Itt tartunk ma, méhnyakrák leletem rögös útja

Téma címkék:
2011.06.23. 13:55

Sziasztok!

Először is tengermély tisztelet mindenkinek aki elolvassa, mert úgy érzem kicsit hosszabb lesz ez a történet. Szeretném leírni az előzményeket és a körülményeket a tisztánlátás kedvéért.

Én egy 23 éves lány vagyok, 19 éves koromban vesztettem el a szüzességemet, azt is úgy, hogy az akkori  párom egy évet “várt rám”. Vele szakítottunk, és most már 2 éve vagyok együtt a mostani párommal, de úgy érzem megtaláltam az igazit benne. Ezeket azért tartottam fontosnak leírni, hogy lássátok nem vagyok az a típusú lány, aki fűvel-fával…

Egy éve voltam nőgyógyásznál rákszűrésen és akkor minden rendben volt. Ahogy beléptünk a 2011-es évbe, sajnos sok oylan dolog történt velem, ami lelkileg megerőltető. Januárban egy nagyobb munkahelyi probléma, március elején meghalt a nagymamám, akivel együtt éltünk, ráadásul én vele aludtam egy szobában kiskorom óta. Aztán április elején karamboloztunk a párommal és anyukámékkal, de hál’Istennek nem lett senkinek semmi nagyobb baja. Ennek ellenére még mi aznap este elmentünk az ügyeletre, mert voltak panaszaim, többek között alhasi nyilalások. De ezek tényleg csak ilyen gyengébb fájások voltak, de úgy éreztem jobb ha megvizsgáltatom, mert féltem, hogy esetleg az ütközés közben ért nagyobb nyomás nem sértett-e meg valamit ott bent. Az alhasi ultrahangon megkérdezték milyen panaszom van. Én elmondtam, és majdnemhogy kérdőre volntak, hogy miért csináltatok én ilyen vizsgálatot, ha nincs nagyobb panaszom.
Lényeg, hogy nem volt semmi probléma szerencsére, bár figyelmeztetett at orvos, hogy elképzelhető, hogy a vakbelemmel lesz valami, mert nyomás hatására elég érzékeny volt.
Eltelt kb.2 hét, közben álmodtam nagymamámmal. Álmomban valamit nagyon magyarázott nekem telefonba, én pedig csak bólogattam és helyeseltem. Mikor felkeltem oylan érzésem volt, mintha figyelmeztetni szeretne valamire. Az alhasi apróbb nyilalások még ekkor voltak, de nem folyamatosan.
Úgy döntöttem elmegyek inkább a nőgyógyászhoz.
A vizsgálat során nem találtak semmi problémát, még ultrahanggal is megvizsgáltak. Nem tudta az orvos miért érezhetem ezeket, azt mondta lehet, hogy gázosak a belek, elküldött egy alhasi ultrahangra. De mondtam, hogy én már ott voltam két hete. Na akkor ez annyiban maradt.

2 hét múlva visszamentem a citológiai eredményért. A történet lényege innentől kezdődik.

Bementem, az asszisztens nő megnézte a leletemet, majd rám nézett, megkérdezte a nevemet, mondtam, hogy igen én vagyok az, aztán lenézett, és megcsóválta a fejét. Na ekkor már tudtam, hogy valami nem jó. Mondta, hogy foglaljak helyet. Jött az orvos, nevezzük ‘A’ orvosnak. Megkérdezte tőlem, mikor voltam utoljára vizsgálaton. Mondtam, hogy egy éve. Ezután odafordult az asszisztens nőhöz, és elkezdte neki diktálni, hogy műtéti beutaló stb stb….Én így is izgultam, mert tudtam, hogy valami baj van, de ennek ellenére még nekem kellett megkérdeznem az orvost, hogy mégis mi a baj. Annyit mondott, hogy ez nem jó. Gyanús, eléggé gyanús. Ennyi volt a válasz. (A leletem p4-es, CIN2-es, HSIL). Mondta, hogy menjek el főorvosi bemutatásra, adott nekem mindenféle papírokat, és ha elmúlt a menszeszem menjek el HPV teszthez mintavételre. Ez volt egy csütörtöki napon, nekem hétfőn kellett mennem főorvosi bemutatásra.
Másnap elmentem még vérvételre, ahol vércsoportmeghatározást is kértek, ugye a műtéthez.

