Pánikszerű betegség

2011.03.10. 07:30

Sziasztok!

A dokim megállapította a következő tünetekből, hogy pánikszerű betegségem van, nem azt mondta pánikbetegség, csak annyit, nem akarja nevén nevezni a gyereket.

Kaptam gyógyszert, gyógyszereket, nemcsak erre a betegségre, mert más pszichés eredetű kórban is szenvedek, de nem igazán használ.

Azt érzem mintha ülne valaki a melkasomon, nehezen kapok levegőt, leizzadok pillanatok alatt, és ájulásszerű érzés fog el. Egyszer marha nagy tömeg volt, amikor tömegközlekedtem és le kellett szállnom, mert nem bírtam tovább.

Szerintetek ez pánikbetegság?

 

#5007 Kisprucsok hozzászólása: 2011.03.16. 06:32

Kedves XY :)

Az jó persze, hogy orvosi felügyelet alatt voltam. Viszont volt amikor szívesen mentem volna terápiára, eltölteni az időt és nem volt rá lehetőség. A gyógyszerszedést meg a betegség belátását nem volt könnyű elfogadni.

Jó, csak uyge különbözó életkorban jelentkezik a nőknék a változókor valakinek hamar valakinek később, az meg azért hol van még :)))?

A fiatal anyukával kapcsolatban nem írtam semmit, oka van.

Inkább én örülök, hogy itt lehetek Veletek :)

#5006 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.03.15. 14:58

Kedves Kisprücsök :)!

Szerintem hatásosak voltak ezek a kórházi intézmények, még akkor is, ha nem önszántadból feküdtél be. Egy-egy skrizofén jellegű időszak jelentkezésekor jó, hogy ott voltál és orvosi felügyelet mellet minél elöbb kiszabadultál e kínzó lelkiállapotból. Elfogadtad, hogy erre a betegségre gyógyszert kell szedned, amit beállítottak neked. Hasznos tagja lehetsz így a társadalomnak és aktív munkát is végezhetsz. Jó hír, hogy ismerek olyan pacienseket, akik a változókor után kigyógyúltak ebből a betegségből, illetve fiatal anyukákat is.

Örülök, hogy itt vagy velünk és kinyitottad a szárnyad. Azzá válltál, aki vagy. Kedves :)

 

#5005 Kisprucsok hozzászólása: 2011.03.15. 07:09

Kedves XY:) !

Mióta beteg vagyok ( 7 éve), azóta 8 alkalommal fekdtem kórházban. Szerintem nem hozott különösebb eredményeket, a gyógyszert itthon is be tudom venni, és ahol az utolsó 5 alkalommal voltam (ami ugye az állandó lakóhyel szerinti kórház) nem volt terápia.Hogy orvosolni tudják-e? Ezalatt mit értesz? Azt tudom, hogy a gyógyszert végérvényenyesen szednem kell, és maximum tünetmentes maradhatok.

 

#5004 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.03.13. 18:07

Kedves Kisprücsök :) !

Hányszor feküdtél pszichiátriai intézményben, hogy orvosolni tudják ezt a három betegségedet ? Milyen eredményeket hozott, szerinted ?

 

#5003 Kisprucsok hozzászólása: 2011.03.13. 14:53

Szia Rebeka!

Nekem ez a pánikszerű betegség csak most jött, ezen kívűl viszont vannak egyéb pszichés betegségeim mint a bipoláris depresszió és a skizofrénia. Szóval pl. a nyugtatót akkor is szednem kéne ha nem lenne a pánikszerű betegség

#5002 rebeka hozzászólása: 2011.03.12. 22:50

Szerintem felesleges pszichés problémára gyógyszert szedni, max a nyugtató segítene de még az se nagyon valószínű. A legnagobb orvosság szerintem egy kineziológus vagy egy pszichológus lenne. Nekem is volt egy pánik rohamom (hiperventilláció) és nekem is a pszichológust ajánlották. 17évesen azért hát nem tudom… (:  Szerintem gondold át ezt a két területet és sok sikert! (:

#5001 abigel hozzászólása: 2011.03.10. 13:21

Szia Kisprucsok!

Igen, az az egyik tipikus jele a pánikbetegségnek, de szerencsére – én azt gondolom – még visszafordítható a dolog. Nekem is hasonlóak jelentkeznek egy egy stresszhelyzetben…úgy érzem nem kapok levegő, megfulladok, aztán nagyon nagyon figyelek a légvételekre, és lassan helyreáll az egész…megygyőzöm magam, hogy ez “csak” egy nagyon nagyon rossz érzet, de semmi köze a valósághoz…próbáld meg, hátha sikerül neked is…

A

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close