bordik

Téma címkék:
2011.02.02. 22:27

Nos,ez egy hosszú történet lesz :) 6 évig keményen füveztem :P Szép volt, elmúlt,vége. Úgy igazán nem is volt vele semmi baj, de szerencsére beláttam, h. az élet túl rövid, h elfecséreljem ilyen hülyeségekre. Egy valamire azért jó volt. Beláttam, h. nincs is velem semmi baj, csak egy picit okosabb vagyok az átlagnál:) Hála a pszichológiának, emberek megfigyelésének, és tonna számú müvészetnek most sokkal gazdagabb vagyok tudásban, mint  a korombeliek. Rájöttem, h. az emberek egytöl-eggyig állszentek (tisztelet a kivételeknek). Szóval amikor valakitöl negativ kritikákat hallok, nem kell máris kemény depivel reagálnom. Ök csak félnek tölem, próbálnak összetörni, de 26 évesen nem lehetek öreg, sem csúnya, sem hülye, mert ez nem igaz! És ha valaki mégis azt hiszi, hát kapja be!

Elég egy kis kedvesség az emberek felé, és máris máshogy reagálnak. Az emberek nagyon meg tudnak nyilni, ha nem érzik magukat veszélyeztetve. És olyankor jön ki belölük az öszinteség, lassan rájövök, h. a szépség csak nézöpont  kérdése, mindenki külömbözik egy picit valamiben, egy kis kedvességel sokkal jobban el tudom érni azt, amit akarok! És csiribi-csiribá, máris széppé és fiatallá változok a szó szoros értelmében. De, az élet túl rövid ahhoz, h mindenkinek megfeleljek, nem is lehetséges, soha nem is volt! Ez van. Mindenki tudja mi a jó saját maga számára, nem a szomszéd, sött még nem is a barátok, de mi magunk !Bakke az embereket már fejen kéne vágni egy jó nagy kalapácsal, h ébredjenek fel! Álomban éltek, majdnem mindannyian! A gazdag képzelet nagyon jó adottság, de a világra józan szemmel kell nézni, nem minden információ igaz, jól meg kell rostálni azt, amit befogadunk. Meg kell barátkozni azzal, h mindannyian halandók vagyunk, nincs kivétel! Nem a gyermekünk éli az életünket, hanem mi magunk!

A legtöbb ember az én koromban már rég családapa-anya, és lassan kialszik benne minden, ami régen feltüzelte! Élö zombik:) Persze a családalapitás szép dolog, de mindennek megvan a maga ideje, ne mások mondják meg, h mikor. Ne legyetek naivak! Nem a pénz a fontos, sem a hatalom, hanem az, h úgy éljünk, ahogy jónak látjuk. Az ember leegyszerüsitve csak egy hormonokkal-aggyal vezérelt robot, semmi más! És a mi kezünkben van a hatalom, h irányitsuk magunkat, tanulni kell mindenböl ami történik velünk, és nem belemerülni véget nem érö depizésbe, h:miért én? miért velem? miéééééért???  bakke, ez van ez az élet! Nem egy tündérmese wazze! de azzá tehessük, ha belássuk, h nem történhetnek velünk csak jó dolgok, mert az nagyon unalmas lenne. A halál a legtermészetesebb dolog ami létezik, barátkozzunk meg vele. Használjunk ki mindent, amit az élet nyújt, mert lehet ,h holnap már nem leszünk.

Minden mindennel összefügg, mindennek van jó, és rossz oldala, és rajtunk múlik hogyan használjuk fel. Aminek több a hátránya, mint az elönye, arra szarjunk rá! nemérdemes! Nemérdemes szétdrogozni magunkat, mert az élet el fog futni melletünk! Az alkohol ugyanolyan drog a szememben, mint bármi más, ne vedeljünk ész nélkül, nem oldja meg a problémánkat, inkább csak újakat szül! Ember! Kelj fel és járj!!!! ahogyan Ákos mondja:) Gyakran megkérdezik tölem, hogyan lehet, h annyit mosolygok, mintha nekem nem lenne semmi problémám. Csak ezt szoktam válaszolni: élek, a legnagyobb csodának vagyok a része.

