A hős Búgócsiga újabb kalandjai

Téma címkék:
2011.02.18. 13:28

Sziasztok, újra!

Na, megint erre kóvályogtam, olvasgattam, sőt mi több még válaszoltam is pár történetre, aminek hatására újfent kegyes lett hozzám egy kacér kis múzsa, szóval tádám, soványmalac vágtában itt egy újabb szösszenet.

Három okból írok:

1. Számító kisdisznó (malac) énem szeretné megkaparintani a könyvjutalmak egyikét, kompetitív kis énem roppant mód oda van az ilyenekért.  Tehát nyájas olvasó, kérlek, véleményezd eme írást belátásod szerint, ezáltal hozzásegítve engem, a jutal…khm…írói vénám továbbfejlődéséhez. ;-)

2. Nyugaton a helyzet változatlan, na jó nem, mi minden történt az elmúlt időszakban?

Lelkesen szedtem a dilidoki által felírt bogyókat (eki light, magyar hangja: cipralex), ami remek jó móka volt, bár volt pár nem várt hatása. Úgymint: Amíg nem vettem be (ált 10:00-re volt beállítva), addig maga volt a halál a közérzetem, mint a legmélyebb hullámvölgyben, nehéz volt értelmezni a valóságot, mintha egy masszív koffein függőtől megvonod a démonát, mellékesen 10%-al lejjebb küldte a vérnyomásomat, ami azért zavaró, mert 120/80 volt. Persze miután bevettem és ez által némileg több szerotonin lődörgött a véremben, már csudi jó volt minden. Cserébe az amúgy is színes álmaim még színesebbek lettek (jeje IMAX élmény) és meg nőt az alvásigényem 2 órával. Szerencsére ez remek cucc két hete elfogyott és eszem ágában sincs újra kiváltani (a napi két óra kiesés nem gyere be). Most újra minden remek, amit valószínűleg inkább az katalizál, hogy újra dolgozok, ráadásul szándékosan nem szakmában és az új kihívások, ismeretek roppant mód motiválnak, ja meg biztos a tavasz, nyílnak a madarak, csicseregnek a virágok…vagy valami ilyesmi. :-)

3. Konklúzió, meg egy kicsit rólatok, Nektek (továbbra sem az a célom, hogy megbántsalak benneteket, mindösszesen egy másfajta nézőpontra mutatok rá).

Megint sokan keseregtek eme portál keretein belül, ami önmagában még nem baj, de tessék már a jót is megírni néha, lásd Szazsu, aki néha beesik búgócsiga on, vagy éppen off módban, vagy Mályva, aki egy laza négy oldalas beadandó dolgozat hosszan roppant szimpatikus mennyiségű egóval kifejtette, hogy azért nem olyan rossz ám nekünk, ha jól kezeljük, mert olyan potenciált hordozz magában ez a betegség ami kevés emberben van meg.

Fenntartom: Továbbra is rajtunk áll, hogy ezt a már-már végtelen energiát mire használjuk. Önmagunk mérgezésére (téveszmék, paranoia), avagy valami szimpatikusabb emberfeletti dologra (empátia, emberismeret). Természetesen tisztában vagyok vele, hogy a betegség sajátja esetenként a teljes összeomlás, csak az idő az, ami nem mindegy. Gondoljatok csak a mitológiai főnixre, nem kell nagyon nyakatekerten gondolkodni ahhoz, hogy meg lehessen látni a párhuzamot.

Egy szónak is száz a vége (így sokkal viccesebb, mint fordítva), használjátok ki a tavaszban rejlő megújulás lehetőségét, irány a végtelen és tovább!

#4577 bpd888 hozzászólása: 2011.02.24. 13:04

a jó ebben a betegségeben, hogy mi értjük Coelhótól Az alkimistét, Kunderától A lét elviselhetetlen könnyűségét, vagy Hessétől a Demiant vagy a Sziddhártát :)

#4576 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.02.20. 10:34

Szia Renegade!

Nem akarok beleszólni eme történetbe, de az abszolut biztos, hogy nem jó ha szeded a cipralexet, utána pedig ciaot intessz neki. No kommentár miért.

U.I.: Vigyázz magadra!

#4575 szazsu hozzászólása: 2011.02.19. 18:43

Sziasztok!

Hát a cím is nagyszerü:)Dehát vélemény nélkül nem kerek egész a történet.Látod én még nem jutottam el saját kesze-kusza gondolataimmal egy új oldalt kezdjek, de a te gondolataidat szívesen gondolom tovább, már csak azért is mert ha nem igy gondolnám, már máshol lennék.És ehhez nem kell dilidoki meg a bogyok,elég ha csak mer valaki tényleg őszinte lenni veled.

A következő sorokat más történet hozzászólója ihlette de neked irom:

Lehet itt a sanyarú gyerekkorra fogni mindent,mert persze nálam is arra fogták.Most ennyi idő után azt kell hogy mondjam(persze régen volt)hogy mindenkinek mint nekem is meg kellett vivnom a csatámat a nem szivlelő személlyel,de megvivtam és nagyon sok olyan képességre tettem szert eközben, annyira megismertem magam és nagyon jól tudom kontroll alatt tartani magam,hogy szinte már én magam sem hiszem el.

Na vissza kanyarodva erre a remek szösszenetre amilyenre ez is sikeredett.Hát nagy betűvel vastagon kiemelve még nem szerepelt a nevem sehol sem, főleg nem egy bugócsiga kapcsán.

Az jó dolog hogy újra dolgozol,munka számos olyan dolgot hordoz magában(legalábbis számomra)bla bla bla mondat közben elszállt az ihletem.Na az én dokim irt egy olyan véleményt az üzemorvosomnak mert ott akadékoskodott a véleményért,hogy egyből szárnyra kaptam én is, pedig nem is ittam Redbullt.És velem azt közölte ha igy sem engedi dolgozni akkor jöjjön csak nyugodtan vissza és irok neki másikat:)

Na persze irhatjátok persze,na persze az nem fejsze hanem kisbalta.De ilyen dolgokat ami jó ebben a betegségben azokat nem lehet kitalálni,azokat te is én is átéljük,csak aki látja az könnyebben megéli, legalábbis én, mint aki nem látja ebben az egész nyakatekert világban, hogy ő is ott van ő is kell oda.Reménytelenség érzést a semminek érzést,ugyanugy ismerem mint te, vagy ő vagy akárki aki itt van,de akkor tudatosan fordulok és mást keresek ez sem azt jelenti hogy rögtön vátozik minden de változik.

Na assezm egy kicsit sokat elemeztem, de nem szegtem szabályt mert neked irtam, de ugyanakkor mindenkinek, és igy nem konkrét embert elemeztem.

Szóval ez a hozzászólás neked is szól meg nem is,adtam is meg nem is, vittem is meg nem is.

Na pá

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close