Vajon van kiút belőle?

Téma címkék:
2011.02.03. 09:38

Sziasztok!

Hát nem is tudom hol kezdjem, hiszen az én történetem elég fura…az egész ott kezdődött, hogy 97 kilósan nekiálltam egy fogyókúrának. Annyian szekáltak, lenéztek és kinevettek, hogy nem tudtam tovább tétlenül tűrni ezt. Ez kb. másfél éve történt. Szépen ment a fogyókúra,leadtam 25(!) kilót. De aztán egyre rosszabb lett….egyre többet fogytam..és egyre vékonyabb akartam lenni. Vékonyabb mindenkinél. Közben találtam egy lányt, akiért az életemet odaadnám és egyszerűen megőrülök érte. Ő sem tudott rajtam segíteni sajnos pedig hallgatnom kellett volna rá.:( De nem tettem és ez hiba volt. A kapcsolataim a barátaimmal megromlottak, társaságba nem járok, zárkózótt vagyok és nagyon-nagyon feszült. Amikor már 55 kilósan úgy néztem ki, mint egy roncs, be kellett feküdnöm a kórházba. Most 62 kiló vagyok, 17 éves koromhoz és 177 centi magasságomhoz képest ez megfelelő. De igyekszem hízni. Rendszeresen napi 6szor eszem és súlyzózok is mellette.

A gond a viselkedésemmel, személyiségemmel van. Nem is olyan rég sorozatosan, szinte naponta vagdaltam magam. A barátnőm és a szüleim is kikészültek:( Azóta leszoktam róla, de mindig visszatérő gondolatom ez a pótcselekvés:S. Már én sem értem magam: mindenki szeret, de mégis boldogtalan vagyok, viszont a barátnőmet imádom, érte mindent megtennék. Céljaim nincsenek, ha vannak is, belekezdek és már abba is hagyom mert az önbizalmam nulla. A szerelmem is panaszkodik, hogy már nem szeretem és miért teszem ezt vele,miért bunkózok, miért van ez,mi van velem. Kérlek segítsetek, mert úgy érzem már sosem leszek a régi, aki szeretnék lenni! Úgy érzem ez borderline…

#4281 bpd888 hozzászólása: 2011.02.24. 13:34

először is szögezzük le, a kamaszkor a legsúlyosabb életválsággal egyenértékűen nehéz időszak, tehát kűzdve kűzdj és bízva bízzál: időben vége lesz

mindenképpen ajánlanám, hogy az iskolán kívül is kezdj el intenzíven sportolni

#4280 rabbi hozzászólása: 2011.02.18. 19:41

En vegtelenul sajnalom azokat a holgyeket,akiknek legfobb erenyuk a szepseguk,hisz az ido vasfoga barazdakat fog karcolni borukre irgalmatlanul,es szedito sebesseggel semmibe vesz legfobb erenyuk. Ertektelenedesuk kinzo fajdalma pedig katalizatorkent sietteti ezt a folyamatot.Eszembe jut egy ellenkezo pelda.Tunderhegyen talalkoztam egy novel,aki orra hegyevel piszkalhatta ki a dio belet,es parnan kellett ulnie,hogy a csontjai ne lyukasszak ki a nadragjat,s mellei helyen ket anyajegy jelezte emloi visszamaradt kezdemenyeit,de szeme elenk csillogasa,hangja zeneje,brillians elmeje elvonta a ferfi figyelmet testi hianyossagairol.No ez az ertek igazan idoallo.

#4279 Renegade hozzászólása: 2011.02.18. 11:01

Szerintem:

Rabbi kimondta a lényeget: a lényeg, hogy jól érezze magát az ember a bőrében.

Én ezt nagyon egyszerűen látom: le akarok fogyni/meg akarok hízni? Ha a válasz nem, akkor nincsen gond, az ember elfogadja magát és minden csudi jó :-)

A baj akkor kezdődik, ha valamire rákeni az ember, hogy miért is nem változtat HA akar.

Plázacicusokról: az a baj velük, hogy kevés köztük a számítóan szép nő, értsd: tudja, hogy szép és keres egy olyan pasit aki nem fogja lecserélni 5 év múlva.

#4278 sarkany-lany hozzászólása: 2011.02.18. 08:14

Szia kedves Rabbi!

