roham

Téma címkék:
2011.03.15. 15:22

Születésemkor egy hétig nem nyílt ki a szemem. Négy éves koromban önhibámon kívül forró húsleves borult a bal vállamra, amit többször plasztikáztak. Általános iskolába jártam, amikor egy orvosi vizsgálaton észevették a kancsalságot. Szakmunkásvizsgát megelőző hónapban éjszakai epilepsziás rohamom volt. Az első munkahelyemen nem tudtak róla, mert mindig otthon és éjszaka volt rohamom. Második és utolsó munkahelyemen az ott töltött második évben nappali rohamom volt kétszer, ebből egy a munkahelyemen. Azonnal elbocsátottak. Ezt nehezen tudtam feldolgozni. Az óta rokkantnyugdíjas vagyok. Mindkét szememnél bal oldali látótérkiesés van, ami nagyon zavar. Két éve jelentkezett nálam a rohamtól való félelmem idegen környezetben, nagyobb tömegben.  A buszon bezártságérzetem van és ez növeli a rohamtól való félelmemet. Nincsenek barátaim, az állapotom miatt nem tudok kapcsolatot kialakítani. Kisebbrendűségi érzésem van.  

#5250 Kisprucsok hozzászólása: 2011.03.16. 06:24

Szia Gyuri!

Jó sok mindenen mentél keresztül. Kisebbrendűségi érzeésem meg önbizalomhiány nekem is van. Nekem sincsenek barátaim, az élettársam az egyedüli aki kitart mellettem akire számíthatok.

Ha úgy gondolod én is adok egy emailcímet(mint ahogy Abigél is tette), ott ynogodtan levelezhetünk, beszélgethetünk, elmondhatod mi bánt stb. A cím: ludmilla02@freemail.hu

#5249 abigel hozzászólása: 2011.03.15. 19:55

Kedves Gyuri!

Szeretem ezt a nevet…:))) Kiderült a vizsgálataidból, hogy mik okozzák a rohamokat? Jártál-e olyan szakembernél, aki arra tanítja az epilepsziásokat, hogyan érzékeljék, hogyan és milyen jelekből vegyék észre, ha jönnek a rohamok. Gyógyszer mellett is vannak rohamaid? Ha nincsenek, mikor volt az utolsó? Naplózol? Az epilepszia melyik típusába kategorizálták a tiéd?

Természetes, hogy félsz a rohamoktól, főleg attól hogy pl az utcán törnek rád…ha jól be van állítva a gyógyszerelésed, akkor elvileg nem lehetnek rohamaid. Ezt a félelmet kell legyőznöd önmagadban, ehhez tudsz valamilyen segítséget kérni, pl pszichológus…csak mert a szorongás is kiválthat egy rohamot, ami egyébként nem jött volna…

Barátaim nekem sincsenek…az a szó hogy barát…sajnos a mai világban kezd ismeretlenné válni. Van egy társam…ez elég…Szerintem nem szabad bezárkóznod, társat biztosan tudsz találni, mert van valaki a világban, aki rád vár:)))…tényleg…biztos vagyok benne!!!

Önmagunk legyőzése a legnagyobb győzelem! Küzdj te is, mert megérdemled, hogy egy szerető, gondoskodó társat találj!

Kíváncsian várom válaszod, ha ide nem szeretnéd, akkor abigel.1@freemail.hu a mailom.

Nagyon-nagyon sok erőt kívánok neked!

abigél

#5248 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.03.15. 15:59

Kedves Gyuri !

Hosszú szőkehajú, zöld szemű, karcsú testalkatú csinos nő vagyok. Van egy 12 éves lányom. Parterkapcsolataimban gondoskodó, megértő, jó társ, jó szerető voltam. Gyermekemnek jó édesanyja. Laburatóriumi vizsgálataim jók. Előzményeimhez tartozik orr és garatmandula műtét, véletlenszerű atropin ( nadragulya ) mérgezés, hallásjavító fülműtét, spontán vetélés, meghalt egy babám a terhességem negyedik trimeszterén, koraszülés, gyermekem édesapjának elvesztése, cudar gyermekkor, kevert szorongásos depresszió, pánikbetegség, agorofóbia.

Convulexet kell szednem. Migrén és epilepszia elleni gyógyszer készítmény. Soha nem voltam epilepsziás, fejem nem fáj. Ha abbahagynám szedését, epilepsziás rohamom lenne.

Nincsenek barátaim, azt mondják hülye vagyok. Úgy tartják, az ilyenek társaságát ne is keressem, megsem érdemlik, hogy  velük szóba álljak.

Van gyermekem, otthonom, egészségem, önbizalmam. De társam nekem sincsen, függetlenül attól, nem érdekel, hogy legyen megértő, jó fej, legyen jó küseje és jó munkája. 

Most ezt dobta a gép !

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close