Borderline lennék?

Téma címkék:
2011.05.01. 02:35

Én nem gondolom hogy borderline lennék illetve nme feltétlenül csak valami nincs rendben. ugyh rögtön bocs ha csak feltartalak titeket. Csak kiváncsi vagyok dolgokra ugyhogy kezdésnek leirom az én történetemet.

Kisgyerekként minden kurvajóvolt, jó tanuló voltam, kreatív, 2.ban szindarabot rendztem meg irtam, stb. Van 2 öcsém, szüleim igazi felfedezettek, mikor összeházasodtak apám koliigazgató volt és ott laktak anyámmal a koleszban, most van 3 egyenként 600nm-es házunk. 23éves vagyok, az elten jogot hallgatok idén kellene végeztnem de külföldi tartózkodásaim miatt csúszok kb 1 évet.

Kb 10 évesen kezdtem el azon gondolkodni h engem örökbe fogadtak mert a szüleim teljes mértékben máshogy kezeltek mint az idősebbik öcsémet. Ez azóta is így van, de  már értem hogy én csak beccsúsztam őt meg a másik öcsémet meg már akarták úgyhogy nem várok arra hogy ez majd megváltozik. Összességébennagyon sokáig ugy gondoltam hogy minden bajom a szüleimre vezethető vissza(bulimia, vagdosás, egyéb öngyilkos próbálkozások). Aztán egy ideig azt gondoltam, hogy azért viselkedek ugy mint egy seggfej mert a vőlegényem megdugott egy 16 éves színésznőnek készülő csajt az én lakásomban, amíg apámmal síeltem. És akkor jobb is volt, mert elmúlt, egyedül lehettem, beláttam a volt kapcsolatom sikertelenségét és örültem hogy megvalósíthatom önmagam. Ez tartott kb fél évig. Azután ismét változó gyakorisággal vagyuk szarul kivéve a telet amikor folyamatosan. Ez azt jelenti hogy minden nap örülök amikro lefekszem aludni ahelyett, hogy befeküdnék egy jó forró kád vízbe zacskóval a fejem hogy ájulásig igyekezzek szétvágni a karom. Jelenleg a 4. pszichológusomat fogyasztom, még van motivációm, elvileg én úgy gondolom amikor normálsi vagyok hogy minden rendben csak néha ropssz kedvem van és ezt terápiával ki tudom küszöbölni. Csak az a baj, hogy arra amikor rossz kedvem van nem emlékszem, arra csak akkor emlékszem amikor legközelebb rossz kedvem van, amikor eszembe jut hogy a múltkori kés nme éles és másikat kéne keresni. van 2 memóriám :) Sokat iszom valószínűleg túl sokat, épkézláb kapcsolatom nem volt több mint 2 éve, a fizikai szükségleteimet időnként kielégítem. És ami a legaggasztóbb, aminél reménytelenebbet nem tudok elképzelni jelenleg, hogy nem azért akarok meghalni és nem azért gondolok erre minden kibaszott nap, mert engem valaki enm ért meg vagy a szüleim rossz emberek vagy nincsenek barátaim, hanem mert nem látok semmi jót a világban, semmiolyat ami megérné hogy akár egy perccel tovább éljek. Teljesen mindegy minden amit csinálok. Máskor pedig látom a terveimet, teszek is értük, büszke vagyok magamra, azzal az érzéssel alszom el, hogy ma megint haladtam előre. Aztán másnap úgy kelek fel hogy bemegyek a wcbe és ott ülök egész nap mert ott elég sötét van és cigizek és azt várom hogy lemenjen a nap aminek a látványa  máskor az életet jelenti. A bal karom olyan mint valami idióta kamasz fizika füzete szétfirkálva és soha nem szégyellem, semmilyen érzelem nem fűz a még gyógyuló sebeimhez. Szerintem ezek a dolgok nem normálisak.

#6182 Ikszypszilon1 hozzászólása: 2011.05.04. 11:09

Kamu, hogy 4 pszichológus nem diagnoztizálja a beteget.