Eljött a hétfő, elmentem a főorvosi bemutatásra. Ott megnézte az asszisztens nő a papírjaimat, és közölte, hogy nem doktorúrhoz kell mennem, hanem az altatóorvshoz, de siessünk, mert már nem fognak fogadni. mivel időpontom volt oda. Na gyorsan elmentünk az altatóorvoshoz, hozzátenném, hogy altatóorvosról nem beszélt nekem az ‘A’ orvos, hogy esetleg még oda is el kell mennem hétfőn. Elmentünk az altatóorvoshoz, szerencsére még fogadtak, de megjegyezték, hogy késtünk. Aztán onnan visszaküldtek a főorvos úrhoz, hogy megbeszéljük a műtét időpontját. Ott azt mondták nekem, hogy a főorvos úr nem tud fogadni, mert éppen vendégek vannak nála, menjek vissza másnap. Jó. Ezután elmentünk a vérellátóba, hogy a vércsoportmeghatározásos papírt kiadják. Itt azt mondták nekem, hogy nincs náluk, már azt átküldték a másik intézetbe (ahol az ‘A’ orvos van).

Ezek után a párom szülei felajánlották, hogy van egy nőgyógyász főorvos ismerősük, ne szóljanak-e neki. Mi elfogadtuk a segítséget. Beszéltek vele telefonon, és azt mondta ne is menjek el a főorvos úrhoz, ő elvállalja nekem a műtétet, csak most nincsen, amjd jövő héten megbeszéljük. Jó.

Időközben a HPV teszthez a mintát levették, aminek az eredményére 3 hetet kell várni.
Eltelt a 3 hét, ezen a héten hétfőn mentem vissza az eredményért. Valahol elgondolkodtató az is, hogy reggel negyed hétre értem az intézethez, nyitva volt az ajtó, az emberek csoportosulnak előtte, mert csak fél hétkor szabad átlépni a küszöböt, mivel csak akkor engedik be az embereket. Tehát csak egy bólintásra vártunk a portástól, hogy átléphetjük-e vagy sem. Na, fél hétkor bekerültem, ott még várni kellett fél nyolcig, mert csak akkor osztják a sorszámot. Aztán a rendelésig megint várni kellett, mert az csak 8 órakor kezdődik…hivatalosan (ami általában negyed-fél 9). Tehát ezt a tortúrát végigjárni, és az még csak hab a tortán, hogy éjszakás műszakból mentem.

A neten kellett utána olvasnom mindennel, ami a leletemmel kapcsolatos, és a HPV fertőzéssel. Én szerintem az orvosnek lenne a feladata, hogy elmondja, mivel állok szemben. Mikor megkérdeztem tőle, hogy mégis hogyan alakulhatott ez ki nálam, erre ezt a választ kaptam: jajj, hát – anya!anya! miért fáj itt? – Mert nősz!…hát ilyen kérdésre, ilyen választ!

Tehát, fáradt voltam, és tele félelemmel, hogy vajon milyen eredmény lesz.

Bementem. Ismét az ‘A’ orvos fogadott. Kérdezte:
-Na, mit mondtak bent?
- Hát…hol bent? Mert én csak az altató orvosnál voltam még, ill. a vércsoportmeghatározáson.
-Odadatam magának a papírt egy hónapja, és nem ment el főorvosi bemutatásra?
-Mert időközben beszéltünk…

Itt én hiába folytattam a mondanivalómat, az orvos nem hallgatta meg, annál hangosabban kezdett el beszélni az asszisztenséhez, minél tovább beszéltem én. Aztán elkezdte dobálni a leleteimet, és azt mondta nekem, hogy:- hát maga tudja, igaza van, valamiben meg kell halni!
És csak mondta, mondta….én szólni nem tudtam semmit…nem elég az embernek a baja…még így is bánnak az emberrel…

Az eredmény egyébként magas rizikójú genotípusok.

