Tanácstalanság a szklerózis-muliplex-ben

Téma címkék:
2011.09.24. 08:48

Sziasztok!

Nagyon örülök neki, hogy megtaláltam ezt az oldalt és leírhatom gondolataimat. 38 éves 4 gyermekes anyuka vagyok. 2 éve kezdödött a kálváriám fejfájással, fáradékonysággal, indult amit jeleztem háziorvosomnak aki időjárás változásnak tudta be, és felírt tablettákat visszamentem mikor nem használt akkor kaptam másikat. Januárban hányással járó forgó szédülés jött rám ezért kijött az orvos vénás injekció  és alapos kivizsgálás lett a vége. Aztán neurólogiai vizsgálat, Ct 3 hónapos várakozás, MR vizsgálat kontraszanyag nélkül + 3 hónapos várakozás és szeptemberben diagnozis benignus SM !!!!

Esztergomba kerültem egy SM -mel foglalkozó főorvosnőhöz akinél éppen rezidens volt és ellemezték az MR képeit ezt az érzést senkinek sem kívánom amit akkor éreztem amikor megbeszélték a láttotakat egy világ omlott össze bennem. Olyan dolgokat hallottam amit nem kellet volna, patakzott a könnyem szó szerint mire vették a lapot és vigasztaltak, hogy ne legyek már annyira elkeseredve hiszen ez nem halálos betegség ezzel lehet élnI!!!! A lényege a dolognak a diagnozis felállítása kiellemzése után közölte a főorvosnő nincs semmi teendő 2 hónap múlva Budapesten elvégeznek egy kontrasztanyagos MR vizsgálatot és majd utána megbeszéljük a továbbiakat és ennyi!

Fejfájásom, fáradékonyságom, megvan szédülés is társult hozzá és semmit nem kaptam rá! Most 2 hónap várakozás tiszta örület! Tudjátok próbálok mindennap úgy felkelni, hogy semmi bajom és ránézek a 3 éves kislányomra és erőt gyűjteni a tovább lépésre, de nagyon nehéz. November közepén megyek vissza dolgozni egy varrodába gyes után ezért is vagyok nagyon elkeseredve mert nagyon kell a munkahely, és nem tudom erősítsem az immunrenszerem vagy szedjek valami vitamint? Semmi infóm nincs. Csak várakozni türelemmel, de mire is?

Kicsit hosszúra sikerült a történetem bocsánat, de úgyérzem kikellett írnom magamból. Ha valaki tud nekem adni tanácsot kérem szépen írjon nekem! Előre is köszönöm….. Andi

nora51
#21689 nora51 hozzászólása: 2015.09.30. 22:49

Nézz csak ide jobbra Andi, a Kapcsolódó cikkekre: Az SM-mel való együttélés művészete. Hát látod, jó hogy itt jelentkeztél, mert máris elolvashatod, és még társakra is lelsz, jó tanácsokat kapsz.

Egy barátnőm (48 éves) SM-es, négy éve tudja. Neki látászavarokkal kezdődött. Azóta híven követi a táplálkozás-terápiát, amit TMI58 elküldene neked. Már nincsenek látászavarai, és ezen orvosa is csodálkozik. Jól karban tartja őt ez a táplálkozás, semmilyen gyógyszert nem kap. Dolgozik. Óvja magát a melegtől, nem fekszik napra, mindig árnyékos oldalon megy, dögmelegben gondoskodik teste hűtéséről nyirkos pólóban, ventilátorral. Nem eszik tartósítószeres ételeket. Jól van. Sok halat eszik, főleg busát. Abban van egy anyag, ami segít abban, hogy ne romoljon az állapot. Busacsepp kapható gyógynövényboltban.
Próbálj megnyugodni! Gyerekeidnek egy kiegyensúlyozott anyukára van szükségük, s bár teljesen érthető a kétségbeesésed, higgadtnak kell lenned. Panaszaidat tekintve fordulj a háziorvosodhoz, hogy mit ajánl ebben az MRI-re való várakozásban a panaszaidra, hisz 4 gyermeket nevelsz, és majd vissza kell menned dolgozni…Fejfájással, fáradékonysággal, szédüléssel ez nem fog menni. Furcsállom, hogy így engedtek el a neurológiáról…
Szeretettel: nora51

#21685 celorientalt hozzászólása: 2015.09.30. 21:42

Kedves Andi!

Kérem, hogy írjon telefonszámot és, hogy mikor alkalmas a hívásom, mert ezt szóban kéne megbeszélni!

Üdvözlettel: Bagi Éva
celorientalt@gmail.com

#7243 TMI58 hozzászólása: 2014.05.28. 14:07

Kicsit felnagyítod a dolgokat kedves Andi (pl. aligha érthettél mindent az orvosi latin  szakzsargonból, ami félelmetesnek hangzik, de ennyi). A gyermekeidnek tartozol annyival, hogy nem omlasz össze. Nem olyan borzasztó ez a  betegség, ahogy a média és némely orvos beállítja.  Rengeteget lehet javítani rajta megfelelő életmóddal, táplálkozással, jól megválasztott  táplálék-kiegészítőkkel. Ha a totem@gmail.hu címre megkapom az e-mailcímedet, elküldöm neked az 1980 óta rengeteg SM beteg állapotán javító táplálkozásterápiát.

S mielőtt melegebb éghajlatokra kívánnál, elmondom: 28 éve vagyok beteg, már kétszer megbénultam, de felálltam és amióta egy szem orvoságot sem szedek, kifejezetten javul az állapotom.

Sírd ki magad, hogy a májad tisztulhasson, és kezdj ÉLNI! Néhány szabályt be kell tartani, ennyi.

 

#7242 mili60 hozzászólása: 2011.09.28. 18:20

Kedves Andi!

Ajánlom Neked hogy keress rá az smlista.hu oldalra, ahol minden infót megtalálsz a betegséggel kapcsolatban. Ha feliratkozol a levelezőlistára, betegtársaktól tudsz kérdezni.

Ne keseredj el, a betegséggel sajnos együtt kell élni. Idővel, ha túljutottál a kezdeti sokkon biztosan sikerülni fog. Ami ronthat ezért  kerülendő, a stressz és a nagy meleg!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close