Az út a pánikbetegségben

2011.06.21. 09:35

Sziasztok!

25 éves vagyok és azon tűnődtem miközben a történeteket olvastam, hogy bár nem vagyok egyedül a problémámmal mégis milyen hatalmas önismereti út vezet ahhoz, hogy egészséges (Agorafóbia mentes) életet éljek. pár hónapja kerestem fel egy kineziológust aki egyben pszichológus és Hellinger terapeuta is.Előtte  jártam már pszichológusnál és pszichiáternél is..Gyógyszeres kezelés és mindenféle alternatív gyógymód áll mögöttem..Mégis ott maradt bennem minden rettegésem oka. A jelenlegi módszer amit felkerestem úgy érzem eddig a leghatásosabb és a legnagyobb bizalmat árasztó kezelés..Bár a félelmeim még bennem élnek , tudom az okot ami ezeket kiváltja belőllem..Nagyon vágyom már az egészséges életemre és bízom benne, hogy minden egyes ,az egészségem érdekét képviselő lépéseimnek  sikere lesz. Ezúton kívánom mindenkinek aki ezektől az érzésektől szenved, hogy sikerüljön megtalálni az utat oda ,ahol jó kezekben tudhatja magát és hittel indulhat a nehéz út felé..

Üdv: szitase

#6554 szitase hozzászólása: 2011.06.24. 06:15

Köszönöm a hozzászólásokat..Jól eső érzés az, hogy a “csak velem történhet ez”  kifejezést igazából el is vethetem..Persze tudom, hogy nem vagyok egyedül, mégis amikor a közvetlen környezetemben nincs ilyen vagy ehhez hasonló problémával küzdő személy kicsit elveszett az érzés..Szintén kívánom mindenkinek a jó egészséget..

#6553 pori hozzászólása: 2011.06.22. 21:04

A félelem végsó oka a halál tudata. De nem a halál godolatával kel megküzdenetek, hanem lekell mondanotok az elméteket uraló ezen megszokástól. a pánikbetegség egy elmeállapot méghozzá egy megszokás az elmétekben, ahogy megjelenik az elsődleges ok, pl buszra kell szállni, az elme visszanyúl ehhez az emlékhez, ehhez a megszokáshoz és elkezdi gerjezsteni a félelmet. Akármennyire is féltek, még ha pl álltok az utcán és azon gondolkodtok hogy mi lenne ha egy autó elé ugranátok, és ez a gondolat urja meg újra félelmet generál, vegyétek észre hogy ez csak az elme megszokása, ti hoztátok létre, a pánikbetegség nem egy semmiből jövő ok nélküli valami. TE hoztad létre. A pánik nem létezhet nélküled mivel benned létezik, de te nem a pánik vagy. Nincs okod jobban félni ettől a jelenségtől mint egy kitömött oroszlántól. A gyógyszerek azért nem hatásosak mert ideiglenesen befolyásolják a tudat “hangulatát” de ahogy megjelenik megint az elsődleges ok, azt kíséri a pánik érzés. A gyógyulás kulcsa hogy mondasz le erről az ismétlődő érzelem és gondolatfolyamról hiszen mindig ujra meg ujra elkezdődik ismétlődik …. ehhez kell egy teknika, az én teknikám az volt és most is az de már nem a pánik megszüntetése miatt csinálom, hogy teljesen a jelen pillanatra figyelek, mi történik az elmén kivül? nem viszek több energiát a gondolatfolymaba ami a pánikot okozza hanem figyelem a légzésem. Szerintem sok midenben tudnék segíteni neked ha gondolod írj az emailemre pori-@freemail.hu

#6552 kig121 hozzászólása: 2011.06.22. 09:57

Ez remek, hogy megtaláltaf a félelmeid okait és beismered magadnak. Így lesz lehetőséged legyőzni őket. Bár hosszú az út, de hinni kell a gyógyulásban.

Sokkal rosszabb úgy, hogy azt se tudod mitől jön elő a féllemed.

Jó egészséget kívánok.

 

#6551 Ronnie13 hozzászólása: 2011.06.22. 08:48

Szia,

nekem sikerült megtalálni. Úgy érzem, az egész betegség egy jókor jött pofon volt az élettől, és jobb ember lettem, mint korábban voltam.

Sok sikert a gyógyuláshoz!

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close