Nemi erőszak…

Téma címkék:
2011.10.20. 09:12

A történetem 2000 nyarán kezdődött, amikor stoppal hazafelé igyekeztem nyaralásból….mire észbe kaptam három férfival ültem egy kocsiban a hátsó ülésen egy 3 ajtós audiban… nem akartam beszállni, volt egy rossz érzésem és bejött… utána kitettek az út szélén, a telefonomat elvitték… egy kamionos állt meg, mert az út közepén gyalogoltam és bőgtem…ő vitt el a következő benzinkútig, ahonnan értesítettem a rendőrséget… felvették a jegyzőkönyvet és mivel nem jegyeztem meg a rendszámot a fiatal nyomozó lebeszélt a feljelentésről, mivel úgy látta nem lenne esélyem…hazajöttem és elfogadtam, hogy ezzel együtt fogok élni… még ebben az évben elmentem vért adni, mert állandó véradó voltam… közben elköltöztünk az állandó lakcímröl ahova AZ a bizonyos levél érkezett, amiről most szereztem tudomást… közben családom lett, kisfiam… és nem tudtam semmiről… valahogy mindig úgy jött ki a véradás időpontja, hogy nekem nem volt jó… most jó lett, elmentem és közölték, hogy nem adhatok vért, mert 2000-ében kiszürtek…menjek át az orvoshoz, ő a d további felvilágosítást…HEPATITIS B… hamar előkerült a fejemből minden információ amit erről a betegségről tudtam és összeomlott a világ..sokkot kaptam… most várom a szűrések eredményét… most akartunk még két gyerkőcöt… nem tudom mi lesz…de egy biztos, hogy küzdeni fogok!!!!

#7488 iluska hozzászólása: 2012.01.09. 14:25

Kedves Sorstársaim! Mindenek előtt mindenkinek olyan boldog új évet kívánok, amilyet nekem kívánnátok! Megjöttek az eredmények. B vírus felületi antigén: negatív… viszont az IgM még mindig magas, ami azt jelenti, hogy az elmúlt fél évben ismét átestem a fertőzésen… találgatnak, talán az orrékszer…vagy a fogászaton… minden esetre jó hír, hogy a kisfiam semmiképp nem lehet fertőzött, mert születésekor szűrtek és akkor elvileg vírusmentes voltam… fél év múlva kontrolll…

Mindenkinek kitartást és erőt kívánok!

#7487 iluska hozzászólása: 2011.10.27. 08:50

Kedves Antal! Köszönöm a hozzászólásodat. Ajánlom figyelmedbe a következő cikket:

Új antitest a HIV ellen 

 

Tudósok új antitestet fedeztek fel, amely igen hatékonyan képes megkötni a HIV-et (Humán Immundeficiencia Vírus) és inaktiválni azt (1). A vírus igen érzékeny erre az antitestre, sőt a felfedezés új vakcinációs lehetőségeket is felvet az AIDS megelőzésével kapcsolatban. A HIV elleni vakcina kidolgozásában a legfőbb nehézséget a vírus felszíni antigénjeinek (elsősorban a gp120 jelzésű felszíni glikoproteinnek) nagyfokú változékonysága jelenti. Adott vakcina ugyanis védettséget válthat ki az adott típusú vírussal szemben, azonban ha időközben a vírus antigén-szerkezete megváltozik, az új variáns ellen már nem védenek a korábbi változat ellen termelt antitestek.

Az antitesttel kapcsolatos érdekes megfigyelés, hogy nem csupán a vírus külső szénhidrátokat tartalmazó burkához tud kötődni, hanem a vírus ún. envelope-jában (külső burok) található fehérjékhez is kapcsolódik. A kutatócsoport tagjai a közelmúltban izolálták a szóban forgó és 16 további antitestet AIDS-ben szenvedő önkéntes betegek véréből. A csoport mintegy húsz éve keres olyan antitesteket, amelyek az igen gyorsan változó vírus sok törzsét képesek neutralizálni, azaz segítségükkel megakadályozható az emberi sejtek fertőződése HIV-sal. Ilyen ellenanyagokból mára már vagy egy tucat is ismert. A jelen munkában ismertetett PGT 128 jelű antitest a világszerte előforduló HIV-törzsek mintegy 70 %-át képes neutralizálni. A vírusneutralizációs hatás még a fertőzés előtt, azaz a vírusnak a sejthez történő adszorbcióját megelőzően alakul ki. További előnye a molekulának, hogy hatását minden eddig leírt ellenanyagnál alacsonyabb koncentrációban fejti ki.