Na eljutottunk oda, hogy megbeszélhetjük a műtéti időpontot. A főorvos úr megvizsgált, 24.-ére kaptam időpontot. Megkérdeztem az orvostól, hogy a fogamzásgátló gyógyszert szedjem-e tovább. Ő azt mondta nekem, hogy ne szedjem. A héten hétfőn már nem is vettem be, de sejtettem, hogy ez nekem valamit kavarni fog a dolgokban. Eljött a ma, a műtét előtti nap. De nekem reggel megjött a menszeszem. Mivel nem szedtem a gyógyszert, ez lett a hatása. Felhívtuk a ‘B’ orvost, aki operálni fog, és azt mondta, hogy nem kellett volna abba hagynom.

Tehát elbeszélnek egymás mellett az orvosok.

 

Lényeg, hogy azt mondta nekem a ‘B’ orvos, hogy attól függetlenül menjek be holnap, és megcsinálja a műtétet. Most hívtak kb.10 perce, hogy mégse menjek be, mert így nem lehet megoperálni. Emiatt most magánklinikára kell mennem, mert azt mondta a ‘B’ orvos, hogy majd oda menjek hozzá. Úgyhogy még most mindenért fizetnem is kellessz.

 

Tehát ez valami kabaré, ami most zajlik, hogy egyik orvos nem mond semmit, a másik ezt mondja, a harmadik megint valami mást. Az idő meg csak megy….és én még mindig úgy vagyok, ahogy lassan 3 hónappal ezelőtt…

 

Köszönöm, hogy elolvastátok!

 

 

 

 

 

#6603 ferenc57 hozzászólása: 2011.11.20. 09:06

Üdvözlök minden Gyógyulni vágyót!

Ezzel a betegséggel kapcsolatban szeretnék információt megosztani veletek.

Kérem ide irni:  fmatkovics@gmail.com

Skype:  ferenc553

 

#6602 SafarZso hozzászólása: 2011.11.19. 21:16

Sziasztok! Riportalanyt keresek egy női hetilap Egészség rovatába. Kinek lenne kedve nyilatkozni méhnyakrák témában névvel és fotóval? Tanulságos és érdekes, de komoly történetet szeretnék az olvasók elé tárni.

safarzsofia@gmail.com

#6601 ferenc57 hozzászólása: 2011.11.11. 07:32

Szia! Nekem van információm!!!   Keress meg légyszíves.

fmatkovics@gmail.com

Kösz.   Segítünk.

 

#6600 andyka hozzászólása: 2011.06.24. 14:00

Kedves Rapsoul!!  Ha nem haladsz előre, tudok 1 nagyon jó onkologust, engem ő mütött méhtestrákkal. Nagyon rendes ember. A Rippel Feri Vivienjét is ő mütötte. Gondolhatod, hogy ők megkeresték az ország legjobb emberét. Az Istvánban dolgozik, a Déli pályaudvarnál van magánrendelője. Dr.Pálfalvi László. ha gondolod. a telszámom: 305830516 ha valamiben segithetek. Üdv. Andi

#6599 rapsoul hozzászólása: 2011.06.24. 12:45

Köszönöm szépen a hozzászólásaitokat!

Segítenek, és igyekszem megfogadni a tanácsokat és mindig a pozitív dolgokra gondolni, és hinni abban, hogy a műtét után rendben lesz minden.

A mai műtétet elnapolták szerdára, úgyhogy még addig még továbbra is izgulhatok.
De majd még biztosan fogok írni.

Kellemes hétvégét Nektek!

#6598 kig121 hozzászólása: 2011.06.24. 08:01

Kedves Rapsoul,

Feleségemmel sajnos többször jártunk a kórházba mint kellene. Az első alkalommal egyedül ment nőgyógyászatra és elég negatív éménye volt. Majd kellett menni vérvétel, fül-orr gégészet, stb… és nem túl kedvesen bántak vele. Tisztelet a kivételnek.

Akkor megfogadtam, hogy egyedül soha többet nem engedem hogy menjen. Azóta mindig vele megyek és erélyesen és határozottan kérdezek és kifejezem a nem tetszésemet. Azért egy férfinak mégse mernek úgy visszabeszélni és nem küldik el 2 perc múlva.

