Együtt könnyebb

2011.11.26. 15:48

Azért adtam ezt a címet az írásomnak, mert remélem, hogy itt sokmindenkivel tudok beszélgetni, valamint gondoltam, hogy megosztom Veletek, hogy velem mi történt, és miért is írok ide.

Nem vagyok diagnosztizált borderline-os, de valószínűleg valamilyen személyiségzavarban szenvedek, amit még eddig nem diagnosztizáltak. Sokat olvastam mostanában az itteni írásaitokból kiindulva a poszttraumás stresszről, valamint ehhez kapcsolódóan a szomatizációs zavarról. A poszttraumás stresszt mintha rólam mintázták volna, de már most hozzá kell tennem, hogy velem nem történtek olyan szörnyű dolgok, mégis éppolyan borzalmas dolgokon mentem át. Egyszerűen az ennek az oka, hogy nagyon érzékeny vagyok.

Tipikus személyiségzavaros vagyok abból a szempontból, hogy nekem is nagyon nehéz gyerekkorom volt. Édesanyám túl szigorú volt hozzám, soha nem éreztem, hogy szeretne, ha szeretett is, nem annyira, amennyire én szerettem volna, én pedig túlérzékeny voltam. Nálunk is a testvérem volt favorizálva, aki okosabb volt nálam. El kell mondanom rögtön, hogy az öcsém kiváló volt mindig, de én se panaszkodhatam, én is mindig intelligens ember voltam, de annyira jó sosem voltam, mint ő. Több teóriám is volt, hogy mért én voltam a célpontja, de szerintem engem nem különösebben bírt anyám valószínűleg, ez lehetett az oka. Szigorral, néha finomabb veréssel próbált rábírni arra, hogy jobban tanuljak, de itt ne gondoljatok semmi rosszra sem. Igazából a legtöbb gyereket nem csak szép szóval és kedvességgel akarják rábírni a helyesnek tartott viselkedésre, hanem épp, hogy ellenkező módszerekkel. Csakhogy én túlérzékeny voltam, veleszületetten. Igazából nem arról van szó, hogy anyám tehetett volna erről!! Semmi esetre sem erről van szó. Amikor kicsike voltam, akkoriban még nagyon sokat foglalkozott velem, csak miután nagyobb lettem, akkor határolódott el tőlem. Amikor óvodás voltam, akkor annyira félénk voltam, hogy egy évig járattak a pszichológushoz, vagy valami ilyen időszakig. Állítólag egyik rokonom is hasonlóan érzékeny és félénk volt. Ezt úgy kell elképzelni, hogy ben gubbasztottam egész nap a sarokban, és ki sem mozdultam onnan, nem ettem és nem mozdultam el onnan, és nem tudták, mi van velem. Igazából szerintem nekem óriási trauma lehetett az óvoda, mert nagyon nem akartam oda járni.

Állítólag a pszichológus után megváltoztam. Szerintem max csak betörtek, és hozzáigazítottak az élethez, hogy én is úgy tudjak viselkedni, mint a normális emberek. Nem voltam rossz tanuló, de nem is a legjobb, általában négyes-ötös voltam, de később hármasaim is voltak. Azért elég jó képességű voltam. Az apám szerint, aki mindig tartózkodott attól, hogy beleszóljon az anyámmal történő vitáimba, ő azt mondta, hogy nem akartam tanulni, én nem így éltem meg. Én úgy éltem meg, hogy nem hagyott tanulni anyám, és nem is engedett el sehova, nem ismerkedtem meg a kortársaimmal és nem voltak barátaim, és később sem tudtam soha barátságokat kiépíteni, most sincsenek barátaim. Pluszban a betegségem miatt élőhalott vagyok már. Szóval teljesen elszigetelődtem.

A gyermekkoromat pokolként éltem meg, de így felnőttként azt mondom, hogy most vagyok igazán a pokolban, és elmondom, miért gondolom így: mert gyerekkoromban legalább volt személyiségem, még akkor is, ha időnként hat-nyolc volt belőle és még akkor is, ha félénk voltam, méghozzá betegesen, és ha akkor is rossz dolgokon mentem át. De most már nincs személyiségem, a lelkem halott és nincsenek jövőképeim.

