Ganglion életem végéig :(

Téma címkék:
2011.04.01. 12:27

Sziasztok!

Nekem kb 14 korom óta van ganglionom, most harminc vagyok, mindkét csuklómon. Már négyszer műtötték összesen mindkét kezemet. Most is egy kb egy pinpong labda nagyságú van a jobb csuklómon, amit már három éve megint meg kellett volna műteni! Olykor előfordul, hogy zsibbad az egyész karom,ez elviselhetettlen. Azt mondta az orvosom, hogy életem végéig műteni kell majd a csuklóimat mert mindig kiújulnak, és sajnos ez így van.

Gyengék a kezeim, sajnos két kiló krumplit nem tudok úgy megpucolni , hogy ne zsibbadna, fájdulna meg a karom. Fizikai munka nálam kizárva,mert nem bírnám ki!!! Most, hogy megírtam ezt a pár sort is nagyon fáj már!

Kitartást mindenkinek!!:)

#5643 edi46 hozzászólása: 2011.04.02. 15:42

Szia!

Egy külföldi orvosi lapban azt olvastam, hogy a ganglion véglegesen megszüntethető olyan műtéttel, melyet altatásban végeznek, és a lényege az, hogy az adott kéz vérellátását “szüneteltetik” a műtét idejére. Erre létezik egy meghatározott műtéti technika.

Próbálj érdeklődni orvosodnál, vagy másik orvost keresni, aki nem mond le arról, hogy végleg megszabadítson tőle.

Nekem sikerült, igaz a hüvelykujjamon úgy lenyugtatni, hogy évek óta nem tért vissza (korábban 3 műtét után negyedszerre is kinőtt). Ha érzem, hogy jelentkezni akar, bekenem egy Aloe tartalmú, izületre javasolt krémmel, és befáslizom, hogy az izületet ne terheljem. Néhány nap pihentetés után lenyugszik. Persze, a csuklóddal sokkal kellemetlenebb helyzetben vagy, hisz azokat nehezen lehet napokra kivonni a forgalomból. Még egy ujjat is nehéz.

Ne add fel!!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close