 

Bővebben »

Az immun rendszer pedig valóban rendkívül fontos. Én mindent elkövetek annak érdekében, hogy jól működjön, és nem is szoktam beteg lenni. Ezért nem értettem, hogy most mi van. De minél többett olvasok utána, egyre világosabb lesz a dolog. Nagyon valószínű, hogy azon a nyáron beteg voltam, de legyőztem a vírust és (remélem) gyógyult vagyok. Ez 10 nap múlva ki fog derülni.  Amikor a fiam született HBV negatív voltam. 2005-ben a vérképemben semmilyen eltérés nem volt kimutatható. Most enyhe eltérés van a májfunkció értékeimben, de az ultrahang semmi eltérést nem mutatott. Tehát még 10 nap a feloldozásig… Addig meg erősítem az immunrendszeremet, igyekszem sokat nevetni és továbbra is helyesen táplálkozom. Jógázok, tornázok, biciklizek. Ha ez is kevés, akkor majd kitalálok valami, hogy elég legyen. További szép napot! iluska

#7486 iluska hozzászólása: 2011.10.27. 08:39

Bonyolódik a helyzet! Mielőtt szülsz szűrnek b vírusra, minden kismamát! Engem is szürtek, előkerestem a kiskönyvemet és megtaláltam a leletemet. HBV NEGATÍV! Most akkor mi van? Egyszer van, egyszer nincs??? Utánaolvastam a véradás honlapján. Azt írják, hogy a gyógyult HBV fertőzöttekből kimutatható az ellenanyag és a törvény tiltja a további véradást.Vérvizsgálatot csináltunk A,B,C vírusra, 10 nap múlva lesz válasz. A vérképemben a májfunkció kissé eltér, de nem jelentős, valamint a monocyta magas, lehet valami lappangó fertőzés is. Az ultrahangon semmi eltérést nem találtak a májamon (na csak, hogy ne legyek nagyon nyugodt egy 3×3,8-as cisztát talátak a kismedencében). Még 10 nap a bizonytalanság… (fogytam 5 kg-t… :(…) Mindenkinek kitartást! Köszönöm a bíztató hozzászólásokat!

klmaan
#7485 klmaan hozzászólása: 2011.10.21. 08:57

Szia Iluska!

Igazad van, hogy erős akarsz lenni és küzdesz! Valószinű, hogy a családot is megvizsgálják, de jobb, ha tisztán láttok!

Írjál máskor is, ha lesz új eredményed, vagy beszéltél orvossal. Azért is jó, ha beszámolsz, mert itt sokkal több a C-s beteg, s igy legalább a B-nek is tudsz infót, bíztatást adni.

Várjuk jelentkezésedet!

Erőt kivánok és üdv: Klmáan

#7484 iluska hozzászólása: 2011.10.21. 06:36

Sziasztok! Köszönöm a bíztató szókat! Nagyon rámférnek! Úgy érzem ez egy rossz álom és hamarosan felébredek… Igazából ami miatt nagyon kiakadtam az annak az esélye, hogy a családomat megfertőztem… édesanyám nem tud semmiről, és nem szeretném ha ebben az életben át kellene élnie egy ilyen szörnyűséget…illetve az a sokféle infó ami fenn van a neten… ha minden igaz ma kicsit tájékozottabb leszek, mert megjön a májfunkció eredményem… nem leheteg beteg, mert még nagyon sok dolgom van.. a kisfiamnak meg mégtöbb… ugyhogy szépen felébredek és minden rendben lesz! Mert ezt akarom és mert mindent el fogok ennek érdekében követni. (A mocskok meg biztos belepusztultak már a betegségbe, mert a jóisten nem hagyja, hogy az ilyen sokáig szemétkedjen a földön…)

#7483 pafek hozzászólása: 2011.10.20. 20:08

a kocsit megjegyezted volna megkerültekvolna a jómadarak.mert eleve 3 ajtós audi+a szine már lecsökkentettevolna a találatot.lettvolna nekik sitt!

klmaan
#7482 klmaan hozzászólása: 2011.10.20. 17:25

Üdv Iluska!

Igaza van Anamarynak, hogy visszafelé már nem lehet semmit tenni! Szomorú ami Veled történt. Ha szükséges a kezelés, akkor el kell kezdeni! A B virust könnyebb kigyógyítani, mint a C-t. Annak örúlj, hogy nem haltál bele! A B tud  cifra dolgokat csinálni, aktiv időszakben, de te ezt megusztad-remélhetőleg! Éppen most hallottam egy előadást, ahol elég részletesen beszéltek  a B virusosok kezeléséről is. Nekik folyamatosan kell szedni gyógyszert, és ezzel elejét lehet venni a kiújulásnak.

Szerintem gyereket lehet szülni, legalább is C mellett lehet. Én is szültem, és senki nem C-és a családban. Tudom, hogy a B nemi úton jobban terjed, ezért óvatosnak kell lenni. Persze, a C is előfordulhat nemi érintkezéssel is, s ha kisebb is a valőszinűsége a fertőzésnek, akkor is éppen úgy kell vigyázni!

Örülnénk, ha hírt adnál a fejleményekről! Jól teszed, ha harcolsz! Kivánok minden jót Neked! Üdv: Klmáan

 

 

anamary
#7481 anamary hozzászólása: 2011.10.20. 16:28

Iluska! Üdvözöllek a Klubban!  Most már kár azon rágódni,hogy miért nem derült ki hamarabb a betegséged. 11 év hosszú idő,és talán már túl is lennél a kezelésen.Nem tudom hány pozitív leleted van már,és észre vettél- e magadon valami különlegeset!Fáradékonyság -izületipanaszok stb.Nagyon megváltoztak-e a májfunctiós értékeid?Szetetnék többet tudni rólad (azállapotodról). Ha van hozzá türelmed és beszélgetni szeretnél akkor nyugodtan írj ide! Mindig van valaki kéznél,aki válaszol a kérdéseidre,vagy ha az kell,csak meghallgatja a gonjaidat! Várunk!! Üdv:anamary

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close