Ma reggel gondoltam arra, hogy valójában van egy érzékletes hasonlat a velem történt események ábrázolására: ez egészen olyan, mintha kinyitottam volna a kilencedik ajtót. A nyolcadik egy másik ajtó, ami izgalmas dolgokat tárt fel. Ez a bizonyos kilencedik pedig magát a poklot nyitotta fel, és hiába csukom be, mindig félek, vagyis inkább rettegek, hogy valamikor felnyílik. Mert ezt a bizonyos ajtót nem én nyitom fel önszántamból, hanem mert a többi ember rákényszerít a kegyetlenségével, az önzőségével. Ez olyan élmény, mintha most tudtam volna meg, hogy nincsen piros Mikulás. Valamire rájöttem, ami annyira nyilvánvaló, de mégis az ember nem foglalkozik vele. Méghozzá arra jöttem rá, hogy az ember gonosz és aljas. Nem tagadom, hogy képes jó és nagyszerű dolgokra, de ugyanakkor aljas is tud lenni és gonosz. Ameddig a tévében hallasz erről, vagy olvasol róla, addig képes vagy még úgy szemlélni a dolgokat, mintha a második, vagy a harmadik ajtót nyitottad volna ki – sajnálom, de nem emlékszem, hogy melyik ajtó mögött van a háború és az emberi kegyetlenség -, vagyis képes vagy egyszerűen személni az eseményeket – van rá egy nagyon szép latin szó: contemplari, de ha kinyitod a kilencediket, melynek kinyitására az emberi gonoszság átélése késztet, akkor már nem csak szemléled az eseményeket, hanem te is az áldozatává válsz az emberi gonoszságnak és aljasságnak és mindenekelőtt arra jössz rá, hogy más emberek milyen érdektelenek lehetnek a te szenvedésed iránt. Ezután soha semmi nem lesz olyan, mint régen, mert soha többé nem lesz nyugtod, hiszen mindig ott lesz a tudat, hogy bármikor újra felnyílhat az ajtó, hiszen nem tudod, hogy mikor fognak ismét rákényszeríteni az emberi kegyetlenség átélésére.

Ez az oka annak, hogy nem igazán akarok már párkapcsolatot. Szeretném elkerülni a lehetőségét annak, hogy újra át kelljen élnem ezeket a borzalmakat. Soha többé nem akarom átélni. Aztán ráadásképpen valószínűleg allergiás is vagyok egy hormonra, ami a csokoládé és a szerelem hormonja, de ezt még nem igazolták.

Nem tudom, hogy képes leszek e egyedül élni. De perpillanat működőképes a dolog, mert megígértem magamnak, hogy befejezem az életem öt év múlva. Már zárom a soraim. Máshogy képtelen voltam nyugalmat erőltetni magamra. A természetes nyugtatók ugyan sokat segítenek.

Valamint sokat segít, ha ide írhatok Nektek. Sokat segít, hogy másokról olvasok, hogy mások megoldásaival megismerkedek.

Túlzottan büszke ember vagyok, és emiatt fogok meghalni, nem  tudok a méltóságom ilyen szintű meggyalázása után tovább élni.

Pedig soha férfi nem vert meg, csak becsaptak, manipuláltak, aljas módon kihasználtak. Mégis hasonló borzalmakon mentem át, mint például a veterán katonák.

Csak nyugalmat és békességet akarok. Tudom, hogy nem igazán leszek többé boldog, és tudom, hogy rám már csak a halál vár. Sajnos megszűnt a bizalmam az emberiségben és az emberekben ezek miatt a borzalmak miatt, mármint annyira bízom bennetek, hogy képes vagyok írni Nektek és kérni titeket, hogy írjatok nekem. De a párkapcsolat lehetősége szerintem számomra már elúszott. Ha sohatöbbé nem lesz párkapcsolatom, akkor is épp eleget fogok szenvedni a hátralévő életemig. Én már mást nem akarok, csak egy kis békét és nyugalmat. Állítólag, ha megérjük a 40-45 éves kort, akkor van esélyünk arra, hogy még élhető legyen az életünk. De ezt nagyon nehéz addig bírni, ezeket a lelki és fizikai fájdalmakat.

Örülök, hogy írhatttam Nektek!

 

Üdv!

Böbe

#7739 crossmax hozzászólása: 2012.01.08. 20:05

Szia Böbe!

 

Azért írok,mert látom igen elkeseredett vagy.

Mit értesz azalatt,hogy alergiás vagy a csokoládé és a szerelem hormonra?

Légyszíves világosits fel,hogy ez mit jelent,Mert én pl éjjel nappal tudnám enni a csokit-és eszem is-a boldogtalanág meg a magány miatt.

