Sosem kérdeztem, miért pont én?

Téma címkék:
2011.03.20. 13:43

Sziaszok kedves fórumozók!

Sokat gondolkodtam hogy elmondjam e -leírjam e a történetemet mert nem akartam tudomást szerezni arról ami velem történik, hisz amiről nem beszélünk az nincs is, tartja a közmondás ami persze messze nincs így.

26 éves vagyok, mostmár, mert amikor tavaly szeptember közepén megtudtam hogy rosszindulatú daganatom van még csak 25 voltam. Azt gondolná az ember hogy nincs jelentősége ennek a különbségnek de még is van, hisz a fenébe a méhnyakrákhoz túl fiatal vagyok. Gondoltam, aztán persze rájöttem hogy nem válogat.. Egyből arra kértem az orvosom hogy mentse meg a méhemet bármi áron( 7 cm es dagantom volt ) hisz még nincs gyerekem és nagyon szeretnék. Már a párommal mindent elterveztünk a neve is meg volt a babynek.

Kaptam két kemoterápiát műtét előtt, mosolyogva jó kedvel mentem a kemoterápiás orvoshoz ami a másodiknál már alábbhagyott, de tudtam hogy mi a célom, és a fájdalom sem tántoríthat el tőle. November 29-én kés alá feküdtem, 4 órás műtét után, a páromtól megtudtam, a méhem megmaradt. De mivel már elég jól ismerem láttam, hogy valami nem stimmel. Mint utólag kiderült az oka a méhem megmaradásának csupán az, hogy a rák annyira be van ágyazódva hogy még ő magát sem tudták kivenni, nem hogy a méhemet. “Csak” a nyirokmirigy áttétet tudták eltávolítani. Mondanom sem kell fogalmam sem volt róla hogy még ezzel is “gazdagodtam” .Tehát irány további kemoterápiára és sugárkezelésre. Ez karácsony előtt történt másfél héttel, és úgy voltam vele hogy semmi és senki nem veheti el ezt az ünnepet tőlem, főleg hogy ez a kedvencem. :-)

A harminc centis vágásommal sétáltam  hogy mire eljön a nagy nap süthessek és főzhessek a családomnak.Mondanom sem kell életem legszebb karácsonya volt. Aztán január 12 én szintén kicsit megtörve de bátran mentem a sugaras dokihoz, hisz a cél még mindig ugyan az, a gyerek. Megállapított 28 sugarat és még 6 kemót mellé. Ha minden igaz nem lesz szükség újjabb műtétre ahol teljesen kipakolnak. Mikor megkérdeztem hogy körülbelül még is mikor vállalhatok gyereket, azt mondta hogy SOHA!!!!!!! Ha csak csodák nincsenek.Ekkor azt mondtam neki hogy akkor én leszek az a kivétel. Tudom sokan azt gondolják hogy álmodozom, de könyörgöm mi viszi előre az embert ha nem a remény és az álmok. Gondolkodtam az adoptáláson is természetesen, de a jelenlegi célom hogy ne műtsenek meg még egyszer, hogy tovább reménykedhessek…

Elnézést ha rosszul fogalmaztam, de fél évet próbáltam pár mondatba foglalni.

Ennek ellenére, mindig legyen valami célunk nem kell hosszútávra tervezni, és sose kérdezzük meg magunktól miért pont én, mert a válasz úgy is az lesz : Csak…..

#5376 ferenc57 hozzászólása: 2011.11.11. 07:32

Szia! Nekem van információm!!!   Keress meg légyszíves.

fmatkovics@gmail.com

Kösz.   Segítünk.

 

#5375 szutra hozzászólása: 2011.04.24. 08:58

Kedves Vini!

Sok sikert kívánok a rákkal szemben folytatott harcodban! A Te életedről, gyógyulási módszeredről csak Te tudsz dönteni. De érdemes odafigyelned azokra a tapasztalatokra, amelyet azok szereztek, akik már sikerrel megküzdöttek a rákkal.

Figyelmedbe ajánlom a következő oldalt: http://egeszsegforras.shp.hu

És egy biztató idézet erről a weblapról:

