A másik oldal

Téma címkék:
2011.04.29. 13:54

Sziasztok!

végig olvastam jó pár történetet, és elkell mondjam sokáig nem értettem a személyiség zavarokat, a pánikbetegséget stb.eddig elkerült minden ilyesmi, de nem kizárt,hogy én leszek a következő. Érdekelne a borderlinos világ nem az amit általánosságban tudok. Arra vagyok kíváncsi,hogy miként élitek meg a napot, reggeltől estig, biztos e hogy nincsenek tartós kötéseitek, mennyire féltek, mennyire tudtok szeretni, vissza térnek e az életetekbe a régi emberek, és a szeretet és a gyűlölet váltja e egymást, vissza tére vagy elmúlik. életem legnagyobb szerelme egy borderlinos fiú. Sokan hőzöngenének ,hogy egy személyiség zavaros ember maga sem tudja kicsoda, mi az amiért ragaszkodni lehet hozzá, nos én azt gondolom,hogy a stabil boldogságban legalább pillanatokra önmagatok vagytok. Tudom mert megéltem. Millió álarc van, de az önfeledt pillanatokban nincs.

#6171 gyomorfekely hozzászólása: 2011.04.30. 10:28

Számomra a borderline átok volt mindig is, ma is az, hiába, hogy kialakult mellette egy másik betegség, a skizofrénia (egyebek mellett). És tényleg nem vagyunk egyformák, típusemberek, más-más keresztet cipelünk. Én pl. érintés- és testnedv-undoros vagyok. A borderline jellemzően, több esetben promiszkuózus. Már egy csóktól is undorodom, ha nyállal társul. Még mindig ott tartok, ahol 19 évesen diagnosztizáltak. A pszichológus találgatott, mi lehet a bajom; kijött egy Rorschach-teszt előtt vagy után – nem t’om – a borderline. A legintenzívebb érzés a düh, a félelem, a szeretethiány, ragaszkodnivágyás, valakihez tartozni, aki vigyáz rám. Három különböző kort éltem, élek meg: Kata így aposztrofálta; szellemileg 30-as értelmiségi, 19 éves és lelkileg max. 10 éves gyerek. Gyermeklélelknek nem kell pasi, elkezd az ember a nőkhöz húzni félelemből, a nemierőszakok következménye. Vagyunk egypáran látensmelegek. Na meg az öncsonkolás, pusztítás, öngyilkosvágy. Köszi az antipszichót, doktornéni, lesz mivel kinyírnom magam. Sajnos kifogyott a készlet még a halálom előtt. Így lehetséges az, hogy még mindig élek.

#6170 Marilyn_Monroe hozzászólása: 2011.04.29. 18:12

Szia kk77,

Szerintem borderline es borderline kozott kulonbseg van. Tudod nem lehet ennyire altalanositani… minden eset mas es mas, annak ellenere,hogy vannak kozos egyezesi pontok..szerintem mi nagyon-nagyon tudunk szeretni, mert ezt (is) intenziven eljuk meg.. en pl. nem tudom mitol lehet borderline-om, gyerekkorom tokeletes volt, innentol kezdve nem ertem akkoriban mi baj volt velem.. mert hogy volt, az tuti.. mindig is tudtam, h en mas vagyok mint a tobbiek. Minden nap mas … :) sot! minden percben borulhat es valtozhat minden!! milyen izgalmas, nem? :D amikor jo, akkor nagyon jo.. ha rossz, akkor nagyon rossz.. ambivalencia jellemez minket.. black nd white.. en nem hordok allarcot szerintem, en ugy vagyok vele h tetszik, tetszik, nem tetszik, ugy is jo..

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close