35 éves vagyok 14 éves korom óta olyan erős fűlzúgásom van,hogy csoda,hogy még nem végeztem magammal.De hidd el nem ez a megoldás.Igaz,hogy nem tudom ,hogy mi ,de nem ez.Nekem sincs senkim,mert ez  olyan idegi betegséget von maga köré,hogy eltávolodsz mindenkitől,és magadba zárkózól.Kerülöd a zajt,így minden szórakozás diszkó buli kizárva.Vagyis működnének ezek,de akkor a zajtól mégjobban felerősődik a zúgás és az csak rosszabb.Nem is tudom,hogy mivel vígasztaljalak,de látod járnak veled mások is ugyanabban a cipőben,csak más a betegségük.Én sem tudom,hogy meddig fogom bírni,mert néha úgy érzem,hogy már nagyon unom ezt az állandó zúgást ami együttjár az értelmetlen életemmel.De mindig menekülök valamibe,sport vagy csokizabálás,és egyébb ilyen kisebb apró örömök,ami egy kis időre eltereli a figyelmemet a betegségemről.Próbálj keresni valalmi elfoglaltságot vagy hobbyt ami örömöt okoz,és úgy sokkal könyebb átvészelni  nehéz napok közül a leghezebbeket,MErt nekünk csak nehéz napjaink vannak

 

Crossmax

#7738 tropfen hozzászólása: 2012.01.06. 12:27

szia böbe!)

nekem az ovi kb ugyan az mint nálad ezen még sosem gondolkodtam :) na de nem ez a lényeg. szörnyű volt olvasni,hogy miket írsz. tudod pár hónapja én ugyan ezen mentem át. kicsit feladtam. de szerintem aki ebbe él az néha elfárad. ez természetes,folyamatosan harcolsz . én kívánom,hogy találj energiát magadba ahoz ,hogy újra neki fuss,vagyis remélem hogy a bejegyzés óta jobban vagy és fölöslegesen pötyögök ide)))

#7737 Bobe86 hozzászólása: 2011.12.04. 13:13

Sziasztok!

Köszi szépen, hogy írtatok. Igazából azért írtam, mert kíváncsi voltam a véleményetekre. Hogy mit írtok arra, amit írtam. Én nem akarok meggyógyulni, és semmit se akarok már az élettől. Tényleg feladtam. Azt is tudom, hogy még kábé öt évig élek, körülbelül. Aztán befejezem az életem, azt is tudom, hogyan. Mindenre felkészültem.

Amúgy én is egykor még élveztem az élet apró örömeit, de ezek a dolgok megszűntek. Semmi sem tesz boldoggá. Ha beveszek pár sedatif pc-t, akkor úgy -ahogy jobban leszek, de most szedem újra, nem hiszem, hogy hosszú távon lehetne szedni. Akkor kisebb a nyomorom. De ennyi nyűggel úgyse lennék hosszú életű, és inkább én akarom kimondani a végét. Nem más. Tudom, hogy még ki kell törlesztenem egy kis pénzt, meg valamennyi kell a hamvasztásomra. Ezt a pénzt összegyűjtöm, aztán kész van minden, felkészültem. Én nagyon szeretnék elmenni. Szal nem a gondolataimat akarom megmásítani, hanem csak kíváncsi voltam a véleményetekre. Azt már régen is tudtam, hogy egyedül nem fogok megöregedni, szal 10-15 évnél tovább nem élnék amúgy sem. Úgyhogy ez már biztos. Nem fogom meggondolni magam.

#7736 shelphie hozzászólása: 2011.12.02. 16:32

Szia Böbe!

