Félelem…

Téma címkék:
2012.04.22. 21:35

Sziasztok..Olvastam történeteiteket a borderlineról..gratulálok azoknak akik sikeresen kigyógyultak ebből. Igazán példamutató ez számomra.  Az én esetem kissé egyedi (de talán nektek nem)

Éreztem,hogy baj van,tiszta káosz az életem,őrjöngés,üresség,fájdalom..Mire az édesapám és a kedvesem unszolására elmentem végre önként(nem pedig a mentő vitt be öngyilkossági kísérlettel) az orvoshoz,pszichiátriára. Ott döbbentem hallgattam,hogy borderline személyiségzavarom van. Utána olvastam ennek mindenhol,megértettem értelmezem még most is..sokszor azt gondolom én nem vagyok az…ez vajon normális?! Aztán rájövök,hogy a kis lelik egyensúlyom ami csak pillanatokig áll fent,hirtelen felborul,a paranoid avagy valótlan gondolataimtól melyeket az agyam közvetít. Borzasztó érzés. A párom az odaadó szeretetével,végtelen türelmével rengeteget segít,de sajnos már sincs sok türelme ami magától érthetődő. Beteges féltékenységemmel abszolút kikészítem. Degradálok mindenkit,utálom az életet,tehetetlen vagyok és haszontalan. Önpusztítást végzek mind testi,mindpedig lelki értelemben..képes vagyok úgy kiborulni hogy napokig strandlabda méretűre sírom az arcom,nagyon erős lelki fájdalmat érezve,melyre reális magyarázat nincs,csakhogy mindenki milyen szar,és miért bánt engem mindenki? Nemtudok megbízni senkiben,bárki közeledne én arról rögtön azt feltételezem,hogyha az nő akkor azért,hogy a párommal kezdjen ki,ha férfi pedig azért,mert biztos tőlem akar valamit..Vagypedig tényleg mindenkit az alapján ítélek meg,hogy hogyan szól hozzám..ha kedvesen akkor..Ö milyen aranyos..avagy fordítva…ha bunkón akkor pedig ő gonosz és szar! Hihetetlen érzelmi ingadozásaim vannak. El is vesztettem az összes barátom merthogy mind bántani akart,és az elmém ezt még most is így diktálja.. Pszichologushoz küldött a pszichiáter,és rivotrilt kaptam(borderlinre kissé furának tarom) A pszichoterapeuta pedig azt mondta,ez a legnehezebben kezelhető személyiségzavar,hosszú kemény évek munkája mire talán eredmény várható..Én annyira félek…Elkeseredettséget és mérhetetlen dühöt érzek egyben ez miatt…Várom a hozzászólásotokat és tanácsaitokat..és hogy a borderlinra milyen gyógyszer a legmegfelelőbb? Antidepresszáns avagy hangulatjavító vagy esetleg valami más? Ugye azért mi is emberek vagyunk? Sőt!! A legjobb emberek talán..  Üdv kedves sorstársaim!

#9052 Bline hozzászólása: 2012.11.09. 17:58

( Bár jómagam abbahagytam a gyógyszerek szedését – egy ideig valóban szükség volt rájuk, s most, hogy nem szedem, helyetetsítve vannak természetes orvosságokkal mint pl. cseppek és egyéb, szóval nem abbahagytam, hanem helyettesítettem őket. Mondjuk most Valeriana relax-ot is szedek, egy darabig beválik. Szóval senkit sem beszélnék le a bogyóiról, egyedi állapotokat egyedi módokon kezelnek, a mennyiség is különböző lehet 2 borderline között. Jó, ha együttműködés van egy jó szakértővel, elvégre nem hiába orvos – vannak megfelelő orvosok de egy borderline elég nehéz eset. Ha nem szednék semmit, beleőrülnék a dolgokba. Nem megoldás – de szükséges.)

#9051 Bline hozzászólása: 2012.11.09. 17:50

Kedves Detti!