Ez nem elég?

#4249 CameLeona hozzászólása: 2011.02.12. 12:00

Szia zsanci!

Gondolod barátok voltak?
Engem is elhagyott. 2 is. Mégjobban összeomlottam.
Az első eset akkor történt, mikor elváltam. Véleménye szerint egy önző alak vagyok, mert “egy nő dolga, hogy egyben tartson egy házasságot és ennek érdekében bármit el kell tűrnie”. Én nem tűrtem. 17 év után azt mondtam, elég volt. Válásom után sokkal jobban éreztem magam a bőrömben és úgy tűnik, nem tudta elviselni “boldogságom”. Aztán jött az összeomlásom (más okok miatt). Kórházba kerülésem után felkerestem, hogy beszéljük meg a problémánkat. Kedveskedett, aranyos volt. Mikor visszamentem a kórházba a hétvégi kimenőből, jött az sms. Semmivel sem vagyok jobb és igenis igaza van, rossz ember vagyok. Szerintem ez 2 héttel meghosszabbította a terápiám benn. De túléltem és már nem fáj. (vagy mégis?) Szerintem Vele van a baj, legalábbis a felfogásával. De lehet, azzal sincs, csak nem egyformán gondolkodunk. Ez kb. 25 év után derült ki.

A második eset is egy kórházi kezelésem alkalmával történt. A barátnőm, akivel ezer éve ismertük egymást, de csak 5 évvel előtte kerültünk szoros kapcsolatba, azt mondta, elege van belőlem, kikészítem és nem akar többé velem találkozni.
Mit ne mondjak, ez is visszavetett a javulásomon. Egy darabig ez volt a terápia témája.
Később Őt is megkerestem és elmondtam, nagyon hiányzik, nagyon szeretem és utálom, hogy már nem járunk össze. Meghallgatott, elmondta Ő is újra a problémáit, ami miatt besokallt és azóta újra jóbarát. Vagyis, szerintem Ő  A JÓBARÁT. Ez 2 és fél éve történt. Bebizonyította nekem ezzel, hogy igenis létezik barát, létezik megbocsátás. :)))

Teszem hozzá, tényleg nem vagyok egyszerű eset, mint egyetlen border sem, ezt tudom. Önző vagyok, “csak nekem lehet igazam” az adott pillanatban, de belátom, ha hibázok. Előbb vagy utóbb.
Azt gondolom, akinek igazán fontosak vagyunk, az elfogadja, hogy ilyenek vagyunk és képes megértő lenni velünk még akkor is, ha nem tudja átérezni a problémáinkat. Elfogad és szeret minket olyannak, amilyenek vagyunk.

 

#4248 zsanci hozzászólása: 2011.02.12. 11:10

sziasztok,27éves nő vagyok….voltam rehabon politoxikomán miatt,ott megállapították h borderline-ban szenvedek….kiborultam!!!!!!!!!!!!!!!!Nem tudom felfogni..egyszerüen elegem van a világból……….és félek!!!!!!!!!!!!!! Iszonyatosan félek!!!!nincs stabil kapcsolataim…szüleimmel sem jó a kapcsolat……..és nem tudom elfogadni magamat…nem érzem  az emberek szeretetét,mindig attól parázok mikor vágnak át,mikor kell megvédenem magamat…úgy érzem kell egy szakember,de a másik percen úgy érzem enyém a világ és tudom kezelni a dolgokat..barátaim,haverok elhagytak,és hülye pi….nak tartanak……..szeretnék ismerkedni olyan emberekkel akik átélik talán mit is érzek….üdv……..

#4247 rabbi hozzászólása: 2011.02.05. 03:41

Igen.Eletem nagy traumaja-hazassagom,es az eletem osszeomlasa-42 eves koromban tortent.Kicsit korabban,de ugyanabban az evben tortent a kocsi ala szorulasom,meg az elet korulmenyei fojto szoritasa kozze kerulesem,ami alapul szolgalt a panikom kialakulasanak.Ez bar visszakoszont,de kezelni tudtam,s igy teljesen tunetmentes vagyok.

