Border Collie

Téma címkék:
2011.02.11. 08:12

Hirtelen eszembe jutott Salvador Dalí, Van Gogh, és Nero Claudius Caesar.
Képzeljük csak el, hogy Van Gogh autogen tréningen relaxál, és megelőzi öncsonkító tettét.
Pszichoanalitikusan orientált terápián derülne ki, hogy Nero következő terve az, hogy miközben felgyújtja a várost, közben szavalja verseit.
És ha a zseniális szürrealista festő kognitív viselkedésterápiára járt volna? Vajon akkor is ilyen műveket készít? Pszichedelikus művészet és a szürrealizmus kialakult volna? Lehet, hogy ha nem menekül a kreált káoszából az álmokba, őrült látomások irreális világába, hanem szépen követi pszichiátere tanácsát és beveszi a napi 2*50mg Nantaridot csendes, szorgalmas hivatalnokká válik?
Szinte szétrobbant bennünket a saját tudatalattink. Ráokádjuk a vászonra. 3* nagyobb lény lakozik bennünk, mint a testünk maga. Tele agresszív narcizmussal, teátrális absztrakt kifejezési móddal… paranoid, sötét, rettenetes gondolatokkal. Sikoltó hangok elől futkározva menekülünk a saját kis kultúránkba. Ott a mi világunk. Míg magunk ellen nem fordítjuk, és végül csak a hiénák ritmusos vihogását halljuk a sötét óvóhelyen.
Micsoda alkotás lehetne ebből. De a festő egyszer leteszi az ecsetet. Kérdés csak az, hogy mennyi időnk van még.

#4482 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.02.12. 17:54

Jó a név, itt átjön a filozofikus beállítottság, nekem szimpatikus nagyon :)

Olvastad Müller Péter könyveit ? :)

Igen, a gyógyszer egyidejűleg, vagy az előirtnál nagyobb adagban méreghatást fejt ki, de a szervezet kóros működését javítja, vagy megszünteti.

Sajnos a lentiekben felsorolt endogén elmebetegségek ismeretlen eredetűek, ezeket nem lehet lelki folyamatok rendezésével gyógyítani.

 

#4481 rabbi hozzászólása: 2011.02.12. 17:39

Nem XY.Egy szekely munkatarsam-baratom- nevezett rabbinak,az akkoriban novesztett szakallam,es filozofikus beallitottsagom miatt….A gyogyszerekhez valo hozzaallasom hasonlo,mint irtad annyi elteressel,hogy a biokemiai egyensulyvesztest-amit kemiai gyogyszerekkel igyekszenek helyrebillenteni-a lelki folyamatok rendezesevel lehet gyogyitani.A gyogyszer egy idolegesen hasznalt szuksegszeruseg.

#4480 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.02.12. 09:46

Kedves rabbi! Benső molyoly c. könyvből választottad a neved?

Ha már a gyógyszereknél tartassz, bizony muszáj szedni skrizofénia /hasadásos elmezavar/  a pszichózis mániákodepresszíva /periódusokban jelentkező elmebetegség, amelynek lényege a hangulati élet zavara/ a paranoia /olyan emezavar, amelyben a téveszmék dominálnak/, mert csak így élhetnek csak emberhez méltó életet…

Ezt nem elfelejteni soha!

#4479 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.02.12. 09:01

Wow rabbi! Ez igaz!

#4478 rabbi hozzászólása: 2011.02.12. 03:31

Az en tapasztalataim szerint a pszichoterapia nem varazsolja el szornyeinket,csak megismerteti velunk azokat,s igy azok baratainkka szelidulnek.(A gyogyszerek mas kategoriaba esnek,hisz azok tudatmodosito szerek.)A helyenvalo pszichoterapia megtanit megerteni tuneteink uzenetet.A gyogyult psziche nem egy kiuritett memoriaju PC-hez,hanem karantenba zart virusokkal rendelkezohoz hasonlithato,melynek memoriaja erintetlen egesz.

#4477 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.02.11. 16:38

Eistenre is azt mondták “hülye”, mégis az atombombát fedezte fel. Kérdés, szereretnél-e kilépni a világodból?

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close