„Elvileg 1981. júniusa körül meg kellett volna halnom rosszindulatú melanomában, amely a rák egyik leggyorsabban terjedő fajtája. Ma egészséges vagyok a szó legteljesebb értelmében: nemcsak nem vagyok beteg, hanem nagyon jól érzem magam, és rengeteg energiám van. Amikor 1980. vége felé kiderült, hogy továbbterjedt a rákom, mellesleg cukorbajban, kezdődő izületi gyulladásban, gyakori migrénben és krónikussá vált foghús tályogban is szenvedtem. Ez a sok betegség mind elmúlt. Olyan érzés ez, mintha a második ifjúságom élném. A ráksebészeti beavatkozás során megcsonkítiott jobb lábam nagyrésze visszanőtt. Orvos barátaim szerint az ilyen fokú regenerálódás lehetetlen, és én hiszek is nekik, kivéve, hogy épp e lehetetlenségen járok minden nap. Testem gyógyulásával párhuzamosan átestem egy belső változáson is, amelynek során sok félelmemet, terhemet és elavult értékemet elvetettem, úgy, hogy ma szabadabb és teljesebb embernek érzem magam. Sokkal kevesebbet aggódom és sokkal többet nevetek, mint azelőtt. Mert ha az ember eljutott egyszer élet-halál mezsgyéjére, majd visszatért egy dúsabb életbe, akkor attól kezdve nem is képes többé aggodalomra.
Az én életemet a Gerson terápia mentette meg…”

 

#5374 vini hozzászólása: 2011.04.24. 08:35

Kedves Nicole!

Az álmok, mint mondottam viszik előre az embert. Vannak reális és irreális álmok. Jelenleg úgy tűnik mintha egy irreális álmot kergetnék, de ezt majd egy pár év múlva fogom megtudni, mondjuk a következő 10 évben, addig viszont reálisnak tűnik hisz még nem szembesültem azzal, hogy nincs lehetőségem tovább reménykedni. És miért is ne éljem le úgy a következő tíz évemet, ha isten vagy az élet is úgy akarja, ahogy jól érzem magam benne. Ráérek majd akkor összeomlani.

#5373 vini hozzászólása: 2011.04.24. 08:27

Kedves Szútra!

Az az igazság, hogy én csak egészségesen hiszek az alternatív gyógymódokban. Úgy gondolom persze ez csak az én privát véleményem, hogy ha lenne bármilyen mód amivel megszűnhet a rák, arról mindenki tudna, és nem kellene kemó, meg sugár. Mert akárkit kérdezek a gyógyulás tekintetében más lehetőségekről, kiderül hogy mindenkiben a közös a kemoterápia és a sugárkezelés. Persze nem vonom kétségbe hogy segít valamit, de szerintem csak annak akinek még nem előrehaladott állapotban van. Ennek ellenére, igyekszem sok gyümölcsöt, zöldséget enni, meg növényi eredetű vitaminokat szedni, valamint céklalevet inni. De leginkább az agyamban döntöm el, és mondom nap mint nap hogy meg fogok gyógyulni, és lehet egyszer gyerekem. Hogy be fog e válni? Nemtudom. Aztán lehet hogy megváltozik a vélemény és egy új életet kezdek.

#5372 nicole92 hozzászólása: 2011.04.23. 23:01

Kedves Vini!

Sok erőt egészséget kívánok és kivánom a sikeres kismamaségot miahamarr neked! csodás a felfogások és az álmok nagyon is jó dolgok persze megengedett mennyiségben:)

Sok szeretettel:Nicole

#5371 nicole92 hozzászólása: 2011.04.23. 23:01

Kedves Vini!

Sok erőt egészséget kívánok és kivánom a sikeres kismamaségot miahamarr neked! csodás a felfogások és az álmok nagyon is jó dolgok persze megengedett mennyiségben:)

Sok szeretettel:Nicole

#5370 szutra hozzászólása: 2011.04.23. 19:45

Kedves vini!

Igenis vannak csodák, és léteznek alternatív gyógymódok is.

Ha tényleg ennyire elszánt vagy, érdemes lenne megismerned a Gerson terápiát. http://www.gerson.hu

Ez egy nagyon sok kitartást – és sajnos pénzt – igénylő terápia, de eredményes. Egy ismerősöm ezzel gyógyult meg áttétes rákból.

#5369 vini hozzászólása: 2011.03.21. 19:18

Köszönöm mindenkinek  a bátorítást. :-)

#5368 revi11 hozzászólása: 2011.03.21. 08:22

Kitartást kívánok Neked,és azt,hogy soha ne add fel,hiszen még élsz.Amíg élünk,remélünk,tartja  a mondás,és a dolgok sokszor fejben dőlnek el.Fiatal vagy még,és bizony hallottunk már érdekes dolgokról az életben,miért ne lehetne nálad is ˇ”csoda”?Lesz,csak bízz magadban,és ne add fel,lélekben veled vagyok.

Évi

#5367 JagMag hozzászólása: 2011.03.20. 18:32

Legy makacs!!!! Csak ne add fel!!!!

Ha megsem tudnal sajat gyermeket vilagra hozni, te attol meg ugyan olyan teljes erteku ember maradsz!!!  Elhettek a paroddal meg nagyon sokaig boldogan!!!