#4246 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.02.04. 20:31

Értem, Rabbi és köszönöm !

” Marad egy sebhely, mely már nem fertőz, de emlékeztet egy traumára. A lelkünket megnyomorító traumákat, kríziseket nem szabad zsugorgatnunk, mert azok tönkre teszik az életet. Fel kell azokat tárni, hogy szabaddá lehessünk azoktol.”      

Állandó nyomás alatt lévő személyt, illetve, 30 -40 életévben elszenvedett kríziseket is lehet kezelni a fentiekkel ?

Megtisztelnél, ha válaszolnál.

Köszönöm !                                                                                                        

#4245 rabbi hozzászólása: 2011.02.04. 15:48

A keleti jogik napi gyakorlatkent tudjak befolyasolni a vegetativ idegrendszert,de az nem egyszeru jatek,azonban a pszichoszomatikus betegsegek lenyege pont az,hogy a psziche befolyasolja a szervezet mukodeset.Egy gyakorlott pszichologus barkinek meg tudja mondani a fizikalis betegsegei alapjan,hogy milyen jellegu lelki problemakkal kuzkodik a paciens.

#4244 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.02.04. 07:53

Kedves Rabbi ! A vegetatív idegrendszert, akarattal befolyásolni nem tudjuk.

#4243 kig121 hozzászólása: 2011.02.04. 07:52

Rendicsek :)

Már nem is emlékszem mit mondtál :D

#4242 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.02.04. 07:48

Kedves kig !

Felejtsd el amit írtam. Nem mondta senki.

Tudod, én egy nagyon rossz 35 éves nő vagyok.

Te, egy nagyon kedves 27 éves férfi vagy.

Gratulálok !

Csók *)

 

#4241 rabbi hozzászólása: 2011.02.04. 07:36

Az elet tele van jo,es rossz dolgokkal.Minduntalanul belebotlunk hol egyikbe,hol a masikba.Az,hogy a jo,vagy a rossz dolgokra emlekszunk a nap vegen,csak azon mulik,hogy melyikre iranyitottuk a figyelmunket.Az,aki keresi a rossz dolgokat,mert azok kozt otthonosan mozog,az biztonsaggal meg fogja talalni azokat,s akinek a szemei,erzekszervei a jo keresesere vannak hangolva,csupa jo dolgokat fog talalni a rossz dolgok kozt megbujva.Ki tudja befolyasolni erzekszerveitedet,te,vagy a multad,s korulmenyeid?

#4240 kig121 hozzászólása: 2011.02.04. 07:00

Kedves XY,

Nem értelelk, Ki mondta, hogy nem vagyok boldog?

#4239 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.02.04. 04:49

:(

:)

;)

:* 

#4238 szuperbordi hozzászólása: 2011.02.04. 03:40

Látom,vannak még értelmes emberek:),de csak én érzem úgy,h egyre kevesebben?Mintha a szeretet nagyonis megfontoltan lenne gyilkolászva a mai társadalomban:(  Valaki nagyon nem akarja,h boldog emberek járkáljanak a földön…

#4237 szuperbordi hozzászólása: 2011.02.04. 03:23

Na jó,akkor Jézus mondta,de én Ákostól hallottam :)

#4236 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.02.03. 16:14

Tetszik ez a ” történet “.

Üdv,

XY :)

#4235 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.02.03. 15:52

Megkell, hogy súgjam kig, nem csodálom, nem vagy boldog ebben a helyzetben.

#4234 kig121 hozzászólása: 2011.02.03. 15:24

Megkell hogy súgjam, hogy 26 évesen bizony egyre kevsebben családapák. Sőt mi több az a ritka, ha ennyi idősen már valaki családapa ;)

Jah és nem Ákos mondta, hanem Jézus ;)

Biztosan szerettél felelni az iskolába, mert kól körül írtad és kifejezted, hogy milyen rövid az élet :D

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close