Volt olyan eset is, hogy bent voltunk a dokinál és a leleteket beszéltük meg. Közben jött a telefon hívás. Eltelt 2-3 perc és még mindig a hétvégi party szervezéséről folyt az eszmecsre. 3-4 perc után meguntam is lenyomtam a jó öreg tárcsázós telfonját. Azt hiszem az arcomra lehetett írva minden, mert a felháborodása ellenére nem mert egy szót sem szólni.

Szóval én azt tanácsolom, hogy mindig menjen veled a párod. Nem vagyok kigyúrt, szóval biztos nem a külsömtől ilyedtek meg.

Ahogy írták is az előttem szólok, légy határozott és kitartó.

#6597 drkoncz hozzászólása: 2011.06.23. 20:42

Kedves rapsoul(fiatal hölgy)!

Olvastam soraidat melyből kiderült hogy HPV fertőzöttséged van P4-es stádium CIN II ,HSIL .

Nem akarom orvosilag ecsetelni és kibontani hogy mit jelentenek ezek a rövidítések(ezt az orvosnak kell  illetve javasolt elmondania).

Én is mint az előző hozzászóló hölgy is átestem ezeken a dolgokon.

Én 2 éve tudtam meg egy rutin szűrés alkalmával hogy HPV fertőzöttségem van ..hasonló stádiumban  mint önnek …

Én a párommal gyermekvállalás elött álltam..az orvosom javaslatára végeztük el a rákszűrést.Ezt megelőzően 7 hónappal korábban már volt egy negatív  leletem.

Mivel tanultam ezekről a dolgokról…egyből a legrosszabb gondolatok keringtek az agyamban(a lehető legszörnyűbb dolgok).

Az akkori orvosom teljes méh eltávolítást akart elvégezni ..és közölte hogy van pár évem hátra..A műtétbe  nem egyeztem bele!

Egy ismerősöm hatására  (aki szintén ma már gyógyultnak mondható)kerestem fel egy nagyon jó..onkológus nőgyógyászt…aki elmondta nekem hogy milyen lefolyásra számítsak ..hiszen ő naponta végez nőgyógyászati műtéteket…ismeri a dolgok előmenetelét.

Pár nap után  beleegyezetem  a kacskónizációs műtétbe ami egy lézeres megoldású műtét…hamarabb is gyógyul a seb ..illetve kevesebb vérzéssel jár..mint a hagyományos megoldású szikés vágás.

Ott álltam a teljes kétségbeesés szélén mikor  azt mondtam magamban…:”meg akarok gyógyulni” mint valami villám hasított belém a gondolat…..

A műtét napján mindenki körülöttem sürgött a műtőben …sőt az altató orvosom is csupa  jó dolgokra buzdított.Szerinte szép dolgokra kell gondolni mikor elkezdik az altatást…mert ezek az utolsó gondolatok maradnak meg

Én így is tettem!!!!!!Egyetlen dolog lebegett elöttem….az ,hogy meggyógyuljak és fehér ruhában ott álljak az esküvőmön az oltár elött a párommal akivel már tervezgetjük a “nagy napot”.

A lábadozási időszak alatt sok mindenre rájöttem…..ami  a betegségem kialakulásához vezetett…helytelen táplálkozás,stressz..és még sorolhatnám.

Sok információt gyűjtöttem még pluszban jómagam is …de ami a legfontosabb,hogy az immunrendszerünket erősítsük .Ez nagyon sok zöldség ,gyümölcs és más magas vitamin tartalmú ételek fogyasztását jelenti.

A régebbi életvitelemen sokat változtattam…megváltoztattam az étrendemet…meditáció…pozitív gondolatok….

Szerencsére a sors összehozott egy kutató orvossal  is akinek befolyására  kicsit elmélyedtem a gyógynövények adta jótékony gyógyhatásokban,  persze szigorú előírások és kontroll alatt.

Miközben ezeket a sorokat írom szemem időnként könnybe lábad …hiszen ma már gyógyultnak mondhatom magam…2 hónap múlva lesz az esküvönk…..és tervezzük a babát…és azt is  elmondhatom hogy olyan emberekkel találkoztam a betgségem kapcsán amiről álmodni sem mertem…

Ne hagyd annyiban  a dolgot…..kérd ki az orvos véleményét minden lehetőségről ami csak számításba jöhet.Járj a dolgok végére.

