Méhnyakrák 28 évesen.

Téma címkék:
2012.02.09. 19:57

Sziasztok!

Andi vagyok, 28 éves és sajnos egy elég komoly betegséggel kell szembenéznem, ami per pillanat igen nehezen megy. Tavaly júniusban diagnosztizáltak nálam HPV vírust (18, 16) és rossz cytologiát. Csináltak szövettant az onkologián, az hála az égnek negatív lett, kaptam immunerősítőt és most ismét visszarendeltek kolposzkóp vizsgálatra, ahol kiderült hogy már nem egy helyen, hanem két helyen látható elváltozás. A doki vett le újabb cytologiát, és annyit mondott hogy ha HSIL lesz az eredménye, akkor úgymond egy altatásos műtét során kimetszenek egy darabot, amelyet részletesen áttanulmányoznak.

És mi van azután? Mennyire fájdalmas ez a beavatkozás? Szerintetek nem kellene valami étrendkiegészítőt vagy bármit szedni?  Nem tudom…… elég tehetetlennek érzem magam, de megpróbálok pozitív maradni!

Nagyon köszönöm a segítségeteket, és ne haragudjatok ha úgymond konyhanyelven fogalmaztam….

Andi

 

 

 

#8590 Zandi hozzászólása: 2012.06.04. 08:48

Kedves Mimi!

Köszönöm szépen!!! Még előtte állok……..

Andi

 

 

#8589 Mimi hozzászólása: 2012.05.29. 12:02

Szia Andi

Én két hete esten át a műtéten, amely során a méhnyak két oldalán egy kúp alakú kimetszést csinálnak, amit aztán szövettanra küldenek. A további kezelés a szövettanról visszajött eredmények függvénye.

A műtét után egy-két nap volt kis hasi görcs, de nem kellemetlen. Feküdni, pihenni kell sokat.

Bár már lehet túl is vagy a műtéten. Hol jársz most az úton?

Jó egészséget kívánok.

#8588 Szandramandra hozzászólása: 2012.03.02. 15:53

Sziasztok!

Az én esetemben nem rólam van szó, hanem a 78 éves nagymamámról,akit végtelenül szeretek!

Tegnapi nap folyamán volt nőgyógyásznál ahol a következő eredmény született:

Az egész porció felszínét karfiolszerű növedék borítja, mely vérzékeny.

Az uterus üregében szabálytalan alakú echoszegény terület látható.

Ezek után a nőgyógyász jövőhét péntekre elküldi őt szövettanra, aminek eredmény nem egészen 2 hét! A karfiolszerű növedék tudom, hogy iejsztő, de akkor nem várnának vele ennyi időt nem? Az echoszegény szó, talán valami biztatásra adhat okot?

Kérlek titeket, ha van gondolatotok, vagy véleméyneket, segítségetek, mégha nem is a legjobb!

Előre is köszönöm szépen!

 

Üdv

Alexandra

#8587 julika50 hozzászólása: 2012.02.13. 21:37

szia andika nagyon sajnálom a nagyidatt tudok segiteni neked. ha gondolod ugyanis 25 éve gyogynövényekel foglalkozok  nagyon szivesen segitek         olvastam a leveledet hogy nem vagy facebook tag akor irj a freemailomra julikunagota@freemail.hu üdv julika  joegészséget kivánik

#8586 Zandi hozzászólása: 2012.02.13. 19:10

Kedves Julika!

Nem vagyok facebook tag, így a megjelölés nem lehetséges.

Andi

 

 

#8585 Zandi hozzászólása: 2012.02.13. 19:03

Kedves Évi!

Nagyon szépen köszönöm a biztató szavakat! Próbálok nagyon pozitív maradni, eleve egy igen mosolygós lány vagyok, bár ez mostanában már egyre nehezebben megy. Sajnos amit az ember átél egy onkológiai szakrendelésen az valami iszonyú. Nem is csak a 3-4 órás várakozás, azt még ki lehet bírni, de ahogy bánnak az emberrel. A kedves doktor úr minden egyes alkalommal megkérdezte hogy ugyan mégis hány férfival volt dolga előtte?……  mert sosem emlékezett hogy ezt már megbeszéltük. (hozzáteszem ez  egy kézen megszámolható, nem cserélgettem soha a férfiakat…… ) na mindegy, az ember próbálja megtartani az önuralmát. Ja és hozzáteszem persze hogy minden vizsgálatkor, mikor az ember úgymond kiszolgálatatott helyzetben fekszik, a kedves doktor úr csak a mobiltelefonjával van elfoglalva…….. szóval rémisztő.

Most már magánrendelésre járok, igaz hogy nem 3 forintba kerül, de az egészségem és az hogy megbízhassak egy orvosban az nagyon fontos. Úgy érzem ilyen téren most már nagyon jó kezekben vagyok.  De azért valahol felháborító hogy az ember rendesen fizeti  a Tb-t, 8 éve dolgozom, hála az égnek eddig nem volt semmi komolyabb orvosi ellátásra szükségem……. és ilyen hozzáállást tanusítanak egyesek. Lehet nekik ez dög unalmas, meg próbálják mint egy futószalagon, túllenni rajta, persze megértem hogy a mai orvosi fizetések sem éppen mondhatók jónak, de könyörgöm……. ha én így állnék az ügyfelekhez………… Emberség, könyörgöm emberség!!!!!!!!!! És azért itt mégsem egy fogfájásról van szó ugyebár.

De azért próbálom a pozitív energiákat megtalálni, megpróbálni jól érezni magam…… de nehéz. Nagyon sokszor rámtörnek azok a bizonyos negatív gondolatok……. főleg ha meglátok egy korombeli kisgyermekes anyukát.  Hogy talán nekem ez sosem fog megadatni……  de aztán csak elhessegetem…….

Most még a várakozás van……… várom hogy a márciusi cytologia eredmény mit hoz ki…….

Aztán jelentkezem!

Nagyon köszi mégegyszer!!!!!

Andi

 

#8584 julika50 hozzászólása: 2012.02.13. 17:28

szia andi  nagyon szivesen segetek neked…    jelölj be a faebokon  nevem dancso julianna

#8583 revi11 hozzászólása: 2012.02.13. 09:34

Kedves Andi!

Nagyon fontos,hogy pozitív legyél,illetve próbálj meg az maradni,bár tudom,hogy nehéz!

Úgyhogy fel a fejjel,fiatal vagy még,sok szép dolog vár rád az életben!

 

Nekem is volt kimetszés,nem volt semmi probléma a műtét után,bár nem vagyunk egyformák.

Immunerősítésre ajánlom neked az Ezüstkolloidot,nekem használt,P3 után P2 lett a cytológiám.

Biztosan sokan fognak neked még itt írni,segíteni és Te is bátran oszd meg a tapasztalataidat.

Hidd el,a pozitív hozzáállás sokat segít,próbálj meg kizárni minden negatívumot,amennyire teheted,nevess sokat,ne engedd,hogy a rosszkedv legyen úrrá rajtad,mondogasd,hogy erős vagy,minden rendben van és nem hagyod magad legyőzni!

Írj majd,addig is,minden jót kívánok neked,szép napot:-)

Évi

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close