#6181 SZIVarvany1 hozzászólása: 2011.05.03. 14:20

Szia Anita! Természetessen a diagnózisra és az orvosokra szükség van.  De  tudjuk a diagnózis,  kevés a gyógyuláshoz.  És a  4. pszichológus nem állított fel diagnózist? A helyes dagnózis és egy jó pszichológus biztonságot ad a betegnek. Egy ílyen állapotból nem könnyű kilépni, de lehetséges, ha az illető hajlandó szembenézni önmagával, és megtalálja a megfelelő segítőt. Persze a megfelelő segítő nem Én vagyok, mert nincs ilyen irányú végzetségem, de tapasztalatom az sok van. Köszönöm gondolatod,  az írásom szívből jött. Én is személyiség zavaros vagyok, olyan aki ismeri önmagát./ papír szerint Borderlines/. De nem szedek gyógyszert, gyermeket nevelek, tanulok és örülök az életnek, mert szép! Persze vannak mély pontjaim ,mert az életnek nem csak napos oldala van. De a mélypontok és a pofonokból mindig győztesen jövök ki, mert mindig megkeresem miért is kaptam. Egyszer fent, egyszer lent ez az élet folyamata, a fentet élvezni kell a lentet elfogadni. Üdv: Zsuzsanna

#6180 Ikszypszilon1 hozzászólása: 2011.05.03. 09:10

Szióka !

Azért nem elfelejteni, hogy a kérdező válaszára, anamnézisre ( előzmények megismerésére van szükség, és pszichológus vizsgálat eszközeivel ( exploráció, kérdőívek, projektív tesztek segítségével ) felállítható a diagnozis.

Szívből jött a hozzászólásod, az úriember nevében én köszönöm szépen Neked!

Anita.

#6179 SZIVarvany1 hozzászólása: 2011.05.03. 08:02

Szia! Zsuzsanna vagyok. Én már csak múlt ídőben tudok beszélni a hozzád hasonló tünetekről.  A lényeg nem a pszichológusban lakozik hanem benned. Fő ,szó és érzés a megbocsáltás, tiszta szívből és szeretetből, a szüleidnek hogy nem úgy bántak veled ahogy neked szükséged lett volna rá, önmgadnak és mindenkinek akit úgyérzel ártott neked. A lényeg az hogy eljuss odáig: elhidd magadról hogy szerethető vagy. Mert minden ember szerethető, és mindenki úgy szeret ahogy képes rá. Ha elhiszed hogy szerethető vagy, nem fogsz más szeretetétől függeni, s ezáltal egyedűl is boldog tudsz lenni. Amikor egyedül vagy, keresd a szépet mindenben pl: a légzésed,  napfelkelte, madárcsicsergés, stb. Minden ami szép számodra fogadd be, de ne ragaszkodj hozzá, a következő percben is lesz valami szép. Tehát előbb önmagad kell szeretni, s akkor nem függesz mástól, nem akarsz mindig megfelelni valakinek, hogy szeressen. S ha kiegyensúlyozott vagy és vidám az embereket, magadhoz vonzod és szertenek. írj le magdról minden jót amíről úgy érzed szerethető vagy, s reggelente olvasd el. Ha megtalálod magadban a szépet, más is megtalálja. Amit leírtam nem duma, hanem tapasztalat! Én is megjártam a poklot de most a mennyben vagyok. Pedig most is vannak problémák az életemben, nem is kevés. Minen ember személyiség zavaros, ki így ki úgy. Tökéletes ember nincs, és boldog is csak kevés. De Te boldog lehetsz. Csak rajtad múllik. Írj és segítek

#6178 Ikszypszilon1 hozzászólása: 2011.05.02. 07:28

szia Jacks:)!

Itt nem diagnoztizálhatunk. Gondolom a pszichológusod megmondta, van-e személyiségzavarod. Történeted címére válaszolván, /az olvasottak alapján/ az én véleményem: Lehet.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close