Lehetséges, hogy ganglion

Téma címkék:
2011.08.20. 20:33

Kb 2 éve  a  bal kezem középső ujjának körömágya alatt nőtt egy vörös dudor, és érzékeny volt. Megnyomkodtam és éreztem, hogy képlékeny. Az érintett körmömön képződött egy bemélyedés vagy 4 hónap alatt teljes hosszában. Eddig csak cisztára gondoltam, de most az olvasottak alapján ganglion lehetett. Orvoshoz még nem mentem, vártam. Valami olyan érzés volt bennem, hogy ennek vissza kell fejlődnie.

Közben a lányom beiratkozott Reiki tanfolyamra, és kérte, hogy ezen hadd gyakoroljon, mivel itt láthatjuk, ha tényleg hatásos. Az első kezelése után jó pár héttel a vályatban lett egy kereszt irányú csík, kiemelkedés. Konstatáltuk, hogy valami beindult. Ahol abbahagyta, a vályat nőtt tovább. Pár hónap után Reiki 2-t végzett, megint kezelt, megint egy keresztirányú csík a körmömön, aztán a mélyedés tovább nőtt.

Az idén február körül a 3 és 5 éves unokáimnak nagyon a gyűrűmre fájt a foguk. Kérték, ha nekik adom, cserébe ők is adnak egy karácsonyfa gyöngysor darabjából összekötött gyűrűt. Belementem a cserébe. Ezt az újdonsült gyűrűt pont erre az ujjamra húztam fel, a második izületnél nagyon feszült, de felment gyűrűként. Ezt kihasználva, elkezdtem húzogatni az ujjamon, fel-le. Fájt rendesen, de csináltam. Persze visszakértem a saját gyűrűmet, de ezt még nálam fogtam, hogy maszírozhassam vele az ujjam. 8-10 nap múlva elmúlt a pirosság, aztán a dudor is. Vártuk, hogy mi lesz a mélyedéssel a körmömön. Elkezdett rendes, egészséges köröm nőni. Úgy május végére teljes hosszában lenőtt a mélyedés, és azóta semmi rendellenesség.

Anatómiailag nem tudom megmagyarázni a gyógyulást, de végül is a masszázs, s talán valami angyali sugallat, mely a gyűrűcsere felé orientált, segített.

 

#7081 kirke hozzászólása: 2012.11.29. 16:22

Üdv Mindenkinek!

Nekem három hónapja jelent meg a jobb csuklóm belső felén egy kis duzzanat, néhány kilónyi doboz megemelése után vettem észre. Azóta egy apróbb meggynyi nagyságúra nőtt. Mivel ezen az alkaromon van egy régi-régi gyerekkori balesetből származó majdnem 30 centis műtéti heg, közvetlen a ganglion alatt kezdődik így, nem merem rögtön operáltatni, amíg komolyabb panaszt nem okoz. Viszont eszembe jutott, hogy vannak ezek a porc- és ízületerősítő készítmények, talán, ha kúraszerűen elkezdeném szedni, elképzelhető hogy nem romlana az állapota? Ha esetleg ezzel kapcsolatban lenne valakinek valami tapasztalata, legyen olyan kedves megírni. Előre is köszönöm!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close