A történeted e tömör verziója az enyém is lehetne. Látom, te is érted, hogy mi nem működik benned megfelelően – mégis tehetetlen vagy olyankor az elméddel szemben, merthogy ha elural – a hatalom már nem a tiéd önmagad felett. Furcsa ez, én sem értem, miként lehet, hogy néhány tünettel tisztában vagyok – tudom, hogy nem valóság amit én annak vélek – mégis, valóságosan élem át. Én is elüldöztem az összes barátom. Sokat olvastam a borderline állapotról, mégsem tudok kellőképpen képben lenni. Abbahagytam a gyógyszerezést- csak természetes bogyókat és dolgokat használok és igyekszem ügyelni arra, hogy olyan dolgokkal bástyázzam magam körül, amelyek emlékeztetnek arra, hogy értékes vagyok, s hogy igenis igyekszem. – mert fontos a pozitív megerősítés. Egyébként a rivotril egy borderline-nak fura – azért tudom, mert depresszióra kellett szednem, amint borderline lettem, mást írtak fel. Ráuntam, hogy a bogyók miatt olyan voltam, akár a zombi.

Mindenképpen emberek vagyunk mi is – ilyen kérdést ne is tegyél fel maganak! Emberek, akik bajban vannak és a legnehezebb vár rájuk: legyőzni önmagukat. Ez a legnehezebb háború. A lélekre nincsen protézis, konkrét orvosság. Emberek vagyunk, csak különbözünk. De különböznek az egyéb lelkibetegek is – de különböző sok művész és folytathatnám. Nagyon sok magányos ember él azért, mert másmilyen.

Hát igen, nem hangzik túl jól, hogy a gyógyulás éveken át tart – valóban kétségbeejtő főképp úgy, hogy nem tudhatod, hányszor kell előről kezdened s meddig bírsz elkezdeni egy újabb harcot s ha már valami megvan, azt meddig vagy képes tartani. Ezen sokat lehet keseregni – de inkább igyekezni kell nem ezen agyalni, hanem azon, hogy miként növelheted az esélyeid a győzelemre. Persze leírva sem hangzik könnyen. Én ezért bástyázom magam körül megerősítő dolgokkal – nap mint nap emlékeztetve vagyok önmagam trükkjeivel arra, hogy ismerjem el, mennyi mindent megteszek, az értékeimmel együtt. Nem mindegy, hogy mivel veszed körül magad, mert van, hogy hiába erősítenek mások, hátráltató az, hogy önmagad nem erősíted – s az, hogy ember vagy-e, drasztikus kérdés, és neked nincs szükséged drasztikus dolgokra. Egyébként érdekes, hogy 30-35 éves korukban sok emberben elcsendesülnek a lelki bajok – ez sok borderline leírásban olvasható. Remélem engem is elér – de méginkább, hogy előbb meggyógyulok.

Remélem nem írtam túl kuszán, nem a megfelelő időben írok. Sok sikert sorstársam! Ember vagy a javából – emlékeztesd magad rá! Írd fel egy cetlire és tedd ki a falra, hogy lásd, ha lefekszel s lásd, ha felkelsz. Sok ilyen apróság össze tud fogni érted.

 

Bline

#9050 medvecukor hozzászólása: 2012.05.06. 13:57

a normálisság meg egyébként nem létezik. engem az szokott vigasztalni, hogy legalább tudom, mire kell figyelnem, miben vagyok kattant. egy csomó nagyon beteg ember úgy szaladgál köztünk, hogy sose jut el diagnózishoz, sőt, a legtöbb embernek van valami “baja”, tulajdonképpen ez a normális. tehát ezen ne aggódj.