Azert is kell magadat rendbe tenni ezen a teren lelkileg, hogy a parod, de fokent te, ne ennek az arnyekaban eljetek meg akar ev tizedeket is! Gondolj bele, mennyi megoldas lehet!!! Mindenkepen fell kell allnod, mert van egy parod is akinek nem mindegy, hogy te hogyan elsz, mert esetleg  boldogtalan vagy es lehet, hogy o is szenved, eppen ugy mint te!       Ahogyan te sem, ugy o sem erdemli meg ezt a sosrstol! Ne gondolkodj a dolgon most mar tul sokat!!! Eld az eleted, legy eros, vidam, a sors majd bolcsen megoldja a helyzetet.                                                                     Mint az en csaladomban is.   A lanyomrol mindig azt hittuk, hogy sohasem lessz babaja, mert 19 evesen meg nem menstrualt soha.

Mikor meg nem tudtuk, hogy mi van, csak furcsa jelek mutatkoztak, (pocak inkabb befele, mint kifele not volna :)), semmit nem lehetett latni, orvoshoz fordultunk, hogy valami nincs rendben a lanyommal, azt mondta 2 orvos is, hogy meheben daganat van, az boritja fel a hormon haztartasat.               Mar mindenfele kezelest eloirtak, kemo, hormon, meg egyebek. Amikor egyszer csak, az akkor 5 honaposnak megfelelo egeszseges magzat megmozdult. Vagyis az orvosok altal diagnosztizalt daganat. :)) Hat igaz, ennek mar 14 eve.  A “daganat” gyonyoru, okos tunemenyes srac lett, akarcsak a tobbi ilyen es hasonlo koru sracok!!! :))

Bar mi megtortenhet! A termeszet bolcs, csak higgyel benne es tedd amit tenned kell!

Hosszu boldog eletet kivanok nektek!!!

 

#5366 rabbi hozzászólása: 2011.03.20. 18:03

Talan 6 eve tortenhetett.En kint jartam Amerika allamait,es egy alkalommal batyammal szerettem volna beszelni telefonon.Sogornom vette fel a telefont.Hosszan beszelgettunk batyam rettenetes fajdalmairol,amit a ket combnyak elkopasa ,es gerincserve miatt kellett elszenvednie.Vartak a mutetek idejet.A szenvedest,es a haszontalansag rettenetes gyotro erzeset batyam idonkent-talan 2 hetente-nagy mennyisegu alkohollatl probalta eluzni.Sogornom-nevezzuk most Katinak-szorongva panaszolta,hogy felti batyamat az alkoholizmustol.Az valoban komoly veszelyt jelentett.Sokat gondolkodtam a probleman.Javasoltam Katinak,hogy segitsen batyamnak munkaterapiaval.-Munkaterapia?Az meg mi fan terem?-kerdezte.-Keress neki olyan munkat,amit el tud latni,es szereti is!-javasoltam.-Dehisz nincs szuksegunk,hogy munkaval kinozza magat a fajdalmai felett!-mentegetozott.-Tudom,hogy boven eleget keresel igazgatoi munkaddal,s az o jovedelmere nincs szuksegetek,de neki szukseges,hogy ertekesnek erezze magat!Egy ferfi nem birja elviselni,ha haszontalan!-Hogy mondhatsz ilyet,hogy ferjem,gyermekeink apja haszontalan!?-formedt ram Kati.-Nem en allitom ezt,hanem o erzi igy,hisz ismerem a batyamat.Keress olyan munkat,amit szeret,es el tud vegezni betegen,fajdalmaival is!Amig dolgozik,nem lesz ideje fajdalmaival torodni,es alkoholt fogyasztani.Van eleg ismerosod,hisz nepszeru ember vagy,es penzed is van,ha az o munkaja beret neked kell fizetned.-Meg en fizessek,hogy dolgoztassak a ferjemet?-meltatlankodott.-Igen.Ha nem akarod,hogy gyermekeid apja tonkre menjen az alkoholtol,es a haszontalansag gyilkos nyomasatol,ezt kell tenned.-Fura elkepzeles.Meg meggondolom.-Nehany hetmulva talalt egy neki valo munkat.Hatvegeken munkasokat kellett szallitnia 500km-rol oda,s vissza.Batyam eszmeletlenul jol vezet,es imad vezetni.Vege lett a sarga foldig valo ivaszatoknak.Bar muanyagra csereltek mindket combnyakat,a gerincserve elhelyezkedese miatt fajdalmai megmaradtak.A mutetek idejen mast vettek fel a mikrobusz vezetesere,de talaltak egy alapitvanyt,ahol szinte kizarolag rokkantak dolgoznak,es ott lett sofor.Imadja a munkajat batyam,s minden nap otthon aludhat.A vezetes miatt pedig nem ihat,de minek is inna,hiszen jozanon is boldog lehet.

#5365 JagMag hozzászólása: 2011.03.20. 18:01

Erot, egeszseget, kitartast!!!

#5364 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.03.20. 14:43

:*!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close