Segítség!

Téma címkék:
2011.02.11. 18:47

Helló beteg társak ! Nagyon örülök,hogy megtaláltam ezt az oldalt 3 éve jártam már ízületi gyulladással kezelésekre/ mandula műtét,ORFI-ba tornák,fájdalom csillapitok injekciók/ .Most derűlt ki egy fiatal doktornő elküldütt vérvételre ahol kimutatták a hepatitis c-t.Március 24-én kezdem az interferon kezelést.Kaptam egy ismertető füzetett amiből a mellékhatásokkal megbarátkozhatom.

Kérlek segitsetek,milyen lesz ? Nem tudom elkébzelni.Most csak az izületem fáj, de avval dolgozom. 44 éves vagyok 4 férfivel körölvéve. Ők miben tudnak segiteni.

Segítsenek! Kérlek válaszoljatok!Üdv Pimpa.

#4512 meszi1954 hozzászólása: 2011.09.20. 19:56

Kedves Pimpa

Most olvastam a történetedet,szeretnék segiteni, ha  van kérdésed bármiról kérdezhetsz Én szivesen válaszolok van idóm engem le% koltak.Mikor kiderült a betegségem mert azt még nem irtam hogy Én is hepatitis  c fertőzött voltam és  végig csináltam 13 hónapos kezelést.Ennek már 4 éve lessz október 24-én  hogy befejeztem a kezelést,megnézték már 4-szer  a véremet és negativ remélem,hogy ezután is az marad.Nekem nem volt segitségem a kezelés ideje alatt,de Én az utolsó honapban rátaláltam 1 fórumra és ott nagyon segitettük egymást,Már mint Én próbáltam napi szinten velük levelezni és segiteni.  Jó egészséget kivánok és ha úgy döntesz kell a segitség szivesen Mészi

#4511 ekaland hozzászólása: 2011.03.29. 16:10

Szia Pimpa9,

 

nem tudom, mi van velem, csüt. megyek. Annyit tudok, h rosszak az első eredményeim….Remélem, csak a kezdeti megfertőződés miatt, kb 3-4 hónapja történt. Privát emailed van? enyém: ekaland@freemail.hu

köszi

 

ez borzasztó

#4510 pimpa9 hozzászólása: 2011.03.29. 13:48

Szia ekaland !

Sajnos még a gyógykezeléshez nem tudok hozzá szólni,mert most lefujták. Nagyon be van gyulladva az ízületem.Jövő Szerdán megyek én is orvoshoz.Akkor tudom meg,hogy mia helyzet mit tudnak kezdeni velem.Azért tartjuk a kapcsolatot és majd tájékoztatjuk egymást. Mondtak valamit mikor kapsz kezelést? Mit kapsz ? Itt mindenki próbál segíteni a másikon.Írd le a történed már az is segít

Üdvözöl pimpa9

#4509 ekaland hozzászólása: 2011.03.29. 13:24

Szia…

Hogy vagy? Én ma tudtam meg, h hepa c-m van. Szeretném megkérdezni, h mi van most veled, milyen tapasztalataid vannak a kezelésről? Mióta vagy az? Mit tudsz nekem segítségül elmondani, mert nálam kb. most dőlt össze a világ..

#4508 gkati hozzászólása: 2011.03.24. 11:24

sziasztok.én édesanyám nevében regisztráltam hozzátok/utólagos bocsánat/.ő jelen leg kórházban van .vasárnap vitte be a mentő.szemideg bénulása van .az egyik szeméreegyáltalán nem lát,a másikkal meg nagyon rosszul,de homályosan és kettőzve…azt hittük az interferon mellékhatása…de tucatnyi orvos mondta hogy nem.próbálom rábeszélni hogy beszélgessen betegtársaival.nem zárkózik el,de még nincs rá kész.55 éves.ikreim bárányhimlősek lettek 2002-ben.ő elkapta mint övsömört.akkor kivizsgálták.ott derült ki hogy hep.c..rengeteg kórházban járt.és senki nem tudta hogy beteg??82-ben kaphatott fertőzött vért.kb.mindig járt véradásra.mennyien kaphattak fertőzött vért!Istenem…mennyit szenvedett már.mit tegyek hogy jobbá tegyem az életeét???30km re lakik Budapesttől.egyedül(mert az alkoholista öcsém,nem igazán /sőt/nem foglalkozik vele.mi messze lakunk tőle.ritkán jutunk el hozzá.5 gyermekem van.iskolásak.nincs autónk.mozgássérült.2 éves korában gyermekbénulást kapott.minek következtében elég nehezen tud járni.2 éve van elektromos motorja.eddig 3 kerekű kerékpárral járt/nincs egyensúly érzéke.szegényt nem kímélte az élet.most attól félek,feladja.nem ismeri be hogy depressziós.állandóan sír,és azt mondja vakon nem akar élni.szerintem ez mellékhatás.biztos vagyok benne.kérlek írjatok róla.eddig olyan erős volt soha nem adta volna fel.mit tegyek.össze vagyok zavarodva.segítség!!!kérdezzetek.

