Tödőrák van-e remény

Téma címkék:
2011.11.03. 08:59

2011 februárban fedezték föl a tüdőrákot utolsó fázisban [metaztazaban]. Kemoterápián vagyok 47 éves nő vagyok a betegtüdő most nem műkődik.

A tumoram el van dugolva van-e valami remény a gyógyulásra?

#7553 Farkasokkaltancolo hozzászólása: 2012.04.11. 12:16

Én januárban tudtam meg, hogy tüdőrákos vagyok.  Életemben csak kétszer voltam eddig kórhzban: mikor a gyerekeim születtek.

Dohányoztam.  Ez tény, be ell vallanom. Az utolsó években már  minden télen kinézett nekem egy bronchitis, ami pillanatok alatt alakult ki de a gyógyszerre jól reagált és el is múlt. Idén nem múlt el,  viszont  átalakult  olyan nehézlégzéses dologgá, mintha asztmás lennék… a háziorvosom beutalt a tüdőgondozóba..  másnap már telefonáltak is hogy azonnal menjek be. Mentővel akartak Törökbáintra vinni, annyira teli volt a melhártyám vízzel.

 

Na Törökbálinton kivizsgáltak, volt minden, UH, bronchoscópia, vérgáz,  citológia mindenről stb. Kb 10 nap mulva szembesültem a valósággal: előrehaladott állapotban lévő, áttételes,  tüdőrák, COPD-vel kombinálva,  és adenocarcioma.

Kemoterápia pár hónappal meghosszabbítja az életemet.

Hát nehéz volt…  de a pofon annyira erős volt, hogy  tulajdonképpen jobban viseltem lelkileg, mintha csak arról kne izgulnom, hogy jajistenem most van e  egyfajta rákom vagy sem.  Nem, itt nem volt  ilyesféle  választás, meghalsz ribanc,  vedd tudomásul.

Tudomásul vettem, de azrt enyire olcsón nem akartam adni…  kértem a kemoterápiát.

És itt kezdődik az én dilemmám. Mert  kiderült, hogy nem fog menni mostanra kiderült. Számomra legalábbis.  Mert feruár elején elkezdték néam a Taxan  kemót,  3 hét muva visszamente,  rémesen le voltam gyengülve, kiderült, hogy a mellhártyám megint teli van vízzel. Le is csapoltak másfél litert,  egy hét pihi, ujra  be a kezelésre (csodálatos egy ht volt mögöttem, a csapolás után olyan voltam mint 20 éves kromban) , a másdik kezelésen a 17. percben kaptam egy  allergiás reakciót, u.n. anaflaxiás sokkot. Abba kellett hagyni ezt a fajta kemoterápiát, 3 hét pihi, 3 hét mulva egy másik fajtát keztek el, amivel hetente kell bemenni, egy ht  nagyobb adag kemo, egy hét mulva egy kis kezelés.  Első kezelés után egy héttel nem tudtam megkapni a kis kezelést, mert  megnt teli lett a mellhártyám vízzel… a kemo hatására mint az őrült kezdi a vizenyőt termelni.

 

Holnap megyek a kis kezelésre.. eddig négyszer csapoltak, 1, liter,  utána  egy héttel  7 deci,  1,5 lter, majd  1,2 liter…   de  attól félek, hogy  ematt  abba fogák hagyatni velem a kemoterápiát, merthogy ugye az ember mellhártyájára nincsen csap felszerelve…  valaki tud nekem valami biztatót mondani?

 

 

#7551 meske hozzászólása: 2011.11.04. 15:45

Agnetha, nem mindenki hal bele…

 

#7550 Melindaanyu hozzászólása: 2011.11.04. 14:53

Nagyon sajnálom,Én az Édesanyámat vesztettem el ebben a betegségbe halt bele :( Nekem sokat segítettek az orvosok itt a neten ,minden kérdésemre nagyon korrekten válaszoltak segítettek!

remélem segítettem ,

Ne hagy j semmit a HALÁLNAK,

Éld és használd fel minden erődet,érzelmedet,esélyedet,vágyaidat,álmaidat.

Moldova györgy

Kitartás, ismeretlenül is ölelés :Takács Melinda

#7549 meske hozzászólása: 2011.11.04. 13:39

Fogalmam sincs, de azt látom hogy itt senki sem ad biztatást…. Ha valamit segít, én ismeretlenül gondolok rád, és szerintem mostmár mindenki itt marad aki akar, mert az orvosok sokat tudnak, és egyébként is preztizskérdés számára, hogy ne halj meg! Kitartás agnetha, a jók nem mennek el, te is itt maradsz!!!!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close