Elnézést kérek, de csak most jutottam el odáig, hogy válaszoljak Neked. Számomra itt Te vagy, írásaid alapján, az egyik legszimpatikusabb ember!!!

Sok embernek a központi problémája a kinézete. Bárcsak nekem is csak ez lenne a legnagyobb problémám! Vegyük példának a plázacica-kiscsajokat! Ha majd az élet néhányszor beledörgöli a kutyapiszokba az orrukat, majd ők is rájönnek, hogy a tökéletes alak egy ezredrangúan lényegtelen kérdés az élet igazán komoly gondjaihoz mérten!

Minden jót Neked, Rabbi. Szeretettel üdvözöl: Sárkány-lány

#4277 rabbi hozzászólása: 2011.02.07. 16:08

Szia Sarkany-lany!Nem szeretnek a borodben lenni!Bizonyos helyeken nagyon lotyogne rajtam,s masutt szoritna.(163 cm-es,es kb 100kg-os ferfi vagyok.)Te hallottal mar ollyan szolast,hogy”jo sovany”?Es olyat,hogy “jo kover”?…No latod!Kulonben tokeletesen egyetertek veled.Mindennel fontosabb,hogy jol erezzuk magunkat a sajat borunkben.

#4276 sarkany-lany hozzászólása: 2011.02.07. 15:16

Sziasztok! Ami engem illet, én csaj vagyok. De engem sosem érdekelt, ha dagadt voltam. Miért írom ezt le? Na, figyeljetek, kedves Fiatalok (no nem mintha én öreg lennék…)

170 centimhez 85 kiló vagyok. Hogy most azt mondjátok magatokban rólam esetleg, hogy: “Hahaha, nem is Sárkány-lány, inkább Víziló-lány!”

Ja, viziló vagyok, de egy boldog viziló! A páromnak így jövök be (ő 185 centi, és csupán 60 kiló, mert egyszerűen képtelen felszedni magára. Szóval ő meg “Zsiráf”, ha már állathasonlatokat használok…)

16 éves koromban 3 hónap alatt fogytam 30 kilót. De milyen áron? Hangokat kezdtem hallani, szóval hallucináltam, és látomásaim voltak. Egy gonosz férfihang a fejemben gyilkosságra, emberkínzásra akart rávenni. De én ellenálltam, vagyis inkább magamat bántottam. Mindez a fogyókúra miatt alakult ki, mert a szüleim szégyellték, hogy dagadt a lányuk. (Ha zavarja őket, akkor fogadjanak örökbe egy szupermodellt. Az nem számított neki, hogy -viszonylag, az átlaghoz képest- rendes ember vált belőlem, és hogy jól tanultam.)

Vagyis: nem mások miatt, hanem magunk miatt fogyjunk le. De a legjobb döntés, ha az ember elfogadja magát olyannak, amilyennek a Jóisten szánta.

Üdv Mindenkinek!

#4275 Renegade hozzászólása: 2011.02.03. 11:18

Szia!

 

Az roppant dícséretes, hogy lefogytál, figyelembe véve, hogy még fiatal vagy, ezért a bőrőd is jól reagál a változásra (jeje gumilabda feszesség fiatalon). Azért így tippre túlzásba vitted. Én magamat average Joenak tartom ebben a tekintetben: 186/82, egy deka felesleg nincs rajtam, ellenben így 30  felett egyre kevesebb izom. :-( 

Rendszeres étkezés, kondizás remek jó dolog, szerintem korrekten be fog állni a metabolikád, ha csinálod pár évig, és az azért is jó, mert nem fogsz elhízni, akkor sem ha elhagyod magad, én pl 16 éve 83 kg +-3% vagyok bármennyit eszem-nem eszem, mindezt csak azért mert fiatalon sokat sportoltam. Mindenképpen keres fel egy pszichomókust, már az sokat segít, ha pontosan bediagnosztizál, esetleg felír Ciprralexet (amolyan eki light) ami velem jót tett, cserébe 2 órával megnőt az alvás igényem, na de mindent nem lehet. :-)

A borderline jó móka, jó pár pozitív megnyilvánulása van (emberismeret, intenzív érzelmek), a rosszat meg lehet kezelni. A hiúság is lehet erény, ha más nem leszoksz a vagdosásról és odafigyelsz arra, hogy ápolt és jól öltözött legyél (ezt nagyon értékelik ám a csajok) :-)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close