NE feledd,döntened neked kell !

Ne add fel….legyél erős…..tűzzél ki célokat magadnak….

Nagyon szívesen megadom az onkologus nőgyógyászom elérhetőségét ha szükséged van rá…kitünő szakember…és lelkiismeretes (privátba megadom ha az e-mail címed vagy telefonodat megírod)…..

üdvözlettel:koncz sz.

#20322 bobita hozzászólása: 2015.03.10. 11:54

Szia drkoncz! Megírod, hogy ki volt az a doki, aki neked sikeresen kezelte a p4-edet? Köszi a segítséget!!! Email: ipanema9999 (kukac) yahoo (pont) hu

#6596 revi11 hozzászólása: 2011.06.23. 14:23

Kedves Ismeretlen!

Felháborodva olvasom a soraidat.Átmentem ezeken a dolgokon én is,de nekem akkor már volt egy gyerekem,igaz,férj nem volt hozzá mellékelve:-)

Átrérzem,amin átmentél és egykori önmagamat látom,ahogy ott állok,kapkodom a fejem és semmit nem értek.

Neked annyi előnyöd van,hogy a családod,párod teljes mellszélességgel melletted áll.

Ha van egy kis időd,amikor le tudsz ülni pár percre, tedd meg.

És kezd el sorba venni a dolgokat,hogy még mi mindent szeretnél az életben elérni.Ne hagyj ki semmit,légy bátor és ne félj nagyokat álmodni.

Aztán ha ez megvan,akkor határozd el magad,nagyon komolyan,hogy ezeket Te valóban át akarod élni.

És:azután bátran legyél dühös,azokra az emberekre,akik ebben téged megpróbáltak megakadályozni!Add ki a dühödet,nyugodtan beszélj hangosan és mond azt.hogy ELÉG!

Innentől kezdve Te magad veszed kézbe a sorsodat és határozd el,hogy SOHA TÖBBET NEM ENGEDED MEG SENKINEK,HOGY AZ ÉLETEDRŐL DÖNTSÖN,FÉLVÁLLRÓL,NEMTÖRŐDVE!

Bármikor,bárhol legyél ezután,ha nem értesz valamit,ne hagyd annyiban,határozottan,de udvariasan járj a dolgok végére.

Hidd el,ha önmagad megerősíted ebben,azt más is észre fogja venni.

MERT ÉLETED CSAK EGY VAN ÉS SENKINEK SINCS JOGA AZZAL JÁTSZANI!

Legyél szívós,mint egy bulldog és ha nem értesz valamit,akkor azt bátran kérdezd meg akár harmadszor is!

Sajnos ilyen világot élünk és nem engedhetjük meg magunknak,hogy a napok bizonytalanságban teljenek,mert BELŐLED IS CSAK EGY VAN!!!

Hidd el,ha önmagad megerősíted,mindenben könnyebben fogsz tájékozódni és ha átlátod,ami veled történik,már könnyebb,

Nem szabadna ennek így lennie,hogy ott állunk,orvosok hada előtt,kiszolgáltatva,rettegve.

Tisztelet a kivételnek,mert én megtaláltam azt az orvost,aki közvetlenségével,emberségével átsegíthet a nagyon nehéz pillanatokon is.

Sokáig kerestem,de megérte!

Hiszen nekik is van feleségük,gyermekük,lány is,és ők is csak emberek.

DE ITT MOST RÓLAD VAN SZÓ,A TE ÉLETEDRŐL.

Ne fálj hát és győzd meg magad arról,hogy minden rendben lesz és tarts ki,higyj magadban és SOHA NE ADD FEL!!!

Írj,ha kissé nehéz önmagadban tisztán látni,bár segíthetnék többet is.

És ne feledd:az életnek még vannak tervei veled,ennyi “rossz” után valami nagyon jónak kell történnie!

Szép napot,baráti üdvözlettel:egy sokat látott,de örök optimista

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close