egbol pottyant nemmese

Téma címkék:
2011.03.09. 03:29

nem tudom, hogy mikor és hogyan kezdodott…..de szepen lassan bekuszott a veraramba es egyszer csak arra lettem figyelmes: en mas vagyok. volt olyan nap, amikor 3 kulonbozo szemely osztotta meg velem konkluziojat, mely szerint iszonyat furi vagyok.

 

altalanos iskola 8 ev elszigeteltsegben telt, fogalmam nem volt arrol, hogy a tobbiek miert olyan elevenek es en miert bujok el szunetben az iskolai udvaron felallitott szekreny moge ahol senki sem lathat……hogy miert feltem egy akar lehelethalvany mosolyt is elereszteni, amikor kizarolag nekem lett csillagos otos a matematika dolgozatom…….hogy miert ertekeltem alul es kritizaltam magamban gyengebb kepessegu/defektesebb osztalytarsaimat…….hogy miert nem szerettek a nagyszaju gyerekek mellem ulni, csak amikor dolgozatirasrol volt szo……….

persze ez akkor mind magatol ertetodonek tunt.

 

gimiben (ahol szinte elsokent volt pasim a tobbiek kozul) szinten kituno tanulo de mar a negyedik ev vege fele elofordultak tortenelem-orai elszunyokalasok…..es tetofokul – barmifele otletvezerlestol mentesen – a leheto leglehetetlenebb palyavalasztas, amelynek koszonhetoen sikerult 4 es fel foiskolai evet sikeresen elpocsekolnom az eletembol. nyilvan idovel rajottem, hogy a szallodamenedzsmentnek es nekem nem sok kozunk vagy egymashoz, de ugye amibe belekezdek azt vegig kell vinni mindenaron…….

 

anyummal ekkorra kezdtek tetofokara hagni a mindennapos osszetuzesek. apukam sosem volt, fel eves koromban megfosztotta magatol az eletet, valamint tolem a lehetoseget, hogy ne csonka csaladban kelljen felnevelkednem. anyum kb ettol a ponttol kezdve alkoholfuggo, kezdetben mersekelt  majd egyre durvabb mereteket oltve. testverem nincs, anyum uj elettarsa – egy igencsak manipulativ ferfi szemelyeben – anyam egyre inkabb kifejlodott diktatorikus szemelyenek alarendelte es behodoloja, mara nagyon beteg ember es szenvedi a buneit, anyum az apoloja. sikerult elerniuk amit elterveztek, lehetetlen es kibirhatatlan viselkedesukkel eluldoztek otthonrol. ami nem is nagy baj, mert ha maradok, akkor vagy 1.nem kepeznem ma az elok sorat, 2.bortonben ulnek. nem irigylem oket, de reszvetet sem erzek irantuk. senki irant sem erzek reszvetet.

 

evek ota “menekulok” otthonrol, az elejen alberlet, majd kulfold kovetkezett. onfenntartasnak es tapasztalatnak mindenkepp hasznos, 3 eve barcelonaban talaltam meg  a helyem, ott elso naptol fogva ugy ereztem vegre onmagam lehetek.

 

megfekezhetetlen kilengeseim az evek soran kulonbozo formaban jelentkeztek, a keson kezdett de boven bepotolt ejszakai bulicsapongasok meg belefertek, de a

hihetetlen merteket oltott szerencsejatekozast mar nem tudtam elfogadni. gyuloltem, amikor arra lettem figyelmes, hogy ujdonsult “barataim” a kaszinok torzstagjai kozul kerulnek ki. voltak olyan napok, amikor hatszamjegyu osszegeket vesztettem, de nem anyuka penztarcajabol, hanem a rendszeres megtakarotasaimbol, albipenzembol….mara mar csak szanalommal gondolok vissza erre a korszakra.

bolti lopas mindennapos reszet kepezte az eletemnek, nem az ertek hanem az adrenalin miatt. vicces, de sokkal nagyobb oromet valt ki ezen elcsent targyak hasznalata, minthogy azokat a sajat penzembol kellene megvennem.

az onvagdosasra sosem voltam kepes, nem is leszek. mindent veget veto gondolatok azonban az utobbi idoben egyre tobbet fordulnak elo.