#4507 pimpa9 hozzászólása: 2011.02.13. 17:54

Köszönöm mindenkinek!

Sokkal bátrabban indulok neki,hogy tudom bár mikor fordulhatok hozzátok.Én 50km lakom Budapesttől ha lesz egy személyes találkozó a klubban .Szívesen ott lennék én is.

Nagyon sokat segít a léleknek,hogy akár mit megbeszélhetünk.

A férjem,két fiam és az apósom mindenben segítenek,de nehéz elfogadnom mert még kezelést nem kaptam,de már ugy kezelnek mint egy beteget és ez néha idegesít.

Tudom jót akarnak, de mit csináljak?-evvel az érzéssel.

#4506 gyogyult_hcvs hozzászólása: 2011.02.12. 16:38

Kedves Pimpa!

A kezelést, ha lehet mindenképpen csináld végig. Ez az időszak az egész család részére nagyon nehéz, de van rá esély, hogy megszabadulj a vírusoktól.

Nálam 2007-ben derült ki a fertőzöttség az 1 éves kezelés után van már két negatív eredményem és folyamatban van a harmadik vizsgálat.

A kezeléshez erőt és kitarást kívánok.

Üdv a gyogyult_hcvs

Ha kérdésed van írj.

#4505 hm1962 hozzászólása: 2011.02.12. 13:55

Kedves Pimpa!

Én 6. éve vagyok Hepatitis C-s. Eddig 2 Interferon kezelést kaptam, 2x 12 hónapon át. Nekem hetente 1 injekciót kellett adjak., magamat oltottam. A szünetek utáni első szurik okoztak csak 40 fokos lázakat, néha izületi fájdalmakat.Ezeken a bajokon kívül más nem volt. Most várom a 3. kezelés elkezdését. Jelenleg is jól vagyok.Fel a fejjel!!! A gyógyulási lehetőség hajt mindenkit előre !! Kívánomk sikeres kezelést! Üdv, hm1962.

anamary
#4504 anamary hozzászólása: 2011.02.12. 11:07

Kedves pimpa9! Szeretettel köszöntelek a klubban. Sajnos vagyunk páran,akik hasonló helyzetbe kerültek,mint TE.:De megpróbálunk egymásnak segíteni tanácsot adni,és főleg lelki támaszt nyujtani!  Ha vissza  olvasod a sorstársak írásait sok minden kiderül belőle a kezeléssel kapcsolatban. A családnak mindenben segítenie kell Téged,mert ezt egyedül nagyon nehéz végig csinálni! Szerintem sokan fognak neked tanácsokat és bátorítást adni,csak nyugodtan írjál,és mindig fog valaki válaszolni rá!   Én már túl vagyok az Interferon kezelésen,így megtapasztaltam mivel jár ez. Az is igaz nem mindenkinél egyformák a mellékhatások,van olyan is akit nem nagyon visel meg. Ki kell próbálni,hátha Te éppen ezek közé tartozol. Mivel erre a betegségre nincs más gyógyszer,így is úgy is végig kell csinálni a kezelést. Nem tudom Neked mennyi ideig javasolta a doki? 6 esetleg 12 hónap? Most talán bevezetésnek elég is ennyi. Ha akarod majd folytathatjuk a beszélgetést,esetleg email-ban is. Köszönjük,hogy megosztottad velünk a történeted! Írj máskor is szívesen válaszolunk! Üdvözlettel: anamary

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close