 

a baj, ha téged ez akadályoz az életedben, de ez a te megoldandó feladatod, más meg mással sz.pta be…

és igen, szerintem az emiatt érzett düh és kétségbeesés normális… mert amúgy meg tökre nem érdemeljük meg, hogy pont velünk történjen…

#9049 medvecukor hozzászólása: 2012.05.06. 13:54

bocs a hangnemért, kicsit ideges lettem ettől a legjobb ember dumától.Legjobb ember? már mért lennék jobb másoknál, csak mert idegbeteg, kiszámíthatatlan, megbízhatatlan és sokszor agresszív, paranoid picsa vagyok, aki képtelen normális életet élni?! nem értem a logikát…

egyébként ne aggódj, tényleg a rivotrilt szokták ilyenkor felírni. és a pszichoterapeutának sajnos igaza van: tényleg hosszú évek, terápia.

 

egy tanácsot tudok adni: kitartás! és bármit csinálsz is, a terápiát ne hagyd abba. (szerencsés vagy, hogy meg tudod fizetni, én pl nem…)

#9048 medvecukor hozzászólása: 2012.05.06. 13:26

erre nincs gyógyszer. csak le lehet szedálni, hogy ne őrjöngj, meg ne legyél öngyilkos, hanem bambán vigyorogj, mint valami szobanövény. nekem legalábbis ezt mondták a pszichiátereim, mikor bogyókért könyörögtem. hosszú távon változik valami, rövid távon örülj, hogy még van melletted valaki, mert ha már az se lesz, abba lehet igazán megkattanni borderline-ként.

 

László meg ír mindenkinek, szerintem gusztustalan, ahogy mások nyomorából akar üzleti hasznot csinálni sarlatánsággal… de már nem is szólunk neki, pedig szuper lenne, ha ki lehetne valahogy tiltani innen.

#9047 atlantiszi hozzászólása: 2012.04.25. 05:46

Kedves Detti!

Van az elme átprogramozására egy technikám, amit könnyedén meglehet tanulni és használni.Ezt személyesen szívesen elmondom skype-on, a paranoid dolgokat csak az elmélje táplálja. A  gyógyszerszedésről meg kicsit más a véleményem,legfeljebb elnyomásra,tünetelnyomásra (de úgy, hogy később egyre keményebb szerekkel!)használható a lelki problémákat semmiképpen nem oldja meg és egyensúlyt nem visz az életébe.Legyen szíves nézze meg ezt a videót és utána keressen, ha szüksége van gyors,hatékony segítségre!

http://www.youtube.com/watch?v=HMaI_qzK-f8

Szeretettel Üdvözlöm:Tóth László

 

 

#9046 Detti hozzászólása: 2012.04.23. 20:06

Üdv. Köszönöm a segítő levelet..Kérdése volt,hogy szeretem-e önmagam. NEM..De ritkán igen. Az elmét hogyan lehet átprogramozni? Test-lelki-szellemi egyensúly,sajna én ennek csak a definícióját ismerem..A gyakorlatban igen ritkán érezhettem ha egyáltalán volt is ilyen. Gyógyszert pedig úgy tudom muszáj szedni a tünetek és paranoid gondolatok enyhítésére..legalábbis ideiglenesen.

#9045 atlantiszi hozzászólása: 2012.04.23. 14:53

Kedves Detti!

Kérdésem,hogy mennyire szereted Önmagadat?Ha újra visszaszeretnéd kapni az egyensúlyt az életben én azt mondom pár hét alatt helyrejöhetsz.Az elme átprogramozásával,a testi-lelki-szellemi egyensúly felállításával,saját magunkkal szembenézve egy magasabb rezgésszinten a lelki okokat feltárva és elnegedve tökéletesen meggyógyulhatsz, ha akarsz.Persze ehhez együttműködés is kell,de ezeket a dolgokat gyógyszerekkel,antidepresszánsokkal nem lehet beállítani!

Ha érdekel a megoldás írj e-mailt,vagy vegyél fel a skype listádra:                                  e-mail:laszlo.thot@gmail.com                                                                                          skype: toth.aron8

Szeretettel üdvözöl:

Tóth László lelki segítő(met.spszichoterapeuta speciális tanácsadó)

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close