 

hirtelen vezerelt otletek mindig is jelen voltak, szeptemberben megismertem barcelonaban egy argentin fiut, ra 2 hetre megvettem a repjegyem amivel egyutt jottunk ki buenos airesbe. szinte mindent feladtam erte, de megismerkedesunk masodik napjan tudtam, hogy az ilyen pasi egyszeri es megismetelhetetlen. erre az egyutt toltok napok csak helyesloen bolintanak. viszont ugye van ez a dolog nekem…..es felek, hogy ha nem kezdek vele surgosen valamit, akkor kikeszitem ot is. szegenynek mar parszor sikerult a semmibol jott duhkitoreseimet megtapasztalnia, es ilyenkor egybol magat okolja…nem tudom, hogy mondjam el neki, hogy van nekem valami, ami miatt maskepp mukodik az idegrendszerem……nem akarok gyengenek es betegnek feltunni elotte, illetve otletem sincs, hogy itt kihez fordulhatnek segitsegert. ha valahol, akkor otthon, anyanyelvi kozegben tartom elkepzelhetonek a fenti es egyeb tuneteim kezeleset.

 

hetek ota kezdtem az oldal olvasasaba, mostanra vegeztem be az osszes cikket/hozzaszolast. talan akad valaki, aki hasznos tanaccsal tud ellatni, vagy egyszeruen csak meghallgat.

jo ejt mindenkinek. ja es bocs,ha tul velos lett^^

#4975 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.03.13. 05:09

Méh pempő kevés, kígyóméreg vicc.

Mikor jössz MO-ra ?

#4974 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.03.13. 05:06

Addig nehéz a megbocsájtás, amíg nem beszélsz a problémáidról és nem éled meg újra azt. Persze már nem az eredeti szituációban, hanem egy megértő, elfogadó, emberi érzésekkel megnyilvánuló emberi közösségben.

Erre jó a pszichodráma, ahol kifejezheted dühödet, haragodat, változtathatsz azon, amit akkor nem tettél meg. Az ilyen drámákban megharcolhatsz a másikkal, fizikailag  kitolod a térből. Így felszabadulsz, növekszik a küzdő szereped, nem lesz benned egy belső rendőr, tudatod felszabadul és sikerül megbocsájtanod.

#4973 alabama hozzászólása: 2011.03.13. 01:17

nem vagyok gyogyszerparti, amikor a negyedik fele bogyokurat kezdtem el es az vagy remegoro/rezgo- vagy almossagi rohamot produkalt, azt mondtam, h ebbol eleg.

mehpempot is ettem egy darabig de semmi hatas. viszont most elkezdtem ismet jogazni. kigyomereggel meg nem talalkoztam.

megbocsajtas nehez lesz, minel jobban agyalok a tortenteken, annal tobb serelem kerul a felszinre.

#4972 rabbi hozzászólása: 2011.03.12. 17:28

Itt neha beteved egy-egy kobra a varosokba,a kornyezo lakhatatlan hegyekbol.Szerintem a harapasa nem egeszseges.

#4971 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.03.12. 17:11

Szerintem legjobb a kígyóméreg. Az tuti recept :D

#4970 sebestyen89 hozzászólása: 2011.03.12. 16:55

Szerintem mindenkinek más segít. Amit nem érdemes kipróbálni az a gyógyszer. Viszont az omega3 + méhpempő + nyers vega táplálkozás jó indulás.

#4969 rabbi hozzászólása: 2011.03.10. 16:42

Kedves Alabama!

Kerlek fejezd ki parod iranti erzeseidet minden lehetseges alkalommal,es modon,valamint azt,hogy ezt nem tudod meg mindig megtenni,a gyermekkorodban szerzett lelkiseruleseid miatt.Ha tudja mivel harcolsz,harcostarsad lehet.Este irok bovebben,de most sietek dolgozni.

#4968 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.03.10. 15:46

Kedves alabama !

Nem másoknak szeretnék megfelelni, és magamnak sem. Csak tanultam anatómiát, belgyógyászatot, neurológiát, pszichológiát, reumatológiát, orthopédiát, bőrgyógyászatot, gyógyszertant, csecsemőgondozást, elsősegélynyújtást…

Halak jegyben született nő vagyok talán ebből adódik, hogy emocionális empatikus csendes őrült vagyok.

 

 

Sokat segíthet mindenkinek, ha állapotukért nem a körülöttük lévő külvilágot okolnák azért ami velük történt, mert addig képtelenek élni igazán. Az együttműködés, a tisztelet, a megbocsájtás, az elfogadás és szeretetet mind alap ahoz, hogy egészségesek legyenek az emberek.

