Tenyleg csak fejben dol el?

Téma címkék:
2011.08.20. 15:58

Kb. 8 evvel ezelott jelentkezett az elso panikrohamom es abbol alakult ki az allando szorongasom. 12 evig kulfoldon eltem es azelott soha nem feltem semmitol. A problemamrol senkinek nem beszeltem, mindig csak azt mondtam, hogy jol vagyok. A szorongas aztan odavezetett, hogy nem tudtam nyelni, elkezdtem odafigyelni a kilokra meg hogy mit eszek es ennek az lett az eredmenye, hogy lefogytam 36 kg-ra ( 160 cm magas vagyok).

Mindig es mindenutt feltem, nem mertem lazitani, mert akkor haszontalannak ereztem magam, kerultem a tarsasagot, mert rettenetesen feltem attol, hogy vajon mit gondolnak rolam es vajon jo vagyok - e stb. Minden reggel felelemmel keltem es neha mar annyira remenyvesztett voltam,hogy csak sirtam es arra gondoltam,hogy ha igy kell elnem,akkor az eleg gaz. Persze kemeny gyerekkent megembereltem magam,de egyre nehezebben ment es foleg az idegesitett,hogy annyira azt akartam,hogy csak eljek, egyek, igyak, tegyek-vegyek,mint  normalis emberek,de valahogy volt egy belso blokad.

Aprilisban aztan olyan tuneteim jelentkeztek a munkahelyemen – szivdobogas,hasmenes,szajszaradas,gyengeseg es felelem- hogy hazatelefonaltam es hazajottem Magyarorszagra. Erdekes modon, az evek ota fenallo nyelesi blokad abban a pillanatban elmult, ahogy hazaertem es magam is csak csodalkoztam, hogy tudok nyelni. Azota pszichologushoz jarok, ahol anorexiat es panikos szorongast allapitottak meg, de hogy melyik volt elobb? A helyzet annyiban valtozott,hogy sokszor tornek elo erzelmek – szomorusag vagy agresszio – es a hizastol valo felelem is jelentkezik neha, de allitolag ez hozzatartozik a gyogyulashoz.

Napi 3-szor szedek 0.25-os Frontint es habar nem mindig konnyu, sot neha nagyon nehez, mert lehangol, ha visszaesest tapasztalok, a pszichologusom is azt mondja, hogy a reakcioim teljesen normalisak. Sok konyvet elolvastam es mindegyik azt irja: Minden a fejben dol el. Jo tanacs es hat persze, hogy ujra kell tanitani a lazitast, az eletoromet es azt, hogy nem kell mindig mindenben tokeletesnek es hasznosnak lenni.

Szivesen vennem, ha valaki adna tippet, aki hasonlo tapasztalattal rendelkezik.

 

#7080 atlantiszi hozzászólása: 2011.08.22. 12:47

bocsi :laszlo.thot@freemail.hu

 

#7079 atlantiszi hozzászólása: 2011.08.22. 12:47

Kedves Zsuzsi!

Szívesen segítek, ha gondolod az anorexia és a pánikrohamok megszüntetésében, egy olyan módszerrelo ami plusz energiához és magasabb rezgésszinthez juttat.

Üdvözlettel:Tóth László met.pszichoterapeuta- speciális tanácsadó

(lelki segítő)

e-mail,skype,msn címem egy:laszlo.thot@

#7078 Dream-1 hozzászólása: 2011.08.22. 07:49

Zsuzsi! Keress meg levélben, ott megbeszélhetjük a továbbiakat..dremak@vipmail.hu

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close