pozítivum a betegségemben)

Nem tájékoztattak, hogy milyen apróságokkal lehet ezeket a tüneteket enyhíteni – de hála beteg sorstársaimnak akik felvilágosítottak, ötleteket adtak és kitapasztaltam nálam mi válik be.

Sugárkezelésnél derült ki, hogy műtét közben a doki a hüvelyemet 5 cm-esre varrta össze (normálisan 12 cm) és ebbő még 3 cm összetapad a sugárkezelés alatt, mert elfelejtették mondani, hogy ez megelőzhető ha kezelés időtartama alatt tampont használ az ember.

A háromhónapos kontrollokon futószalagon jött felesleges munka vagyok – kérdéseimre foghegyről válaszol a doki.

Senkit nem érdekel a kékgolyóba, hogy 1 évvel a műtét és kemó meg sugár után milyen a vérképem, nem csináltatnak ct-t, mr-t, hogyminden rendben van-e. Állítólag nekem kell kérnem a vizsgálatokat, de könyörgöm sosem voltam még rákos honnan kéne tudnom mit kell csinálni, ellenőrizni?

A vesémmel jelenleg is hetente járok a Bajcsyba, egy cső van a vesém és a hólyag közötti vezetékbe (6 havonta cserélni kell műtéti úton) azért, hogy a jobb vesém ne menjen tönkre és ne kelljen dializisre járni.

DE! 2009. szeptember 28-án műtöttek és én januárban az ismerőseim azért imádkoztak, hogy túléljem én már márciusban visszamentem edzeni (kézilabdázni) mára visszahíztam 10 kg-ot (legnagyobb bánatomra) de élek és a pisilési gondjaimat igyekznek helyreállítani a Bajcsyban lévő orvosok.

Voltam betegjogi képviselőnél és épp a napokban kaptunk választ a kékgolyó orvosaitól:

MINDENT JÓL CSINÁLTAK CSAK ÉN VAGYOK PECHES! Sajnos ezek mind következmények és különben is aláírtam a műtét előtt hogy ezek kockázati tényezők.

Ja és műtét után ide-oda küldőzgettek, hogy ki írja fel a haskötöt és mire szereztünk hasfali sérvem is lett.

 

Hát ennyi, úgyhogy fel a fejjel, és ha orvoshoz kerülsz legyél olyan mint egy kullancs menj kérdezz kérdezz és kérdezz és legyél nagyon erőszakos különben leszarnak és csak egy darab akármi vagy.

 

 

#3851 andyka hozzászólása: 2011.01.21. 08:01

Kedves tyukanyó!! Én csak 1 orvos nevét tudom neked mondani. Nem tudom pesti vagy-e? Ha igen az István korházban Dr.Pálfalvi László doktorurat keresd. Az országban a legjobb onkologus!! Engem Ő mütött és nagyon nagyon rendes volt!!! Az Országos Onkologiai Intézetben volt, de 2OO9-ben mikor nem fogadhattak betegeket felmondott. Azóta az Istvánban van, de a Déli pályaudvaron van magánrendelője. Jó egészséget és gyógyulást kivánok. Üdv.Andi

#3850 szaboibolya hozzászólása: 2011.01.21. 03:25

Kedves Tyúkanyó!

Nagyon fontos a hozzáállásod a betegséghez, ami meglátásom szerint pozitív hiszen azt írod: neked még élned kell! Nagyon hamar elkapták a betegséged ami azt jelenti, hogy igen jók az esélyeid. Édesanyám már 3 éve gyógyultnak van nyilvánítva, pedig ő a betegsége fefedezése előtt már 15 éve nem járt nőgyógyásznál. Az onkológián minden kérdésedre választ fogsz kapni és sajnos többször is szembesülni fogsz azzal a ténnyel, hogy heteket kell várnod. Sajnos nagyon sok hozzád hasonló beteg van. Kitartást kívánok neked a gyógyulás útján!!!!!!!!!!!! Üdvözlettel:Ibolya

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close