Nem tudom hogy borderline vagyok-e

Téma címkék:
2012.03.20. 23:43

Sziasztok!

 

Egyre többet foglalkozom ezzel a személyiségzavar dologgal,eddig csak neten olvastam és megijedtem mert magamra ismertem.Először olyan volt mintha neten keresztűl kapnál el a betegséget a begyűjtött információkkal azonosulva..hogy győződhetek meg róla h van e bajom?

#8924 muveszbeteg hozzászólása: 2014.05.16. 18:30

Magadra vigyázz! A gyógyszerek, a pszichoizék beteggé képesek tenni…:”(

#8923 medvecukor hozzászólása: 2012.04.18. 21:19

menj el pszichiáterhez vagy klinikai szakpszichológushoz, és mondd el neki, mi a gyanúd. erre ugyanis van egy-két teszt, például.

ha nem akarják megcsinálni, menj másikhoz.

#8922 Rozsda hozzászólása: 2012.03.29. 16:57

Velem is ez volt, amit leírtál. Gyk-zni is szoktam és egyszer feltettem olyan kérdést hogy létezik-e olyan hogy hipohonder vagyok, de nem testileg hanem mentálisan :))
Én még most sem tudom hogy az vagyok-e. csak hogy nem vagyok normális. Mintha több énem lenne, vagyis mintha én nem önmagam lennék.Pontosabban, mindíg más. Egyik nap egy kedves, humoros, felszabadult, nemtörődöm csajt látnak az emberek, másik nap egy antiszociális, bunkó, feszült valakit, akinek csak egy rossz szó kell és üt. Magammal is így vagyok, egyszer végtelenül rossznak érzem magam, máskor nem értem hogy előző nap miért stresszeltem egy dolgon, mikor igazából nincs is semmi gondom. A külsőmet is sokszor átváltoztatom. 2 hónap múlva van aki már meg sem ismer. Átfestem a hajam, levágatom, megnövesztem, lefogyok, meghízok kicsit, máshogy sminkelek stb. De az ‘ez vagyok én ‘ érzés eltűnik 1-2 hét után. Van mikor úgy érzem van átmeneti időszak, mikor nem létezem. Akkor eltűnök, és majd felbukkanok megint egy ‘új’ ember ként, ami persze megint ugyanúgy én kell hogy legyek, de úgy érzem nincs is én…(vagyis hát sokmindenki lehetek egyszerre, akármilyen hülyén hangzik..de nem írja le teljesen :D) Úgy érzem közel állok már a skizofréniához, bár még nálam sem diagnosztizálták ezt. Az zavar a legjobban hogy mindenkit elmarok magamtól, és nincsenek nagyon barátaim, akikkel bármikor találkozhatok, hanem csak haver féleségek, akiket havonta 1-2 szer látok. De nehéz így szoros kapcsolatot kialakítani, mert mindíg máshogy élem meg a dolgokat..és így tovább.
Én nem mentem ezzel pszihológushoz, mert szerintem sokan csak pénzhajhászok, nem hinném hogy egy-két kérdéssel megoldaná a dolgokat, túl sok minden van már elromolva. De ha ez normális, ami velem van, akkor nem tudom mitől lehet valakit személyiségzavarosnak titulálni :) ( annak örültem, hogy végre találtam valamit, ami hasonló a helyzetemhez, és valamilyen szinten megnyugtató, hogy nem vagyok egyedül, és nem csak azt érzem, hogy valami nem jó, hanem neve is van, vagy valami..:D)
No, én is írtam egy regét, de a végszó: Ha te biztosra akarod tudni hogy ez a bajod ( bár akkor is azt jelenti, hogy a kezelés még hátra van. -ha egyáltalán van erre hatásos gyógymód) akkor valami jó pszihomókust, pszihoanalitikust vagy talán természetgyógyászt is lehet keresni… de a legjobb ha nem azért segít mert fizetsz, hanem mert szeret emberekkel foglalkozni, és tényleg segíteni akar..:)

#8921 onceiwashappy hozzászólása: 2012.03.22. 14:02

Szia!

hát nagyon egy cipőben jár(t)unk!  éreztem hogy valami nincs rendben, mintha nem passzolnék bele a vilgába, és én is a neten kerestem hogy mi lehet a “bajom”, és végül itt kötöttem ki ahol Te. Nagyon tetszik ez a mondatod, idézem ” Először olyan volt mintha neten keresztűl kapnál el a betegséget a begyűjtött információkkal azonosulva “
mert nekem is ugyan ez volt! egyik nap borderline-nak, másik nap bipoláris depressziósnak, harmadik nap pánikbetegnek tituláltam magam. épp attól függött hogy “mi vagyok” hogy mit olvastam. szinte mindegyik betegség leírásából legalább a 90%át magamra vettem…  muteromat megkértem hogy vigyen el valami jó pszcihológushoz hogy kicsit kibeszéljem a bennem felgyülemkedett dolgokat, de ehhelyett pszichiáterhez vitt el, aki ~10 perc ismeretség után antidepresszánst írt fel nekem, mert szerinte depressziós vagyok (hogy ezt 5 kérdésből hogy állapította meg azt nem tudom) /természetesen nem szedtem be/

 

na mind1, nem fárasztalak a sztorimmal, lényeg a lényeg! ha itt vagy, és ilyen kérdést teszel fel az azt jelenti hogy különleges vagy!
Nem akarok beléd magyarázni semmit, mert az is meg lehet hogy telljesen más a szituációd, de tudom ajánlani hogy olvass utánna pár dolognak (persze csak ha van időd, és érdekell)!
előszőr is googlizz rá arra hogy mi az hogy “kristály /indigó gyerek”! (lehet hogy magadra ismersz?!)

 

tudom ajánlani továbbá azt hogy nézz utánna hogy mi az hogy  “harmadik szem”!

 

illetve ha van még kedved olvasgatni (kissé elvont, de nagyon érdekes) pszichoterapeuták előadásairól akkor tudom ajánlani Feldmár András, és Alan W. Watts 1-1 művét:
http://daath.hu/showText.php?id=108
http://daath.hu/showText.php?id=1

(ezt a két beszámolót olvasva szinte telljesen megértettem jópár olyan dolgot ami már felmerűlt bennem, de ennyi idős fejjel még nem jártam a végére)

Remélem 1 kicsit tudtam segíteni ezzel a pár sorral!

üdv!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close