Betegségem története

2011.03.27. 07:03

2008.11.04.Ízületi gyulladásom lett nagyon fájt a lábam és a kezem. Elkeztem járni jóformán naponta a góc kutatásra mindent megvizsgáltak nem találtak semmit, csak a gyulladást.Ezer helyen voltam szedtem a gyógyszereket mire a gyomrom is tönkre ment de semmi baj kaptam arra is gyógyszert. Aztán a májam mutatott rossz adatokat de az csak a gyógyszerek miatt. Azt mondták avval nem kell foglalkozni. Kitalálták,hogy a mandulámat ki kell szedetnem.Kaptam idő pontott a kórházba, de mikor megjelentem a műtétre kijelentették,hogy az orvossal megszúnt a szerződésük és nekem nincs műtétem. Jártam napi kezelésekre délután munka után de semmi javulás. Evvel betelt a pohár elmentem más hová.

 

2009.08.12.Elkezdtem előről mindent,de ez a doktornő törödött velem. Ha nagyon fájt itt legalább kaptam injekciót ami egy darabig csökkentette a fájdalmat. megállapitották, hogy rheumatoid arthritis-em van de a rossz máj értékek miatt nem kaphatok bázis terápiát. A belgyógyászom akihez maszek uton jártam csak rázta a fejét. Az ORFI-ba is befektetett a doktornő. Aztán kivetettem a mandulámat amivel nagyon megszenvedtem. Semmi javulás. Aztán a reumás doktornő rákérdezett, hogy a belgyógyász megnézte-e  a vírust. Ezekután kiderült,hogy Hepatitis C vírusom van. Mentem tovább a hepatologushoz vérvétel meg egyébb. Megbeszéltük,hogy 2011.márc.24-én elkezdödik az interferon,ribavirin kezelés. Elmentem felvértezve,megbarátkozva a mellékhatásokkal, erre kiderült,hogy nem kaphatom meg a kezelést, mert az izületeim nagyon be vannak gyulladva az immunológus bázis terápiával együtt ajánlja. Most vissza kell mennem a ízületeshez egy levéllel. Aztán telefonon egyezkednek a sorsomról.

Volt valaki ilyen helyzetbe, vagy hasonlóba? Mi lesz ezután ? Mikor lesz ebből gyógyulás ? Ja és annyira fáj mindenem, hogy már mindent meg tennék. Talán valami diéta vagy valami gyógynövények nem segítenének ? Írjatok.

Köszönöm .Pimpa

#5534 Edith1 hozzászólása: 2011.08.07. 00:11

klmaan
#5533 klmaan hozzászólása: 2011.07.12. 21:11

Kedves Pimpa9!

Remélem a 12. heti vizsgálat jót fog mutatni! A hólyagos száj és torok nagyon kellemetlen! Azt nem írtad, hogy járul-e hozzá íz érzék zavar, mert akkor más a javaslat.

Megínt megírom a személyes elérhetőségemet, s akkor részletesebben kitárgyaljuk a helyzetet. Ami a szájban előfordulhat mellékhatás, azt én mind “élveztem”, s már egy-két ötletem is van az elviselésére, de nem mindegy, hogy a hólyagok mit eredményeznek?

Az email címem: dolgozznet@gmail.com.

Várom jelentkezésedet!

Üdvözlet:klmáan

klmaan
#5532 klmaan hozzászólása: 2011.03.27. 21:10

Szia Pimpa! Üdv duplán Sorstárs!

Hát, nem irigyellek! Valószinű, hogy ez a HCV már egy jó régi ügy és annak a szövődménye a RA .Aki évtizedek óta hordozza a vírust, az elöbb-utóbb autóimmun beteg lesz. Ha nem elöbb, akkor pont az interferon kezelés hozza elöbbre, hiszen annak is az a célja, hogy a szervezetet ellenállásra, ellenanyag termelésre ösztönözze.Na én igy jártam. Lehet, ha nem kezdem el a kezelést, akkor nincs még Sjögren szindrómám,de mivel a mellékhatások az irányba erősek, igy rendesen benne maradtam. Híába megyek bárkihez, és irogatok orvosoknak, hogy nekem megmaradtak mellékhatások, mindig az a válasz, hogy ez nem mellékhatás, hanem a HCV szövődménye.A tetejében én még negativ sem lettem, 3. kezelésem volt, s ilyenkor már kicsi az esély. Az jó, hogy neked az immunológus ajánlott kezelést, mert nekem azt irta a leletre, hogy “kezelés nem jöhet szóba az inrerferon kez. miatt, és egyébbként sem a HCV miatt” Ennyi. Mindezek ellenére el kell kezdened a kezelést, mert “első bálosként” van esélyed a negativvá válásra, és akkor a RA is javulhat, mivel a szervezetednek nem kell egyfolytában küzdeni valami ellen, pl.HCV ellen, mert nem lesz! Azt, hogy milyen mellékhatások lesznek, és milyen erősek azt csak a gyakorlat mutatja meg. Lehet, hogy semmi, vagy csekély! A minimum, hogy bízni kell és nagyon pozitiven állni az egészhez! Valamint nagyon kell a család teljes támogatása és segítése, bíztatása esetleg  a betegnek elviselése! De maradjunk pozitivek! Éppen tegnap voltam egy sorstársat meglátogatni, aki elég “gyenge vérképű” a kezelés miatt, de komoly munkát végez és teljes órában dolgozik, csládja van és családi házat, kertet gondoz. Tehát, vannak könnyü esetek-hála Istennek!

Ha  mellékhatásokat észlelsz majd,s nem tudsz mit kezdeni velük, vagy lelkileg visel meg ez az ügy, csak bártan írj és mindig akad akinek van ötlete, vagy pont megoldott egy hasonló mellékhatást. Nem tudom merre laksz, de vannak nagyon jól működő betegegyesületek, ahol sorstársak között vagyunk és mint egy nagy család ugy segítjük egymást. Itt a honlapon több regísztrált beteg van, vagyunk, akik egymással már email és telefonos kapcsolatba kerültünk, sőt már személyes találkozások is történtek. Neked is megadom az elérhetőségemet, s ha gondolod igy is kapcsolatba kerülhetünk. dolgozznet@gmail.com.  Örömmel válaszolok, vagy beszélgetek veled.

Szeretettel köszöntelek a klubban, s ha már igy alakult a sorsunk, fogjunk össze, és tegyünk meg mindent amit tudunk magunkért és egymásért!

Üdvözlettel: Klmáan

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close