Köszönöm ezt az őszinte történeted.

#4967 alabama hozzászólása: 2011.03.10. 15:06

Kedves Ikszypszilon!

Masodik hozzaszolasodat valahogy jobban tudtam ertekelni, remelem a magad es nem a masoknak valo megfelelni akarasbol keletkezett.

Mindenekelott anyumat hibaztatom a tortentekert, es hogy sosem lesz kepes beismerni az okozott lelki torest. Ha rajtam mulna, kotelezove tennem leendo anyak szamara a gyermek-/ifjusagpszichologia alaposabb tanulmanyozasat. Miutan elvesztette gyermeke edesapjat, en maradtam neki egyetlen remenye, ugy erzem kihasznalta gyermeki artatlansagom es feltetel nelkuli szeretetem mivoltat, amikor pedig latta, hogy szeretetem mas szemelyekkel is megosztom, mondhatni eldobott magatol.

Parom hihetetlen merteku turelemmel es megertessel rendelkezik, osszes eddigi kapcsolatom kozul ovele ertem meg magam a legjobban, annak ellenere, hogy az enyemtol nagyban elteru kulturat kepvisel. Nem is attol felek, hogy kirobbanasaimmal elveszitem, hanem attol, hogy torest okozok benne…

Szep napot neked!

#4966 alabama hozzászólása: 2011.03.10. 15:04

Kedves Rabbi!

Kicsi koromban imadtam anyumat, o volt mindenem, nem is volt kifejlodve az ertekrendszerem. Aztan jott a “szabadsag kora” es nem birtam elviselni, hogy folyton kontroll alatt probal tartani (o szuz, en vizonto biztositotta remek kombo kovetkezteben). Tobbszor is egymasnak mentunk, hajtepes, verekedes, kurvanak nevezett amiert 2 eve tartos kapcsolatban voltam, egyszer megfenyegetett hogy megol ha meg egyszer beszolok neki. Egyszer annyira kiakasztott, hogy teletomtem magam nyugtatokkal es korhazi detoxon kotottem ki.

Szamtalan modon megalazott barataim es csaladtagjaim elott, persze ezek az esetek nem tudatosultak benne, “poen”-nak szanta de sosem fogok tudni megbocsatani neki. O mar nem emlekszik ezekre, engem eletem vegeig elkisernek.

Masik nagy robbanaspont a parommal valo szexualis egyuttlet. Imadom es a fizikai/lelki vonzalommal semmi gond nincs, viszont egyuttlet kozben/utan eluralkodik rajtam a kiszolgaltatottsag erzes, csak elvetve tudom elvezni az alkalmat. Ez mindig is igy volt.

Sajnos jellemzo ram, hogy amikor elveszitem a kontrollt, magamba zarkozok es nem vagyok kepes ill. hajlando verbalisan kifejezni erzeseimet, sokszor a celtalan es sajat magam ellen iranyulo haragon kivul nincs is mit kifejeznem. Ilyenkor csak az faj jobban, amikor latom rajta a teljes ketsegbeesest.

Koszonom kommented.

#4965 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.03.10. 04:14

Szia Kedves alabama !

A körülötted lévő világot, Édesanyádat, barátaidat, ismerőseidet okolod-e azért ami veled történik ?

Mindaddig amíg az önismeret és az önértékelés területén nem raksz magadba rendet, adig csak nagy ” tanítókat ” kaphatsz. Könnyen lehet, hogy párkapcsolatban egy olyan partnerre találsz, aki rámutat a bennedlévő ellentmondásokra, elfojtásokra, gyermekkori sérülésekből, szülői neveltetésből adodó komoly blokkok lenyomataira. Ha ezeket helyre teszed, az életedet hatékonyabban és boldogabban éled.

Ezt kívánom, tiszta szívből Néked !

#4964 rabbi hozzászólása: 2011.03.09. 16:00

Kedves Alabama!

Nem vagy valoban hetkoznapi eset,de kulonlegesseged adja ertekedet.Duhkitorseid jelzik,hogy van benned erzes pozitiv,es negativ iranyban.A gondod,a tul kontrollaltsagod.Ha sikerulne erzelmeid kifejezned a keletkezesuk idejeben,azt egyszerubben tudnad kontroll alatt tartanod,mint a felgyulemlettet.Kerlek irj a kirobbanasok korulmenyeirol!

#4963 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.03.09. 11:32

Értem…

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close