Mit csináljak a ganglionnal

Téma címkék:
2011.07.18. 06:10

Sziasztok!

Én 15 éves vagyok és olyan fél éve kijött a jobb csuklómon egy cseresznye méretű ganglion. Voltam vele orvosnál és egyből a műtétet javasolták , de én modtam az orvosnak h nem szeretnék kés alá feküdni vele. Az orvos erre azt mondta, hogy az én döntésem ha gondoljuk várjunk még vele, tanácsolta hogy kenegessem flektor gélel és hordjak merevítőt és még javasolta hogy vegyünk ilyen marok erősitőt is. Mi mind megvettünk és haználom is őket. Kialakulása óta nekem nem fáj se nem zsibbad és nem is nagyon szeretném megműteni mert semmi panaszom nincsen és még fiatal vagyok és nemmerem válalni a műtétet.Szerintetek válaljam vagy még haggyam hátha elmúlik?:)

#6809 e_esztikeee hozzászólása: 2011.07.22. 11:56

Sziasztok!Köszönöm szépen a tanácsokat:)

#6808 Claritta hozzászólása: 2011.07.18. 14:57

Kedves e_esztikeee!

Novemberben megírtam a ganglionról szóló történetemet, most bemásolom ide:”Nekem nyáron kijött egy (nagy)zöldborsó nagyságú ganglion a csuklóm belső felén. Vártam vele két hónapot, de nem szívódott fel. Akkor elmentem egy sebész orvoshoz, aki azt mondta, hogy csak műtéttel lehet eltávolítani…Erre én nagyon megijedtem…és elkezdtem intenzíven svédcseppel borogatni…Egy jó hónap alatt eltűnt. De úgy veszem észre, ha megerőltetem a kezem, akkor kicsit fáj és szerintem újból kijönne…Így inkább vigyázok rá!”

Azóta sem jött, hála Istennek…pedig azért elég sokat dolgozgatok. Próbáld ki Te is a Svédcseppet!

Kitartást és türelmet kívánok!:)

 

 

#6807 dmmrt hozzászólása: 2011.07.18. 12:10

Szia.

Szerintem mindenképp várj vele, ha nem okoz panaszt nincs veszíteivalód.

Nekem a 3 éves kislányom jobb tenyerén van /volt/ egy borsószem nagyságú ganglionnak mondott valami. 1 éves korában jött ki, fél évente jártunk kontrollra, ami annyit tett, hogy ránézett az orvos, megnyomogatta és kikérdezett, hogy észleltem-e változást, illetve javasolta hogy lassan szánjam rá magam, hogy előbb vagy utóbb meg kell műteni. Én ettől teljesen elzárkóztam, mivel kicsi gyerekről van szó, és ezt altatásban végezték volna. Egyébként soha nem fájt neki, csak ott volt.

Na és mára egy icipici 2-3mm-es kis göböt tudok kitapintani a kezén, ha nagyon keresem, és remélem, hogy szépen lassan ez is szétoszlik. Én semmivel nem kentem neki, magától múlt /múlik/ el. Remélem segítettem. Kitartás, hátha ……

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close