Kicsit úgy érzem a soraid alapján, hogy mintha feladtad volna az életet. Tudod nekem az jutott erről eszembe, amit a régi felfogású keresztények szoktak mondani, hogy a földi élet siralomvölgy, és a mennyországban majd boldogok leszünk, na szerintem ez a világ egyik legnagyobb szánalmas baromsága..de tényleg, tudod a boldogságot nem a túlvilágon kell keresni, hanem itt a Földön, itt kell boldognak lenni. Tudom, hogy nem lehet könnyű neked, nekem sem könnyű. Én úgy kezdtem, hogy elolvastam a Titkot ami a vonzzás törvényéről szól. Azt jelenti, hogy az égvilágon minden ami történik veled azt TE vonzottad be magadnak a gondolataid segítségével. Ennek a könyvnek van egy nagy igazsága: Akár elhiszed, hogy boldog lehetsz, akár nem MINDENKÉPPEN igazad van. Kérdések: Szeretnél boldog lenni? Szeretnéd, hogy az életed pozitív irányba terelődjön? Kezd szerintem úgy, hogy felfedezed azokat az apró örömöket, amik mindenhol léteznek, csak észre kell venni, például, hogy milyen szépen süt a Nap, milyen szépek a hópelyhek télen, és ha ezeket a dolgokat észreveszed, kezd el gondolkodni, hogy milyen csodálatos a természet, és ezt addig csináld, amig belül egy kicsit a szívednél olyan simogató melegségérzést érzel, ha ezt sokáig csinálod, akkor be fogod vonzzani magadhoz a pozitív dolgokat. Úgy érzem, hogy ez az írás egy hatalmas segítségkiálltás, de látod máris 3-an vagyunk, akik mentőövet dobunk feléd. Kapd el ezeket az öveket, segíts magadon velük, és kezd el hinni, imádkozz, kezd el kérni Istent hogy segítsen megtalálni azokat, akik segíteni tudnak neked, azért küldtek a Földre, hogy teljesíts egy feladatot, hogy megtanulj valamit, ne dobd el magadtól ezt a lehetőséget, ne menekülj az élettől, örülj neki, hogy egyáltalán embernek születtél, egy hatalmas sok sejtből álló organizmus vezetője vagy több millió kis sejted hal meg, és születik újra, csak Teérted, vállald értük is például a felelősséget, mertz ők csak azért dolgoznak, hogy te életben maradj. Ne add ilyen könnyen fel, feladatod van, küldetésed, fontos ember vagy az univerzum számára, mindenki számára, és büszke vagyok Rád, hogy le merted írni az érzéseidet, mert ez azt jelenti, hogy megpróbálsz magadra lelket önteni, és ez sikerülni is fog, csak kapd el azokat a mentőöveket, amit most kaptál, és segíts magadon velük, és ahelyett, hogy a halálod időpontján töröd a fejed mondogasd inkább azt magadnak, hogy: Bár most nem vagyok jól, deeee mégis egyre jobban és jobban vagyok, és éld át ennek a mondatnak a második felét, érezd belül azt a melegségérzést, próbáld ki, menni fog  ;)

Puszi, és kitartást :)

Adri

#7735 Desdi hozzászólása: 2011.11.29. 11:30

Szia  böbe  most  olvastam  a  te  gondolataidat  érzéseidet.Teljesen  megértelek  téged.Nem tudom  hiszel-e  Istenben  ,  de  nekem  a hit  nagyon  sokat  segített.Tudom  azt  gondolod  ez  amolyan  sablon  szöveg,h  hit  meg  isten  meg  ilyenek.Tudod a  világban  kívül  nincsen  semmi  ,szó  szerint  semmi  ami  nekünk  bordiknak  tetszetős lenne,mert nekünk  nincs szügségünk  másra  csak SZERETETRE.Sem  a  pénz  sem  egy luxus  nyaralás, sem egy jó szex  nem  elég nekünk.na jó nyílván  élvezetesek  ezek  a  dolgok  számunkra  de ettől még nem gyógyulunk  meg.Van  egy  ötletem:Amikor  egyedül  vagy:Borulj  le isten  előtt és  oszd meg  vele a fájdalmaidat.Kérd  a  segítségét és  másnap  vagy már  aznap  csoda fog  veled  történni.Ezt  garantálom.Nagy csodára  ne számíts  de valami  kis megkönnyebbülés érzés  egy  kis  megnyugvás  jön  majd  fenntről  .Az  tuti.Szeretlek,szia:Gabi,és te se add fel soha  hiszem  h  valami  rendeltetésünk  van  ezzel  a  sok szendvedéssel.

#7734 Tincsike hozzászólása: 2011.11.28. 09:16

Szia Böbe!

Köszönöm, hogy megtiszteltél bennünket a történeteddel. Erős lány vagy, hisz az ilyen kinyilatkoztatáshot nem kis bátorság szükséges. Egyetértek veled abban, hogy ezen az oldalon nem vagy egyedül. Nem elvetendő ötlet levelezni hasomló sorsú emberekkel, hisz ha akarjuk, ha nem, egymás által épülünk. A személyiségzavarokkal kűszködőknek pedig nagy szükségük van visszajelzésre mint tükörre. Optimális esetben a jól megválasztott levelezőpartnerek építőleg hathatnak és jó hatással lehetnek ránk. Legalább is számomra sokat jelentenek.

Üdvözlettel: Tincsike

#7733 Gabo hozzászólása: 2011.11.26. 16:10

Szia Böbe!

Nagyon megérintettek soraid. Én azt hittem az én depresszióm, pánikomon kívül nincs rosszabb betegség. Hát sajnos van! Ha van kedved írni ifjuildi@indamail.hu-ra várom!

Szia

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close